به گزارش ایسنا، «گییر پدرسن» فرستاده سازمان ملل به سوریه طی گزارش خود در جلسه شورای امنیت در نیویورک درباره وضعیت سوریه گفت: خطر گروههای تروریستی افزایش یافته و حملات داعش سال جاری دو برابر شده است.
طبق الجزیره، وی به تظاهرات در مناطق تحت سیطره نظام سوریه و خارج از آن از جمله تظاهرات علیه گروه تحریر الشام و ادامه بازداشتها، شکنجه و ربودن در سرتاسر سوریه اشاره کرد.
وی همچنین به موضوع آوارگان سوری و حمله به آنها در تعدادی از کشورهای میزبان آوارگان اشاره و بر لزوم حمایت از سوریهایی که مایل به بازگشت داوطلبانه به کشورشان هستند، تأکید کرد.
پدرسن خواهان اتخاذ اقدامات جدی از طریق آتشبس فراگیر در این کشور برای ممانعت از تشدید تنش شد و بر نیاز به یک روند سیاسی با نظارت سازمان ملل و رهبری سوریه تاکید کرد.
وی گفت: لازم است طرفهای بینالمللی روشی را در پیش بگیرند که به حل نزاع کمک کند.
در این راستا مدیر بخش عملیات در دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل تاکید کرد: سوریه از بدترین بحران انسانی رنج میبرد. حدود ۱۶ میلیون سوری به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند که بیشتر آنها زن و کودک هستند.
این مسوول سازمان ملل به وجود حدود ۷۲ میلیون آواره سوری در خارج از این کشور اشاره و تاکید کرد: جنگ و مشکلات اقتصادی و فشارهای تغییرات آب و هوایی و کاهش شدید حمایت مالی صندوقهای کمکهای بشردوستانه و نبود برنامههای توسعه بر رنج و مشکلات سوریها میافزاید.
این مسوول سازمان ملل تاکید کرد: بیش از ۳.۵ نفر به کمکهایی در زمینه آب و خدمات بهداشتی در سه ماهه اول امسال دست یافتند اما کمبود حمایت مالی مانع تحقق این اهداف میشود. بیش از ۹۰۰ هزار نفر در شمال غرب سوریه که بیش از نیمی از آنها کودک هستند به حمایت حیاتی در زمینه آب دست نیافتهاند.
«رابرت وود» معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل از نظام سوریه و روسیه انتقاد کرد و این دو کشور را به کارشکنی در حل سیاسی بحران سوریه متهم کرد.
وی تاکید کرد تا زمانی که یک راهحل سیاسی واقعی و دائمی وجود نداشته باشد، آمریکا به عادیسازی روابط با نظام سوریه اقدام نمیکند و تحریمها علیه این کشور را برنمیدارد.
وی انتخابات پارلمانی اخیر نظام سوریه را محکوم کرد و مدعی شد این انتخابات هیچ ارتباطی با آزادی و شفافیت ندارد.
در همین حال «دیمیتری پولیانسکی» معاون سفیر روسیه گفت این کشور از روند سیاسی در سوریه و ادامه مذاکرات از طریق کمیته قانون اساسی حمایت میکند.
وی گفت: انتقادات غرب از انتخابات پارلمانی اخیر سوریه و ادعا درباره عدم مشروعیت آن تنها فشار سیاسی واضحی بر دمشق و تلاش دیگری برای مداخله در امور داخلی سوریه با هدف برهم زدن ثبات این کشور است.
وی تاکید کرد: مانع اصلی در ورود کمکهای کافی، سیاستهای غرب است که مانع اجرای طرحهایی برای مقابله با تحریمهای آمریکا و کشورهای غربی میشود.
انتهای پیام
نظرات