دکتر آزاد عزیزی، در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه گرمای هوا میتواند به تعادل الکترولیتها و مایعات بدن خدشه وارد کند و افراد را در معرض خطر گرمازدگی قرار دهد، اظهار کرد: برای حفظ سلامتی در این فصل باید به نکات مهمی از جمله نوشیدن مایعات و تغییر سبک غذا خوردن توجه کنیم.
وی افزود: نوشیدن آب به مقدار کافی، مهمترین اقدام برای مقابله با گرما است، در طول روز، به طور مرتب آب، دوغ، شربتهای کمحرارت و سایر مایعات سالم بنوشید، از نوشیدنیهای کافئیندار و الکلی پرهیز کنید چرا که این نوشیدنیها میتوانند منجر به کمآبی بدن شوند.
این پزشک عمومی با تاکید بر خودداری از مصرف آب یخ بیان کرد: نوشیدن آب یخ میتواند باعث شوک به بدن و اختلال در عملکرد آن شود.
وی توصیه کرد که در ایام گرم سال بهتر است غذاهای سبک و کمحجم مصرف و از خوردن غذاهای سنگین و پرچرب که باعث تعریق بیشتر و تشدید گرما میشوند، خودداری کرده و به جای آن از غذاهای حاوی فیبر و پتاسیم استفاده کنید. میوهها، سبزیجات و حبوبات منابع خوبی از فیبر و پتاسیم هستند که به حفظ تعادل الکترولیتها در بدن کمک میکنند.
عزیزی تاکید کرد که از مصرف غذاهای شور و پرنمک پرهیز کنید، نمک زیاد میتواند منجر به کمآبی بدن شود.
این پزشک عمومی با اشاره به اینکه سعی کنید که فعالیتهای خود را در خنکترین ساعات روز انجام دهید، عنوان کرد: از انجام فعالیتهای شدید بدنی در گرمای روز خودداری کنید.
وی افزود: از لباسهای روشن و نخی استفاده کنید، چرا که این لباسها به تهویه بهتر بدن کمک میکنند. همچنین در صورت نیاز از عینک آفتابی، کلاه و کرم ضد آفتاب استفاده کنید، این کار از شما در برابر نور مضر خورشید محافظت میکند.
استفاده از حمام آب سرد یا دوش گرفتن و ماندن در مکانهای خنک و سایهدار به ویژه در ساعت های گرم روز هم از دیگر نکات توصیه ای این پزشک عمومی در ایام گرم سال است.
وی تاکید کرد که به افراد مسن، کودکان و افراد دارای بیماریهای زمینهای توجه ویژه داشته باشید، این افراد بیشتر در معرض خطر گرمازدگی هستند.
عزیزی عنوان کرد: در صورت مشاهده علائم گرمازدگی مانند سرگیجه، تهوع، ضعف، تعریق شدید و افزایش دمای بدن، فوراً به مراکز درمانی مراجعه کنید.
با رعایت این نکات ساده میتوانید از گرمای تابستان لذت ببرید و در عین حال، از سلامتی خود نیز محافظت کنید.
انتهای پیام
نظرات