به گزارش ایسنا، امروز دوشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۳ جهان علم و فناوری شاهد خبرهای قابل توجهی در زمینه های مختلف نظیر پزشکی و فضایی بود.
از کشف دارویی برای معکوس کردن و افزایش ۷۰۰ درصدی تولید انسولین تا راه اندازی سامانه ای با امکان پیشبینی ۱۰ روزه وضعیت آب و هوا برای کشاورزان ایرانی و دستاورد یک شرکت دانشبنیان برای مستندنگاری از واقعه قیام امام حسین(ع) همگی از مهم ترین اخبار امروز بودند.
در ادامه به مرور مختصری از این اخبار میپردازیم. گفتنی است که شما مخاطبان ارجمند با لمس هر یک از تیترها که به رنگ آبی درآمده اند میتوانید به مشروح خبر مورد نظر خود دسترسی پیدا کنید.
کشف دارویی که دیابت را معکوس میکند
دانشمندان ترکیب دارویی جدیدی را ابداع کردهاند که سلولهای تولید کننده انسولین را بازسازی و تولید انسولین آنها را تا ۷۰۰ درصد افزایش میدهد و همچنین به شکل موثر دیابت را در آزمایشات روی موشها معکوس کرده است.
کره ماه به زودی GPS خود را خواهد داشت
با توجه به اینکه یک سیستم ناوبری مبتنی بر ماهواره میتواند خدمات مکانیابی با دقت بالا را با دقت زیر یک متر در اختیار دانشمندان قرار دهد، دانشمندان چینی قصد دارند چنین سیستمی را مانند زمین در کره ماه نیز راهاندازی کنند.
ژاپنیها تنهاییشان را با هوش مصنوعی پر میکنند
برای کمک به بحران تنهایی در ژاپن، لاورس(Loverse) یک برنامه جدید دوستیابی با هوش مصنوعی است که کاربران واقعی را با شخصیتهای دیجیتالی آشنا میکند.
نیمهرساناهای آلی(ارگانیک) جایگزین مناسبی برای صفحات فتوولتائیک مبتنی بر سیلیکون با هزینه کمتر و انعطافپذیری بیشتر ارائه میدهند. پژوهشگران دانشگاه کانزاس در زمینه نیمهرساناهای آلی به پیشرفتی دست یافتهاند که به سلولهای خورشیدی کارآمدتر و همهکاره منجر میشود.
رهبران سابق ناسا و آژانس فضایی اروپا بر این باورند که طرح ناسا برای نابود کردن ایستگاه فضایی بینالمللی با سوق دادن آن به سمت جو زمین و سپس سقوط آن در اقیانوس آرام، یکی از بزرگترین شاهکارهای تکنولوژیک تمدن بشری را از شهروندان آینده ربوده و باید متوقف شود.
امکان پیشبینی ۱۰ روزه آب و هوا برای کشاورزان با سامانه بومی ایرانی
یکی از شرکت های مستقر در دهکده فناوری فناوری و نوآوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی سامانهای را در اختیار کشاورزان قرار داده است که علاوه بر پایش وضعیت اراضی آنها از راه دوره اطلاعاتی در خصوص شرایط آب و هوایی تا ۱۰ روز آینده را به آنها ارائه می دهد.
دستاورد یک شرکت دانشبنیان برای مستندنگاری از واقعه قیام امام حسین(ع)
یک شرکت دانش بنیان ایرانی که در پارک فناوری پردیس مستقر است و پیشتر از سوی ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال مورد حمایت قرار گرفته است، با استفاده از ابزار فناورانه و نوآورانه موفق به ارائه یک پایگاه اطلاعاتی در حوزه وقایع نگاری قیام امام حسین (ع) شده است که در مستندنگاری از این واقعه تاریخی برای اهل تحقیق بسیار راهگشا است.
هوش مصنوعی میتواند به دولتهای کشورهای جهان سوم از جمله ایران در زمینههایی چون بهبود زندگی مردم، ارتقای سطح بهداشت، آموزش، کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و حکومتداری کمک کند و به اعتقاد تحلیلگران حوزه فناوری، یکی از خوششانسیهای دولت چهاردهم به قدرت رسیدن فناوری هوش مصنوعی است.
سامانهای برای گزارشدهی امنیت سایبری با دقت ۹۴ درصد
یکی از شرکتهای فناور سامانهای را در حوزه امنیت سایبری عرضه کرده که در حال حاضر در بانک مرکزی کاربردی شده است.
تمدید فراخوان «شتابدهی به پژوهشهای انقلاب زیستی در حوزه ژندرمانی»
بر اساس اعلام بنیاد ملی علم ایران، مهلت ارسال پروپوزال به فراخوان «شتابدهی به پژوهشهای انقلاب زیستی در حوزه ژندرمانی» که سابق بر این تا ۲۴ تیر ماه بود، به دلیل درخواست پژوهشگران و اولویت موضوع تمدید شد و علاقهمندان تا ۱۵ مردادماه برای ارسال پروپوزال فرصت دارند.
انتهای پیام
نظرات