• یکشنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403042416418
  • خبرنگار : 50663

یک نماینده سابق مجلس:

اعضای کابینه باید در عین فراجناحی بودن، هماهنگ با دولت منتخب مردم باشند

اعضای کابینه باید در عین فراجناحی بودن، هماهنگ با دولت منتخب مردم باشند

ایسنا/خراسان رضوی یک نماینده سابق مجلس گفت: نکته حائز اهمیت در دولت فراجناحی، هماهنگ بودن با رئیس‌جمهور و دولتی است که از مردم رأی گرفته و این امر یک ضرورت است.

جواد آرین‌منش در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به ابتکار رئیس‌جمهور منتخب در اعلام یک فراخوان خطاب به احزاب و نخبگان سیاسی و دانشگاهی برای معرفی گزینه‌های پیشنهادی کابینه، اظهار کرد: این اقدام گاهی در دولت‌های گذشته هم اتفاق می‌افتاد، اما به شکل جدی انجام نمی‌شد. به طور کلی اقدام بسیار مفید و مثبتی است. اگر یک دولت بخواهد کارآمد، فراگیر و فراجناحی باشد، طبیعتاً باید از همه ظرفیت‌های نخبگانی کشور استفاده شود. تعداد افرادی که در سطوح بالا برای اداره کشور به کار گرفته می‌شوند، زیاد نیست. اما این فراخوان یعنی باز گذاشتن درها برای استفاده از خرد جمعی و نمادی از مشارکت مردم در امور کشور است.

وی با بیان اینکه در نظام‌های دموکراتیک دنیا معمولا این کار بر عهده احزاب سیاسی است، عنوان کرد: در این کشورها، نیروهای احزاب حاضر در حاکمیت مسئولیت اداره کشور را بر عهده دارند و احزابی که در حاکمیت نیستند با شناسایی و جذب نخبگان، کار نظارت بر دولت مستقر را انجام می‌دهند. در نتیجه نیروهای لازم برای دولت‌های بعدی به این شکل تربیت می‌شوند و لذا با تغییر دولت‌ها و جریان‌های سیاسی، کشور دچار توقف نمی‌شود. 

این نماینده سابق مجلس بیان کرد: اقدام دولت دکتر پزشکیان و گفتمانی که در مناظرات انتخاباتی مبنی بر استفاده از تمام ظرفیت‌های کشور داشت، امر بسیار قابل تحسینی است و امیدواریم دولت چهاردهم کابینه‌ای متخصص، متعهد و فراجناحی با استفاده از تمام ظرفیت‌های کشور باشد.

آرین‌منش در خصوص اعلام رئیس‌جمهور منتخب مبنی بر اینکه ۶۰ درصد اعضای کابینه باید چهره‌های جدید و فاقد سابقه وزارت باشند، بیان کرد: صرف تکراری بودن افراد یک ضدارزش نیست؛ همان طور که تغییرات گسترده و جدید بودن افراد کابینه یک ارزش تلقی نمی‌شود. از نظر من کارایی، توانمندی و تخصص باید مورد توجه قرار داده شود و اگر یک فرد شایسته و نخبه وجود دارد که در دولت‌های پیشین حضور داشته، صرفاً به دلیل تکراری بودن نباید کنار گذاشته شود. همان طور که عکس این موضوع نیز صادق است و هر فرد جدیدی لزوما گزینه شایسته‌ای نیست.

وی با اشاره به اهمیت چیدن کابینه فراجناحی گفت: در کشور ما معمولاً با تغییر جریان‌های سیاسی در حاکمیت، نیمی از ظرفیت‌های کشور کنار گذاشته می‌شوند و صرفا به دلیل اینکه فرد منتسب به جناحی است که امروزه رأی نیاورده، از گردونه خارج می‌شود. این از نظر من جفا به کشور است. نکته حائز اهمیت در دولت فراجناحی، هماهنگ بودن با رئیس‌جمهور و دولتی است که از مردم رأی گرفته و این امر یک ضرورت است. هماهنگی افراد از جریان‌ها و سلایق مختلف کار دشواری است، اما اگر از سلایق گوناگون افرادی آماده همکاری داشتند، کابینه فراجناحی امری کاملا مثبت تلقی می‌شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha