• شنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403043019047
  • خبرنگار : 71660

سیپری: آمریکا و آلمان اصلی‌ترین تامین‌کنندگان تسلیحاتی اسرائیل هستند

سیپری: آمریکا و آلمان اصلی‌ترین تامین‌کنندگان تسلیحاتی اسرائیل هستند

موسسه تحقیقات صلح بین‌الملل استکهلم (سیپری) گزارش می‌کند، از ۹۹ درصد واردات تسلیحات رژیم صهیونیستی بین سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۳ را ۶۹ درصد آمریکا و ۳۰ درصد آلمان تامین کرده است.

به گزارش ایسنا، پیش از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی در تاریخ هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و جنایات رژیم صهیونیستی، واشنگتن تسلیحاتی میانگین به ارزش ۳ میلیارد دلار هر سال به رژیم صهیونیستی ارسال می‌کرد. با این حال، تل‌آویو به طور مطلق نسبت به سایر طرف‌ها در منطقه تسلیحات کمتری از ایالات متحده وارد می‌کند.

طی پنج سال گذشته، رژیم صهیونیستی ۳.۶ درصد از صادرات تسلیحات آمریکا را دریافت کرده، در حالیکه ۱۵ درصد به عربستان سعودی، ۸.۲ درصد به قطر و ۴.۵ درصد به کویت رسیده است.

طبق گزارش سیپری، جنگنده‌های آمریکایی نقش مهمی را در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و هم‌چنین حملات علیه حزب‌الله لبنان در جنوب لبنان ایفا کرده است.

براساس آنچه این موسسه گزارش می‌کند، آمریکا هزاران تسلیحات هدایت‌شونده و موشک را در پایان سال ۲۰۲۳ به رژیم صهیونیستی فرستاد اما حجم کلی واردات تسلیحات این رژیم در سال ۲۰۲۳ به میزان قابل‌توجهی بیشتر از سال قبل نبود.

سیپری: آمریکا و آلمان اصلی‌ترین تامین‌کنندگان تسلیحاتی اسرائیل هستند
بمب MK-۸۴

عرضه تسلیحات سنگین به رژیم صهیونیستی به‌ویژه با افزایش جنایات صهیونیست‌ها و افزایش تعداد شهدای فلسطینی، مورد مناقشه قرار گرفته است و با اعتراض افرادی همراه بوده که به خیابان‌ها آمدند و خطوط تدارکات را در تلاش برای توقف محموله‌های نظامی مسدود کردند.

«جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در ماه مه تحویل بمب‌های ۲۰۰۰ پوندی (۹۰۷ کیلوگرمی) و ۵۰۰ پوندی را پس از ابراز نگرانی نسبت به تعداد بالای تلفات غیرنظامی در غزه و جنایات نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی به حالت تعلیق درآورد.

نیروهای اشغالگر برای دویست و هشتاد و هشتمین روز متوالی به جنایت نسل‌کشی در نوار غزه ادامه می‌دهند و منازل غیرنظامیان را هدف قرار داده و زنان، کودکان و افراد مسن را نادیده می‌گیرند، این در حالی است که مقاومت هم به حملات خود علیه اشغالگران ادامه می‌دهد.

آلمان

سال گذشته دولت آلمان مجوز صادرات تسلیحات به ارزش کل ۳۲۶.۵ میلیون یورو را به تل‌آویو صادر کرد. از این مبلغ ۲۰ میلیون یورو برای تسلیحات جنگی و ۳۰۶.۳ میلیون یورو باقی‌مانده برای تجهیزات نظامی در نظر گرفته شد.

سیپری: آمریکا و آلمان اصلی‌ترین تامین‌کنندگان تسلیحاتی اسرائیل هستند
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کنار صدراعظم آلمان

بر اساس گزارش رسانه‌ها، این تجهیزات شامل ۳۰۰۰ سلاح ضد تانک قابل‌حمل، ۵۰۰ هزار گلوله برای سلاح‌های گرم تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک و هم‌چنین سایر تجهیزات و پیشرانه‌های تفنگی است. هم‌چنین بیش از ۳۰۰ میلیون یورو برای خودروهای زرهی، کامیون‌های نظامی و شیشه‌های ایمنی هزینه شد.

تا پاییز ۲۰۲۳، تنها ۳۸.۵ میلیون یورو صادرات نظامی به رژیم صهیونیستی در آلمان تایید شد اما این رقم پس از هفتم اکتبر به شدت افزایش یافته است.

در نتیجه افزایش قابل توجه صادرات تسلیحات از آلمان به تل‌آویو، این رژیم اکنون در رتبه هفتم در میان دریافت‌کنندگان اصلی فناوری نظامی آلمان قرار دارد. اوکراین با دریافت بیش از ۴ میلیارد یورو تسلیحات در صدر فهرست قرار دارد، در حالی که نروژ و مجارستان به ترتیب در رده‌های دوم و سوم قرار دارند و هر ۲ بیش از یک میلیارد یورو دریافت می‌کنند.

ارسال تسلیحات آلمان به اراضی اشغالی بارها مورد انتقاد قرار گرفته است. در اوایل سال جاری، مرکز اروپایی قانون اساسی و حقوق بشر (ECCHR) در تلاش برای توقف صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی، شکایتی را علیه دولت آلمان به دادگاه محلی برلین ارائه کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha