• یکشنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۳ / ۱۴:۲۵
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403042416454
  • خبرنگار : 50970

یک مسئول در توزیع برق یزد:

راهکار اصلی مقابله با ناترازی برق مدیریت تقاضاست/قطع برق خانگی خط قرمز وزارت نیروست

راهکار اصلی مقابله با ناترازی برق مدیریت تقاضاست/قطع برق خانگی خط قرمز وزارت نیروست

ایسنا/یزد مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق استان اعلام کرد: طبق اقدامات وزارت نیرو و مصوبات بالادستی لحاظ شده، قطع برق در بخش خانگی جزو خطوط قرمز محسوب شده و برای جبران ناترازی‌ها و صرفه‌جویی در این بخش یک سری اقدامات فرهنگ‌سازی در دستور کار قرار گرفته است.

«سید مهدی حسینی پور» در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با آغاز فصل گرم سال و به مدار آمدن سامانه‌های سرمایشی، ما شاهد یک جهش خیره کننده در مصرف برق در کشور هستیم به طوری که حدود ۴۰ درصد مصرف برق کشور صرفاً در این سامانه‌های سرمایشی که در منازل و مغازه ها وجود دارد استفاده می‌شود.

وی افزود: در نیمه دوم سال در استان یزد که یک استان صنعتی هست، حدوداً ۶۰ درصد مصرف برق استان در بخش صنعت به کار می رود اما در نیمه اول سال این آمارها معکوس می‌شود یعنی سهم صنعت به چیزی حدود ۲۰ درصد تقلیل پیدا می‌کند.

حسینی‌پور گفت: از طرفی در بخش مشترکان خانگی و تجاری با افزایش بالای مصرف مواجهیم که این رفتار مصرف مشترکان باعث ناترازی شدید در تولید و مصرف برق می‌شود.

 وی افزود: وزارت نیرو برای کنترل این ناترازی ها اقداماتی را به صورت هم زمان در دستور کار قرار داده که یکی از اولین اقدامات ساخت نیروگاه است. براساس آمارها در دولت سیزدهم، تاکنون حدود ۹ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور اضافه شده ولی با توجه به ناترازی‌های حدود ۱۵ تا ۱۷ هزار مگاواتی، ما همچنان مشکلاتی در تامین برق پایدار برای مشترکانمان داریم.

مدیر دفتر مدیریت مصرف استان گفت: وزارت نیرو پس از گام افزایش تولید، اقدام مدیریت تقاضا را پیگیری می‌کند به شکلی که  از مشترکین صنعتی، کشاورزی و ادارات در ساعات اوج مصرف همکاری می‌گیرد. برای مثال صنایع موظف می‌شوند که مصرف خودشان را در ساعات اوج مصرف کاهش دهند که این کاهش مصرف برای مشترکان  بزرگ حدود ۵۰ درصد و برای مشترکین کوچک تر ۳۵ درصد است.

حسینی پور اظهار کرد: در بخش کشاورزی طبق مصوبه ای که از شورای عالی امنیت ملی و هیئت محترم وزیران داریم، بخش کشاورزی از ساعت ۱۱ تا ۱۶ به مدت پنج ساعت مکلف هستند که الکتروموتورهای خود  را خاموش کنند.

وی اضافه کرد: البته در این اقدام به جز بحث مدیریت مصرف برق، بحث مدیریت منابع آبی و همچنین کیفیت آبیاری هم مطرح است که با رایزنی هایی که توسط مقامات استان و شرکت توزیع برق استان یزد در سطح ملی انجام شده به دلیل نوع کشت که به صورت باغبانی است، تلاش داریم این پنج ساعت را در استان به سه ساعت کاهش دهیم.

وی همچنین گفت: به دلیل تغییر ساعت کار ادارات توسط دولت، همه‌ی ادارات راس ساعت ۱۳ باید تعطیل شوند و ما مکلف هستیم بر اساس مصوبه شعام، پایش کنیم و اگر اداره‌ای تعطیل نبود، برقش را قطع کنیم.

این مسئول افزود: بدین منظور ما کنتورهای هوشمندی را برای تمام مشترکین اداری در سطح استان و حتی در سطح کشور نصب کرده‌ایم که میزان مصرف برق را به صورت خودکار و اتوماتیک محاسبه کند و در صورتی که مصرف برق مشترکین اداری پس از اتمام ساعت کار ادارات تا ۷۰ درصد کاهش پیدا نکند، برق آن اداره قطع خواهد شد.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق استان به اقدام دیگر وزارت نیرو در بخش خانگی اشاره کرد و افزود: طبق مصوبات بالا دستی لحاظ شده در بخش خانگی، قطع برق خط قرمز محسوب میشود ولی یک سری اقدامات فرهنگسازی در دستور کار قرار گرفته مثل طرح پاداش صرفه جویی که سالهای قبل هم شاهد اجرای آن بودیم به صورتی که مشترکینی که مصرف برقشان را نسبت به سال گذشته کاهش دهند مبلغی از قبوض برقشان به عنوان پاداش صرفه جویی کسر می‌شود. 

حسینی‌پور از طرح پویش با انرژی در سال جاری خبر داد و گفت: وزارت نیرو یک پویشی تحت عنوان پویش با انرژی به راه انداخته که در این پویش جوایز بسیار ارزنده ای مانند صدها دستگاه خودرو، صدها جایزه ۱۰۰ میلیون تومانی و کالاهای دیجیتال در نظرگرفته است؛ هر چند که پویش با انرژی، چندین پویش زیرمجموعه برای مثال پویش دانش آموزی،  پویش طلاب و موارد دیگر دارد.

وی در این باره افزود: مردم می‌توانند با نصب کردن اپلیکیشن با انرژی و انجام ماموریت‌های تعریف شده مثل دعوت از دوستان یا چک کردن کنتور برق و ثبت آن در اپلیکیشن امتیاز کسب کنند تا در پایان هر ماه جوایز به صورت قرعه‌کشی توزیع شود.

وی برگزاری چنین پویش ها و اقداماتی را در راستای کاهش ۱۵ درصدی مصرف برق دانست و گفت: حدود ۸۰ درصد مردم در بخش خانگی و تجاری حضور دارند که با مساعدت مردم و مراجعه به  این اپلیکبشن و انجام اقدامات توصیه شده و یک خود اظهاری ساده در منزل می‌توانیم کاهش ۱۵ درصدی مصرف برق را در بخش خانگی داشته باشیم که کمک شایانی به تعدیل محدودیت‌های بخش صنعت و ناترازی دارد.

حسینی پور گفت : صنعت برق، استانی نیست و همه چیز به صورت کشوری محاسبه و گفته می‌شود چرا که شبکه‌های کشور متصل به هم هستند و نیروگاه‌های سراسر کشور مانند چاه آبی هستند که برق تولید کرده و وارد شبکه سراسری می‌کنند.

وی افزود: تولید برق در استان حدود دو هزار و ۸۵ مگاوات است که نیاز مصرفی استان یزد هم حدودا همین مقدار است اما بحث ناترازی وجود دارد و ما حدوداً ۱۵ مگاوات اختلاف تولید و مصرف در سطح کشور داریم.

وی همچنین ادامه داد: در چند روز گذشته حد نصاب جدیدی که از مصرف برق در کشور ثبت شد حدود ۷۶ هزار و ۶۳۶  مگاوات است که ما نهایتا بتوانیم ۶۲ هزار مگاوات از آن را تولید کنیم که این ۱۴ هزار مگاوات ناترازی را سعی داریم با اقداماتی که گفته شد، در بخش صنعت، کشاورزی، ادارات و مسکونی مدیریت کنیم.

حسینی‌پور در پایان اظهار کرد: مهم ترین راهکار مقابله با این کمبودها مدیریت تقاضاست چرا که ما کشور بسیار پر مصرفی هستیم و طبق متوسط شدت مصرف انرژی که یک شاخص جهانی برای مقایسه کشورهاست، شدت مصرف انرژیمان حدود سه برابر میانگین جهانی و حدود ۹ برابر ژاپن است.

این مسئول خاطرنشان کرد: در مرحله اول باید فرهنگ مصرفمان را اصلاح کنیم و با اقداماتی که توسط سازمان بهره وری انرژی ایران یا همان ساتبا در دست اقدام است از جمله طرح تعویض موتور کولرهای آبی از نوع قدیم به نوع بی ال دی سی که حدود ۶۰ درصد کاهش مصرف دارد، توسعه استفاده از نیروگاه های خورشیدی در منازل که در حال پیگیریست و بحث بهره وری انرژی در صنایع در جهت مصرف بهینه انرژی گام برداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha