• پنجشنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403042114601
  • خبرنگار : 50283

هزینه ۳ میلیارد تومانی سگ‌های بلاصاحب بر دوش شهرداری بندر انزلی در سال گذشته

هزینه ۳ میلیارد تومانی سگ‌های بلاصاحب بر دوش شهرداری بندر انزلی در سال گذشته

ایسنا/گیلان سگ‌های بلاصاحب که در شهرستان بندرانزلی جولان می‌دهند علاوه بر ایجاد رعب و وحشت، تهدید سلامتی، در مواردی اقدام به حمله و ایجاد جراحت افراد می‌کنند و همین مساله علاوه بر بروز مسائل روانی خطر انتقال بیماری هاری را به همراه دارد ضمن اینکه دستگاه‌های متولی برای کنترل این وضعیت، هزینه‌های کلان پرداخت می‌کنند. سال گذشته در شهرداری بندرانزلی بیش از ۲۸ میلیارد و ۵۵۸ میلیون ریال هزینه سگ‌های بلاصاحب شد.

شهرستان بندرانزلی با ۹ کیلومتر نوار ساحلی شهری و ۳۹ کیلومتر نوار ساحلی روستایی، جاذبه‌های گردشگری فراوانی دارد که در کنار این همه زیبایی شاید یکی از معضلات آن، جولان سگ‌های بلاصاحب در کوی و برزن است و در این میان عده‌ای تحت عنوان حامی که مخالف هرگونه برخورد و گاهی مدیریت این حیوانات هستند شاید نه تجربه حمله و دریده شدن توسط یکی از سگ‌های بلاصاحب را داشته و نه از هزینه‌هایی که این سگ‌ها برای دولت و دستگاه‌های متولی دارند مطلعند.

دادستان تاکید کرد: لزوم جمع‌آوری و مدیریت سگ‌های بلاصاحب در راستای صیانت از حقوق عامه  

اکبر سبحانی، دادستان بندرانزلی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: نظارت و پیگیری حقوق عامه از وظایف دادستانی است لذا با توجه به گله‌مندی متعدد شهروندان در خصوص معضل سگ‌های ولگرد در سطح شهر و روستاهای این شهرستان، پیگیری این مساله به صورت جدی در ۳ سال اخیر در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: در راستای دستورالعمل نظارت و پیگیری حقوق عامه مصوب ریاست محترم وقت قوه قضاییه مصوب ۱۳۹۷ و به منظور پیشگیری از وقوع جرم در جهت مدیریت و ساماندهی سگ‌های بلاصاحب در سطح شهرستان از سال ۱۴۰۰ تاکنون دادستاتی بندرانزلی اقدام به برگزاری جلسات و بازدیدهای میدانی متعدد، مکاتبات کرده و پیرو مصوبات تنظیمی در دادسرای شهرستان با پایش گروه مدیریت و کنترل سگ‌های بلاصاحب و هماهنگی و همکاری شهرداری، دامپزشکی، شبکه بهداشت و درمان، محیط زیست همچنین سمن‌های بندرانزلی در اجرای مصوبات نشست‌های مربوطه در این دادسرا و واحد موقت نگهداری سگ‌های بلاصاحب در قالب یک پناهگاه در این شهرستان احداث شد.

سبحانی با بیان اینکه حیوانات بلاصاحب پس از زنده‌گیری توسط گروه زنده‌گیری و کنترل جمعیت حیوانات بلاصاحب، به مکان مربوطه واقع در سنگاچین انتقال داده می‌شوند، گفت: ولی با وجود تعداد زیادی از سگ‌های بلاصاحب در سطح شهرستان و کمبود فضای پناهگاه مربوطه در جهت نگهداری، از سوی این دادستانی طی مکاتبات و پیگیری‌های به عمل آمده و در اجرای بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداری، دستورات لازم به شهرداری بندرانزلی در جهت اقدام مقتضی قانونی نسبت به جمع آوری سگ‌های بلاصاحب صادر شد.

وی با اشاره به اینکه حسب اطلاع واصله یکی از معضلات اساسی، متاسفانه رهاسازی سگ‌های دیگر شهرستان‌ها در بندرانزلی است که این اقدام به لحاظ وجود جایگاه نگهداری موقت در این شهرستان انجام می‌شود، تصریح کرد: طبق مصوبات جلسه مورخ آبان ماه سال ۱۴۰۰ که در دفتر دادستانی بندرانزلی برگزار شد، در صورتی که هرگونه اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی، سگ‌های بلاصاحب را در شهرستان بندرانزلی رها کنند، محیط زیست یا شبکه بهداشت و شهرداری مکلف است تحت عنوان تهدید علیه بهداشت عمومی نسبت به مرتکبین اعلام جرم کند.

سبحانی تصریح کرد: ولی متاسفانه علی رغم نظارت‌های به عمل آمده، کماکان از شهرستان‌های دیگر اقدام به رهاسازی سگ‌ها در این شهرستان می‌شود لذا با توجه به اینکه سگهای زیادی زنده گیری شده باز هم شاهد انبوه سگهای ولگرد در سطح شهرستان هستیم.

دادستان بندرانزلی تاکید کرد: از طرفی با توجه به اهمیت لزوم کنترل حیوانات ناقل بیماری به انسان به ویژه سگ‌های بلاصاحب و تاثیر به سزای آن در ارتقای سطح بهداشت عمومی شهر و روستاها و با توجه به موقعیت استراتژیکی و گردش‌پذیر بودن شهرستان بندرانزلی، سگ‌های بلاصاحب باید جمع آوری شود تا شاهد برقراری امنیت و آسایش برای شهروندان و افرادی که به عنوان گردشگر وارد این شهرستان ساحلی می‌شوند، باشیم.

سبحانی با تاکید بر اینکه نباید با توسل به خشونت به دنبال حذف کامل سگ‌ها بود، گفت: باید با تصمیم گیری درست و نظارت دستگاه‌های متولی از جمله شبکه بهداشت و درمان، شبکه دامپزشکی، حامیان حیوانات، محیط زیست و شهرداری با همکاری دستگاههای متولی عقیم‌سازی سگ‌های بلاصاحب، انجام و اقدامات لازم در جهت واکسیناسیون، دورسازی همچنین رهاسازی در محل‌های غذارسانی انجام گیرد.

شهردار: سال گذشته بیش از ۲۸ میلیارد و ۵۵۸ میلیون ریال هزینه سگ‌های بلاصاحب شد

وحید پورحضرت، شهردار بندرانزلی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص رقم هزینه‌کرد برای سگ‌های بلاصاحب در این شهر، اظهار کرد: در بهار امسال در مجموع ۶ میلیارد و ۱۷۳ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال در این حوزه هزینه شده که از این میزان ۶ میلیارد و ۷۸ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال به شرکت خدمات شهری برای امورات این سگ‌ها پرداخت شده که ۲ میلیارد و ۳۶۵ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال هزینه غذارسانی به سگ‌های بلاصاحب بوده است.

هزینه ۳ میلیارد تومانی سگ‌های بلاصاحب بر دوش شهرداری بندرانزلی در سال گذشته

شهردار بندرانزلی تصریح کرد: در راستای جمع ‌آوری سگ‌های بلاصاحب از سطح شهر و انتقال و نگهداری آنها در پناهگاه، طی بهار امسال شهرداری بندرانزلی ۹۵ میلیون و ۱۰۰ هزار ریال برای هزینه‌های پناهگاه پرداخت کرده است.

وی در خصوص فعالیت‌های انجام شده توسط تیم زنده‌گیری، گفت: حجم کل فعالیت‌ها ۲۸۲ قلاده سگ بوده که از این تعداد ۸۰ قلاده عقیم‌سازی، ۱۱۴ قلاده انتقال به پناهگاه، ۱۳۵ قلاده رهاسازی در محل‌های غذارسانی بوده و ۳۳ مورد نیز واگذاری به شهروندان و گروه‌های مردم نهاد که داوطلب قیومیت و نگهداری از این سگ‌ها بودند، انجام شده است.

پورحضرت در خصوص کل هزینه‌های صورت گرفته در خصوص سگ‌های بلاصاحب بندرانزلی در سال گذشته، تاکید کرد: در مجموع ۲۸ میلیارد و ۵۵۸ میلیون و ۷۵۵ هزار و ۶۵۰ ریال در این حوزه هزینه شده است.

