• دوشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403050100423
  • منبع : وزارت جهاد کشاورزی

مجری طرح خودکفایی گندم اعلام کرد

افزایش ۱۵ درصدی خرید تضمینی گندم/ تامین نیاز گندم تمام خبازی‌ها، صنف و صنعت کشور

افزایش ۱۵ درصدی خرید تضمینی گندم/ تامین نیاز گندم تمام خبازی‌ها، صنف و صنعت کشور

مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهاد کشاورزی با اعلام این خبر که خرید تضمینی گندم مازاد بر نیاز کشاورزان به هشت میلیون و ۵۴۷ هزار تن تا پایان تیر ماه رسید گفت که این میزان خرید تضمینی نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته ۱۵ درصد رشد داشته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از وزارت جهادکشاورزی، مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهاد کشاورزی ضمن بیان این مطلب افزود: بر اساس آخرین گزارش سامانه شرکت بازرگانی دولتی (سیفا) تا ساعت ۷ صبح امروز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳، هشت میلیون و ۵۴۷ هزار تن گندم از کشاورزان به ارزش ۱۵۰.۵ هزار میلیارد تومان خرید تضمینی شده است.

سهراب سهرابی اظهار کرد: این میزان خرید تضمینی نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته ۱.۱۱۷ میلیون تن معادل ۱۵ درصد و در مقایسه با سال ۱۴۰۱ به میزان ۲.۸۲۱ میلیون تن معادل ۴۹ درصد و در مقایسه با سال ۱۴۰۰ به میزان ۴.۴۵۶ میلیون تن و معادل ۱۰۹ درصد رشد نشان می‌دهد.

وی درباره پرداخت مطالبات گندمکاران نیز تصریح کرد: تاکنون ۵۳.۱ هزار میلیارد تومان از پول کشاورزانی که گندم خود را به مراکز دولتی خرید تضمینی تحویل داده‌اند، واریز شده و پرداخت مابقی وجوه نیز در حال پیگیری از سوی وزارت جهادکشاورزی است.

مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: بیشترین میزان خرید تضمینی گندم به ترتیب مربوط به استان‌های خوزستان با یک میلیون و ۶۲۲ هزار تن، گلستان یک میلیون و ۹۷ هزار تن، فارس ۸۰۰ هزار تن، کرمانشاه ۶۸۰ هزار تن، خراسان رضوی ۴۸۷ هزار تن و کردستان ۴۶۱ هزار تن می‌باشد.

وی گفت: عملیات برداشت گندم در استان‌ها با اقلیم سرد مانند کردستان، همدان، کرمانشاه، قزوین، مرکزی، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، زنجان، اردبیل، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، خراسان شمالی و لرستان ادامه دارد.

سهرابی مهمترین دلایل افزایش تولید و خرید تضمینی گندم سال جاری را لطف و عنایت خداوند متعال، شرایط دمایی و بارندگی مناسب در فصل بهار، تلاش و کوشش کشاورزان، برنامه‌ریزی و سازماندهی مدیران، کارشناسان و محققان، مصرف متعادل کودهای شیمیایی، مبارزه با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز، توسعه کشت‌های مکانیزه، توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، اجرای طرح جهش تولید دیمزارها و آموزش کشاورزان برشمرد.

وی گفت: با توجه به افزایش تولید و خرید تضمینی گندم سال جاری تمامی نیاز گندم خبازی‌ها و صنف و صنعت کشور از محل تولید داخل تامین خواهد شد و نیاز به واردات گندم نخواهیم داشت.

مجری طرح خودکفایی گندم، بار دیگر بر تحویل گندم به مراکز رسمی خرید تضمینی تاکید و اظهار کرد: کشاورزان از تحویل گندم خود به دلالان خودداری و آن را به مراکز رسمی دولتی خرید تضمینی عرضه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha