• یکشنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۳ / ۲۲:۰۰
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1403043120115
  • خبرنگار : 71415

زلنسکی واقعیت را باور کرده است

زلنسکی واقعیت را باور کرده است

ولودیمیر زلنسکی در سخنرانی اخیر خود لحن آرامی داشت و به تمایل برای مذاکره با روسیه برای اولین بار از آغاز جنگ اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، ولودیمیر زلنسکی در این سخنرانی گفت مسکو باید هیات نمایندگانش را به اجلاسی که قرار است با موضوع صلح اوکراین در ماه نوامبر آینده برگزار شود، بفرستد. این در حالی است که متحدان اوکراین روسیه را به اجلاس قبلی صلح در سوئیس دعوت نکردند چون زلنسکی گفته بود که ورود کشورش به هرگونه مذاکرات صلح با روسیه تنها بعد از خروج روسیه از مناطق اوکراین انجام می‌شود.

شبکه خبری سی.ان.ان، در گزارش خود آورده است: کی‌یف هم‌اکنون از ۲ جنبه دچار معضل شده که اولی مربوط به وضعیت دشوار نظامیان اوکراینی در خط مقدم نبرد و دیگری ابهام در مورد وضعیت حمایت‌ متحدان در آینده است.

شروع دور جدیدی از ورود تسلیحات آمریکایی در ماه مه به اوکراین تا حدی روند پیشروی‌های سربازان روسیه در شرق این کشور را کندتر ساخت اما این پیشروی متوقف نشده و هنوز ادامه دارد.

برای اوکراین این سوال پیش آمده که آیا تمایل مهم‌ترین و نزدیک‌ترین متحدانش به ویژه آمریکا و آلمان به منظور ادامه دادن به ارسال کمک‌ها و حمایت‌هایشان از کی‌یف در جنگ با روسیه همچنان پابرجا خواهد ماند؟

زلنسکی دوشنبه گذشته در گفتگو با خبرنگاران بار دیگر ادعا کرد که اوکراین از غرب کمک‌های کافی برای آنکه بتواند در جنگ با روسیه پیروز شود دریافت نمی‌کند و چنین کمک‌هایی نتایج خود را خیلی دورتر از مرزهای اوکراین نشان خواهد داد.

«جان هربست»، سفیر سابق آمریکا در اوکراین معتقد است: تحولات در ایالات متحده به ویژه تعیین «جیمز دیوید ونس» از سوی دونالد ترامپ به عنوان نامزد معاونت ریاست جمهوری برای انتخابات ۲۰۲۴، کسی که از منتقدان صریح ارسال حمایت و کمک‌های نظامی برای اوکراین بوده، بر تغییر ادبیات زلنسکی در قبال مذاکرات صلح با روسیه موثر بوده است.

زلنسکی واقعیت را باور کرده است
دونالد ترامپ-جیمز دیوید ونس

هربست در گفتگو با سی.ان.ان از محل «اجلاس امنیتی اسپن» گفت این امکان هست که زلنسکی برای باز کردن باب رابطه با دولت بعدی احتمالی دونالد ترامپ با نشان دادن تمایلش برای مذاکرات صلح تلاش کرده باشد.

زلنسکی در روز جمعه گفتگویی را با دونالد ترامپ داشت. ترامپ این گفتگوی تلفنی را «بسیار خوب» دانسته و مدعی شد: «من صلح را در جهان برقرار کرده و به جنگی که به قیمت از دست رفتن جانهای زیادی تمام شده پایان می‌دهم.»

زلنسکی درباره این گفتگو گفت ۲ طرف درباره اینکه «چه گام‌هایی می‌توانند صلح را عادلانه و واقعا پایدار سازند» گفتگو کردند.

«ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه در ماه‌های اخیر بارها بر تمایلش برای مذاکرات با اوکراین تاکید کرده اما این کی‌یف و متحدان غربی بوده‌اند که دست رد به این پیشنهاد زده‌اند.

رئیس جمهور روسیه تاکید کرده که جنگ اوکراین در صورتی که کی‌یف از چهار منطقه الحاق یافته به خاک روسیه شامل «دونتسک»، «لوهانسک»، «خرسون» و «زاپوریژیا» چشم‌پوشی کند جنگ اوکراین پایان خواهد یافت. ولادیمیر پوتین همچنین گفت اوکراین به منظور منعقد کردن توافق صلح با روسیه باید نامزدی خود برای پیوستن به ناتو را لغو کند.

زلنسکی واقعیت را باور کرده است
حضور پوتین در منطقه خرسون

«اوریسیا لوتسویچ»، معاون مدیر برنامه روسیه و اوراسیا در اندیشکده «چتم هاوس» به سی.ان.ان گفت: «زلنسکی هم به روسیه و هم به اعضای حوزه جهان جنوب این پیام را داده که اوکراین مانعی ایجاد نمی کند و می‌خواهد پای میز مذاکره بنشیند. اما این اتفاق نمی‌تواند تنها بر مبنای شرایط روسیه رخ داده و به تسلیم اوکراین به روسیه منجر شود.»

اوکراین علاوه بر آنکه در ماه مه بعد از ماه‌ها تاخیر به دلیل بروز بن‌بست سیاسی در کنگره آمریکا شروع به دریافت کمک‌های نظامی جدید آمریکا و استفاده از آنها در خط مقدم جنگ کرد همچنین این اجازه را از سوی متحدان غربی خود برای آنکه با تسلیحات آنها حملاتی را در داخل خاک روسیه طبق یک سری شرایط و در مناطق پشت مرز ترتیب دهد دریافت کرد.

به نوشته سی.ان.ان، این ۲ اتفاق هر چند باعث شدند که پیشروی‌های ارتش روسیه در اوکراین کند و جلوی تصرف مجدد منطقه خارکیف گرفته شود اما کی‌یف همچنان در موضع تدافعی و نه در موضع حمله  قرار دارد.

«رایلی بیلی»، یک تحلیلگر امور روسیه در انستیتوی آمریکایی مطالعه جنگ گفت: «نیروهای اوکراینی می‌خواهند تجهیزات، مهمات و نیروی انسانی خود را برای یک ضدحمله در آینده بسیج کنند و ما می‌بینیم که روسیه روی این موضوع محاسبه کرده و به نظر می‌رسد فرماندهی ارتش روسیه این استراتژی را دارد که دست به حملات مکرر و مداوم در سراسر خط مقدم بزند. به این ترتیب روسیه هم در طول خط مقدم بیش از ۱۰۰۰ کیلومتری نبرد پیشرفت‌های تدریجی و خزنده کسب کرده و هم اینکه اوکراین را وادار به عملیات‌های دفاعی به جای برنامه‌ریزی برای یک ضدحمله می‌کند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha