• شنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۳ / ۱۷:۴۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403042315927
  • منبع : سازمان دامپزشکی

سازمان دامپزشکی اعلام کرد

نظارت بهداشتی و شرعی دام‌های قربانی در تاسوعا و عاشورا

نظارت بهداشتی و شرعی دام‌های قربانی در تاسوعا و عاشورا

سازمان دامپزشکی اعلام کرد: برنامه عملیاتی بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر دام‌های قربانی در قالب پرسنل فنی دامپزشکی به همراه مسوول دفتر نمایندگی ولی فقیه و ناظران شرعی در روزهای تاسوعا و عاشور در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ ظهر اجرا خواهد شد.

به گزارش ایسنا، امین اسدی - مدیر روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور - گفت: در این روزها، تیم‌های ثابت و سیار کنترل و نظارت بهداشتی و شرعی، مجهز به لباس متحدالشکل و خودروهای ویژه دامپزشکی، به وظایف خود طبق برنامه در سراسر کشور عمل می‌کنند.

وی گفت: به جهت حفظ سلامت گوشت استحصالی از دام‌های قربانی در روزهای تاسوعا و عاشورا و به تبع آن سلامت مصرف کنندگان و تامین بهداشت عمومی، نظارت بهداشتی و شرعی با هماهنگی دستگاه‌های ذیربط استانی، فراگیرتر از سال گذشته اقدام می‌شود.

اسدی افزود : سازمان دامپزشکی کشور به ‌منظور حفظ سلامت هموطنان و تأمین بهداشت عمومی جامعه، بازرسان بهداشت گوشت دامپزشکی و ناظرین شرعی با استقرار در نقاط مختلف شهرها به‌ویژه در محل کشتارگاه‌های دامی (ثابت و سیار)، دام‌های کشتاری را از نظر آلودگی به عوامل بیماری‌زا بالاخص بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بازرسی کرده و سلامتی مصرف‌کنندگان را از ابتلا به بیماری‌ها تضمین خواهد کرد.

مدیر روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور از مردم درخواست کرد به ‌منظور حفظ سلامت خود و سایر شهروندان توصیه‌های بهداشتی ذیل را جدی بگیرند:

۱ ـ از ذبح دام خارج از چرخه نظارت بهداشتی دامپزشکی مثل ذبح در معابر عمومی، خیابان‌ و منازل اکیداً خودداری کنند.

۲ ـ گوشت و آلایش خوراکی دام ذبح‌شده را قبل از مصرف حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتی‌گراد (یخچال) نگهداری کنند.

۳ ـ برای قطعه کردن گوشت و شست‌وشوی آن حتماً از دستکش استفاده کنند.

۴ ـ از برش‌دادن کیست‌ها و آبسه‌های موجود بر روی لاشه و دل و جگر جداً خودداری کنند.

۵ ـ اندام‌ها و ضایعات غیرقابل‌مصرف را به‌هیچ‌وجه در اختیار حیوانات قرار ندهند.

۶ ـ گوشت و آلایش خوراکی را حتی‌الامکان کاملا بپزند و سپس مصرف کنند.

۷ ـ وسایل و سایر تجهیزات در تماس با گوشت و آلایش را به‌خوبی شسته و ضدعفونی کنند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: سامانه ارتباطات مردمی ۱۵۱۲ دامپزشکی پاسخگوی سؤالات مردم در سطح کشور است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha