• شنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403043018808
  • خبرنگار : 71129

آغاز به کار کمیته بررسی جنگ آمریکا در افغانستان

آغاز به کار کمیته بررسی جنگ آمریکا در افغانستان

کمیسیونی که توسط کنگره آمریکا برای بررسی مستقل جنگ ۲۰ ساله مرگبار ایالات متحده در افغانستان ایجاد شده، اولین جلسه استماع عمومی خود را روز جمعه برگزار کرد و متعهد شد که در بررسی چگونگی و چرایی تصمیمات کلیدی و اینکه چه کسی آنها را اتخاذ کرده، مصمم باشد.

به گزارش ایسنا، «کالین جکسون» رئیس مشترک این کارگروه گفت، در حالی که مسئولیت‌پذیری «از اهمیت مرکزی برخوردار است، تمرکز ما کمتر بر تعیین اعتبارسنجی یا سرزنش است و بیشتر به دنبال استخراج و به کارگیری درس‌های این جنگ برای درگیری‌های آینده هستیم.»

به نقل از خبرگزاری رویترز، اولین جلسه استماع عمومی این هیات کمی بیش از یک ماه قبل از سومین سالگرد خروج نهایی بی‌نظم و پرآشوب نیروهای ایالات متحده از افغانستان برگزار شد که به طولانی‌ترین جنگ آمریکا در این کشور آسیایی با تصرف کابل توسط طالبان پایان داد.

حدود ۸۰۰ هزار نفر از نیروهای مسلح آمریکایی در افغانستان در پی حمله آمریکا به این کشور مستقر شدند. در طول این جنگ، ۲۲۳۸ نیروی آمریکایی کشته و قریب به ۲۱ هزار نفر دیگر زخمی شدند. تخمین‌های مستقل تعداد کشته‌های نیروهای امنیتی افغانستان و غیرنظامیان را بیش از ۱۰۰ هزار نفر برآورد می‌کند.

این کمیسیون ۱۶ نفره که بیش از ۲ سال پیش تشکیل شد، اما کمتر از یک سال است که کار خود را آغاز کرده، قرار است تا اوت ۲۰۲۶ گزارش خود را ارائه کند.

جکسون یکی از مقامات سابق پنتاگون که به‌عنوان مشاور غیرنظامی ارتش ایالات متحده در افغانستان خدمت می‌کرد، خاطرنشان کرد که این اولین بار است که کنگره «خواهان مطالعه عمیق و جامع درباره جنگ آمریکا» شده است.

وی خاطرنشان کرد: «این به این معناست که نگاهی دقیق به این بیندازیم که چه کاری را درست انجام دادیم و چه کاری را اشتباه انجام دادیم. این استماع در مقر گروهی موسوم به "نیروهای کهنه‌کار جنگ خارجی" برگزار شد. ما باید سوالات سختی بپرسیم، به‌ویژه بررسی تصمیمات کلیدی در جنگ، چگونگی اتخاذ آنها و چرایی آنها. ما در پی یافتن پاسخ‌ها کوتاهی می‌کنیم.»

اولین شاهد، سفیر سابق ایالات متحده، «رونالد نویمان»، خواستار بررسی چگونگی اجرای تصمیمات سیاسی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha