به گزارش ایسنا، موسسه اسرائیلی متخصص امور نظامی پس از انجام تحقیقات خود گزارش کرد که نیروهای مقاومت فلسطین، بخشی از عملیات خود در هفتم اکتبر را با الهام از تاکتیک نیروهای ویژه حزبالله اجرا کردند.
موسسه «آلما» با اشاره به این موضوع که کماندوهای حزبالله لبنان مامور برنامهریزی برای حمله به الجلیل شدهاند و طرح آنها شامل آزادسازی شهرهای اشغالی است، نوشت که طبق ارزیابیها، با وجود گذشت ماهها از جنگ میان رژیم صهیونیستی و حزبالله، یگان رضوان قادر به اجرای طرحی برای کنترل برخی مناطق در سرزمینهای اشغالی است و این یگان پس از برقراری آتشبس قادر خواهد بود بدون اینکه متحمل خسارات گستردهای شده و یا زیرساختهای حزبالله نابود شود، در مدت زمانی بسیار کوتاهی قدرت خود را به طور کامل بازیابی کند و طرح جامع خود را برای حمله به داخل سرزمینهای اشغالی مشابه آنچه حماس در هفتم اکتبر انجام داد، آغاز کند.
آلما درباره چگونگی تاسیس یگان رضوان آورده است که در پی جنگ دوم لبنان در سال ۲۰۰۶ حجم گستردهای از اطلاعات درباره زرادخانه موشکی حزبالله منتشر شد، از نظر تلآویو این مسئله تهدید بزرگی برای امنیت داخلی این رژیم ایجاد میکند، به همین دلیل تلآویو تدابیر مهمی را برای بازدارندگی در برابر حزبالله اتخاذ کرد؛ در ظاهر هم آرامش ۱۸ ماه ادامه داشت اما در واقع حزبالله در طول این سالها مشغول توسعه و تقویت تهدید هوایی خود علیه اسرائیل و نیز جمعآوری قدرت نظامی بود که توان حمله زمینی به الجلیل و سپس انتقال درگیری به اراضی اشغالی را داشته باشد و نیروهای واکنش سریع برای این ماموریت انتخاب شدند.
تجربه نیروهای ویژه حزبالله در جنگ سوریه
قبل از حدود یک دهه، رژیم صهیونیستی اقداماتی را جهت آمادگی برای سناریوی جنگ زمینی با نیروهای ویژه حزبالله لبنان آغاز کرد،؛ سناریویی که با جنگ زمینی سال ۲۰۰۶ کاملا متفاوت است.
همچنین موسسه آلما گزارش داد، این یگان در سوریه در کنار نیروهای ارتش این کشور علیه تروریستها جنگید و در آن مناطق پیروزی را رقم زد، این نیروها در سوریه به جای تمرین صرف، مهارت جنگی بالایی پیدا کردند و صدها نفر از آنها حضور در میدان جنگ و هماهنگی با گروه متنوعی از نیروها شامل نیروهای پیادهنظام، ضدزره، توپخانه و اطلاعات را تمرین کردند.
این موسسه اسرائیلی میگوید اصل غافلگیری در طرح حمله به الجلیل بر شبکهای از تونلهای حفر شده در نقاط مختلفی از مرزها با اراضی اشغالی استوار است، بر این اساس ارتش رژیم صهیونیستی کار احداث یک دیوار حائل به طول ۱۲۰ کیلومتر در این مرزها را آغاز کرد، با اینکه کار در ۲ سال گذشته سرعت یافت اما هنوز تمام نشده و بخشهای بزرگی از نوار مرزی با حصار فرسوده قدیمی که مربوط به دهه هفتاد است، باقی مانده است.
در ادامه این گزارش آمده است که نیروهای یگان پس از بررسی دقیق انتخاب شدهاند و سپس تمرینهای سختی آغاز شد که شامل آموزش نیروهای تکتیرانداز، شلیک با سلاحهای ضدزره، نبرد تنبهتن، استفاده از مواد منفجره و موتورسیکلتها، برخی تمرینهای ویژه همانند کارگاه اسارت (با هدف آموزش چگونگی رفتار در صورت اسیر شدن توسط دشمن)، جمعآوری داده و حمله پهپادی با تمرکز بر آمادگی جسمانی، افزایش توان دویدن در مسافتهای طولانی، خزیدن در ارتفاعات و جنگ تاکتیکی بود.
عبور القسام از دیوار بتنی
آلما در ادامه نوشت که از نظر ساختاری رضوان بر اساس مناطق جغرافیایی به چند یگان فرعی که تعداد هرکدام هفت تا ۱۰ نیرو است، تقسیم میشود. مناطق جنوب لبنان زیربنای لجستیک رضوان است، به این ترتیب یگانهای رضوان میتوانند به شکل مستقل بدون آموزشهای پیاپی یا حمایتهای لجستیک خارجی فعالیت کنند و فرماندهان این یگانها در اتخاذ تصمیمات تاکتیکی و فوری میدانی از استقلال بالایی برخوردار هستند.
در ادامه این گزارش آمده که این یگان از تمامی تسلیحات حزبالله در عملیاتهای خود استفاده میکند و حزبالله میتواند سلاحهای مورد نیاز نیروهای پیادهنظام و کماندو تجهیز کند. علاوه بر این رضوان نحوه حمله زمینی را نیز آموزش دیده است. حزبالله سال گذشته ویدئویی را از نیروهای رضوان منتشر کرد که با تجهیزات نظامی و تاکتیکی کامل در حال تمرین عبور از دیوار مرزی بودند.
موسسه آلما در پایان نوشت: منفجر کردن و ایجاد سوراخی در دیوار بتنی کار آسانی نیست و با توجه به شناختی که از حزبالله داریم، این گروه کاری فراتر از تولید این فیلمها انجام میدهد و این ویدئوها از اهداف و تواناییهای آن حکایت دارد؛ در هفتم اکتبر نیز گردانهای القسام، شاخه نظامی حماس به شیوهای مشابه دیوار مرزی را در منطقه «کرم ابوسالم» تخریب و از آن عبور کرد.
انتهای پیام
نظرات