• سه‌شنبه / ۲ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۰
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1403050201320
  • خبرنگار : 71505

شهردار منطقه ۲۲ تهران خبر داد

تأمین ۲۰۰ لیتر بر ثانیه آب برای بوستان چیتگر با افتتاح خط لوله آب خام/ تعهد کاشت سالانه۵۰ هزار درخت درچیتگر توسط یک سمن

تأمین ۲۰۰ لیتر بر ثانیه آب برای بوستان چیتگر با افتتاح خط لوله آب خام/ تعهد کاشت سالانه۵۰ هزار درخت درچیتگر توسط یک سمن

شهردار منطقه ۲۲ از تأمین ۲۰۰ لیتر بر ثانیه آب برای مجموعه چیتگر با افتتاح خط لوله ۳۱۵ اینچی به طول ۳۰۰۰ متر به بوستان جنگلی چیتگر خبر داد.

به گزارش ایسنا، مسعود نصرتی در آیین افتتاح خط لوله ۳۱۵ انتقال آب خام به طول ۳۰۰۰ متر به بوستان جنگلی چیتگر در جمع خبرنگاران گفت: آبی که امروز وارد چیتگر شد با لوله‌گذاری ۳۱۵ اینچی به طول ۳۰۰۰ متر صورت گرفته و این قابلیت را دارد که ۲۰۰ لیتر بر ثانیه آب را وارد چیتگر کند.

وی ادامه داد: انتقال آب خام با سقف ۲۰۰ لیتر بر ثانیه به همراه منابع آبی دیگر همانند چند حلقه چاه، قنوات و پساب حاصل از تصفیه‌خانه‌ها همگی می‌توانند منابع آبی چیتگر را تأمین کنند. البته پساب حاصل از تصفیه‌خانه‌ها در پایین‌دست منطقه استفاده می‌شود و منابع آبی پایین‌دست در چیتگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شهردار منطقه ۲۲ تهران با اشاره به اینکه برای انتقال منابع آبی از پایین‌دست لوله‌گذاری‌ها انجام شده است، اضافه کرد: تصفیه‌خانه مجتمع شهید باقری، آب پایین‌دست را به چیتگر هدایت می‌کند و از سوی دیگر قرارداد تصفیه‌خانه خرگوش دره به امضاء رسیده که با اجرای این تصفیه‌خانه بخش زیادی از مشکلات حل‌وفصل خواهد شد.

نصرتی تأکید کرد: برای آبیاری کامل بوستان جنگلی چیتگر به منابع آبی ۴۰۰ تا ۵۰۰ لیتر آب بر ثانیه نیاز است و در حقیقت این ظرفیتی است که آن را در یک برنامه به عنوان یک افق دنبال خواهیم کرد که البته کاملا قابلیت تحقق دارد و بخش اعظمی از آن به نتیجه رسیده است به شکلی که در هفته گذشته دو حلقه چاه را وارد مدار کردیم و امروز نیز با افتتاح این خط انتقال ۲۰۰ لیتر بر ثانیه آب وارد بوستان جنگلی چیتگر می‌شود. به این ترتیب نگرانی آبیاری این درختان با این اقدامات حل و فصل خواهد شد.

شهردار منطقه ۲۲ تهران با اشاره به ورود یک سازمان مردم‌نهاد برای نگهداشت و موضوع کاشت و جایگزینی درختان در چیتگر ادامه داد: بر اساس توافقی که امروز صورت گرفته در سال ۵۰ هزار درخت کاشته شده و هزینه نگهداشت طی برنامه‌ای پنج ساله از سوی یک سازمان مردم‌نهاد انجام خواهد شد و هزینه‌های جاری را خود این سازمان مردم‌نهاد تقبل می‌کند که بی‌تردید ورود این سازمان مردم‌نهاد محیط زیستی به موضوع بوستان چیتگر بسیار ارزشمند است.

وی ادامه داد: بوستان جنگلی چیتگر ۴۵۰ هزار درخت دارد که در حال حاضر ۴۷۰۰ درخت با تشخیص منابع طبیعی در مرحله خشک شدن است؛ اما منابع طبیعی معتقد است اگر این درختان به روش غرق‌آبی آبیاری شوند بخشی از آنها قابلیت برگشت دارند. همچنین ۲۰۰۰ درخت با بن بالا ظرف دو ماه گذشته در این بوستان کاشته شده است.

نصرتی ادامه داد: سازمان مردم‌نهادی که در حوزه بوستان جنگلی چیتگر وارد عمل شده تعهد سالی کاشت ۵۰ هزار درخت را به عنوان خیرین محیط زیستی داده است که اقدام بسیار ارزشمندی است.

وی در خصوص تعیین مسببین و عاملین خشک شدن درختان جنگلی چیتگر نیز گفت: ورود دادستان به موضوع در ابتدا با اولویت هم‌افزایی دستگاه‌ها و قرارگیری آنها در کنار یکدیگر برای تأمین منابع آبی و حل مشکل آبیاری درختان بوده است؛ اما هنوز تشخیصی برای عامل یا عاملین کوتاهی در این امر داده نشده و یا این‌که اعلام نشده است.

نصرتی تاکید کرد: با تکنیک‌هایی که امروز به کار برده‌ایم که البته می‌توانست از سال‌های قبل اجرایی شود می‌توانیم این بوستان را نجات دهیم و از شرایط بد خارج کنیم. در حال حاضر بیش از ۲۰۰ لیتر بر ثانیه آب وارد مجموعه چیتگر می‌شود که اگر تصفیه‌خانه خرگوش دره وارد مدار شود، می‌توانیم بگوییم که مشکل ما حل خواهد شد. در حال حاضر نیز با میزان ورودی آب دیگر با نگرانی خشک شدن درختان روبه‌رو نیستیم ولی برای دستیابی به شرایط آرمانی حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ لیتر بر ثانیه منابع آبی نیاز است. البته باید تغییر گونه‌های قالب و تغییر سیستم آبیاری در دستور کار قرار بگیرد که در هر دو مورد اقدامات اولیه آغاز شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha