محمد شریعتی از وقوع این حادثه در بام اصفهان به ایسنا خبر داد و گفت: ساعت ۰۵:۱۵ دقیقۀ امروز (۲۹ تیرماه ۱۴۰۳) از طریق سامانۀ ۱۲۵ سازمان آتشنشانی پیامی دریافت شد که از حادثهای در کوه صفه حکایت داشت. گروه تخصصی امداد و نجات در کوهستان واقع در ایستگاه شمارۀ ۱۲ بهسرعت خود را به محل حادثه رساند.
او با ذکر اینکه یک گروه کمکی نیز از ایستگاه شمارۀ ۳ در محل سانحه حضور یافت، توضیح داد: مأموران امداد و نجات کوهستان ابتدا مکان دقیق واقعه را شناسایی کردند. موقعیت حادثۀ کوه صفه بهطور دقیق در مسیر تخت سیاوش به سوی منطقۀ تنوره بلند بود.
این مقام آتشنشانی اصفهان با بیان این نکته که مردی جوان و در حدود ۳۰ساله از ارتفاع تقریبی ۵۰ متر سقوط کرده بود، افزود: مرد جوان بر اثر شدت جراحات واردشده در دم جان باخته بود. گروههای امدادی پس از ثابتکردن شخص متوفی در چند عملیات و با استفاده از طناب و تجهیزات تخصصی و رعایت ضوابط ایمنی پیکر فرد را از محل سقوط به ارتفاع بالاتری منتقل کردند.
شریعتی با تأکید بر اینکه پس از مراحل فوق جسد فرد به مسیر اصلی منتقل شد، خاطرنشان کرد: عملیات امروز صبح، با توجه به محل وقوع سانحه پیچیدگیها و سختیهای خاص خودش را داشت. درواقع، امداد امروز در کوه صفه حدود ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه به طول انجامید.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات شهرداری اصفهان با ذکر این نکته که تقاضا دارم شهروندان در گشتوگذار خود در کوه صفه و کوهنوردیهایشان دقت کافی داشته باشند، تصریح کرد: به شهروندان و کوهنوردان توصیه میکنیم که هرگز از مسیرهای فرعی و ناایمن به سمت قلههای کوه حرکت نکنند.
او با تأمل در این نکته که طبیعتگردی دانش ویژه خود را میخواهد، اینگونه تبیین کرد: هرگز بدون برخورداری از دانش کافی به سمت قلهها و دیگر عرصههای طبیعت وارد نشوید. گفتنی است که صعود بهصورت انفرادی و بدون تجهیزات تخصصی و موردنیاز، مخصوصاً در مسیرهای بالاتر از آبشار به سمت قله، میتواند خطرآفرین باشد.
شریعتی یادآور شد: بیتوجهی به نکات مذکور، خطر لغزش و سقوط را افزایش میدهد. بنابراین، برای تفریح و گشتوگذار در کوه صفه یا اقدام به کوهنوردی بهترین و ایمنترین مسیر برای صعود به قلۀ کوه همان مسیرهای کابلکشی و مشخصشده است. نگذارید کوهنوردی یک روز تعطیل به چنین حوادثی منتهی شود.
انتهای پیام
نظرات