افسانه کرمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در فصول گرم سال عفونتهای خیلی شایع، عفونتهای گوارشی هستند ولی با شرایطی که در چند سال اخیر ایجاد شده است، از جمله شیوع ویروس کرونا، آنفلوآنزا و عفونتهای گوارشی، مجدداً عفونتهای تنفسی نیز مطرح شده و آنچه در منابع جهانی مطرح بوده گفته شده که خطر این هست که مجدداً کووید افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه ویروسهای مختلف علایم متفاوت دارند، افزود: حتی خود ویروس کرونا و آنفلوآنزا میتواند مثل یک سرماخوردگی ساده و عادی بروز کند. خوشبختانه در بسیاری از مواقع هم مثل یک سرماخوردگی ساده هم، میشود با آن برخورد کرد. ۸۰ درصد ویروسها در حد خفیف هستند و ممکن است ۲۰ درصد در حد شدید باشد که نیاز به درمان خاص، بستری و ... است.
کرمی افزود: در عفونتهای تنفسی شروع علایم آنها بسته به نوع آن است؛ در سرماخوردگیها با سوزش گلو شروع میشود، احتمالا بریزش بینی، خشونت صدا و سرفه، التهاب چشم، قرمزی چشم هست و در آنفلوآنزا درد شدید بدن که در کرونا هم دیده میشود و گاهی ضعف و بیحالی شدید بروز میدهد که اگر در حد شدید باشد بیشتر به سمت کرونا و آنفلوانزا میرود؛ البته گاهی اوقات اختلال حس بویایی و چشایی ایجاد میشود که همه اینها به اضافه سردرد و خلط شایعترین علایمی هستند که ویروسها دارند.
وی اظهار کرد: ویروس کرونا نسبت به سایر ویروسها متفاوتتر عمل میکند؛ در این چند سال موردی که در کرونا وجود داشته است در غالب ویروسهای تنفسی نمیبینیم؛ با طولانی شدن بیماری کرونا و مزمن شدن آن میتواند خیلی از علایم روی بیمار بماند مثل ضعف، بیحالی، خستگی و تنگی نفس و درد بدن ممکن است طولانیمدت و حتی تا چند ماه باقی بماند.
متخصص بیماریهای عفونی گفت: علیرغم اینها ممکن است عوارضی ایجاد شود و کسی که ضعف و بیحالی داشته باشد، تنگی نفس یا حتی ریتم قلب به هم میریزد و ممکن است در فرد عوارض قلبی کووید ایجاد شده باشد و حتی در افرادی که کرونای خفیف دارند میتواند با فاصله زمانی، بعدها عوارض قلبی ایجاد شود.
انتهای پیام
نظرات