رئیس شبکه بهداشت: ۱۲۷۱ گزیدگی شهروندان توسط سگ‌های بلاصاحب از ۱۴۰۰ تا پایان بهار سال‌جاری

بابک صیاد، رئیس شبکه بهداشت و درمان بندرانزلی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آمار گزارش شده حیوان گزیدگی این شهرستان که واکسن هاری دریافت کرده‌اند از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، اظهار کرد: طی سال ۱۴۰۰ کل گزارش‌های حیوان گزیدگی ۱۰۳۹ مورد بود که از این میزان ۸۸۴ مورد شهری و ۱۵۵ مورد روستایی بود و از این تعداد ۳۴۵ مورد سگ ولگرد و ۱۵۰ مورد گربه و سایر حیوانات بود.

وی با اشاره به آمار سال ۱۴۰۱، تصریح کرد: در این سال کل گزارش حیوان گزیدگی ‌ها ۱۳۱۳ مورد بود که از این تعداد ۱۱۲۳ مورد شهری و ۱۸۰ مورد روستایی بود و ۳۹۸ مورد گزیدگی توسط سگ ولگرد بود.

صیاد گفت: سال ۱۴۰۲ در مجموع ۱۶۵۳ مورد حیوان گزیدگی گزارش شده که واکسن هاری دریافت کردند و از این تعداد، ۱۴۱۷ مورد شهری، ۲۳۶ مورد روستایی بود و ۴۱۱ مورد توسط سگ های ولگرد و ۳۹۵ مورد گربه و سایر حیوانات بودند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بندرانزلی با اشاره با آمار ۳ ماهه سالجاری، گفت: طی این مدت ۵۱۶ مورد کل حیوان گزیدگی شهرستان بندرانزلی بوده که از این تعداد ۴۳۵ مورد شهری، ۸۱ مورد روستایی بود که۱۱۷ مورد توسط سگ های ولگرد رخ داده است.

رئیس دامپزشکی: واکسیناسیون سگ‌های بلاصاحب ادامه دارد

سید مهدی موسوی، رئیس دامپزشکی شهرستان بندرانزلی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دامپزشکی یکی از ارکان امنیت غذایی بوده که بر اساس سیاست های سازمان دامپزشکی کل کشور و توسط‌ متخصصین این حوزه‌ در شهرستان بندرانزلی و در بخش های مختلفی از جمله مبارزه با بیماری های دام و همچنین بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان از جمله هاری را در دستور کار دارد.

وی افزود: حسب همکاری و تعامل با شهرداری پس از جمع آوری و اعلام نیاز از سوی شهرداری، واکسیناسیون رایگان هاری در سگ های بلاصاحب انجام می‌شود که از ابتدای امسال تا ۱۷ تیرماه سالجاری ۴۳۶ قلاده توسط واکسیناتور اداره دامپزشکی شهرستان صورت گرفته است و این روند همچنان نیز ادامه خواهد داشت.

موسوی با بیان اینکه انجام واکسیناسیون دام‌ها در طول سال و بر اساس فصل و زمان از پیش هماهنگ شده با دهیاران، دامداران و جمعیت های دامی پراکنده در روستاها نیز صورت می گیرد، گفت: طی این مدت واکسیناسیون علیه هاری گاو  ۵۱۸ راس، همچنین واکسیناسیون علیه هاری سگ های صاحبدار ۲۵۵ قلاده انجام شده است.

رئیس دامپزشکی شهرستان بندرانزلی تصریح کرد: این واکسن ها یارانه‌دار بوده و با توجه به اینکه مقابله با بیماری هاری در جمعیت سگ های گله و نگهبان همچنین دام های اهلی (گاو) از سیاست‌های بسیار مهم سازمان دامپزشکی کشور است لذا بعد از ارزیابی و کارآزمایی های بالینی در اختیار استان ها قرار می گیرد که در بخش خصوصی با هزینه هر دز حدود ۴۰۰ هزار تومان برای مراجعین انجام می‌شود در صورتی که دولت با پرداخت یارانه و از طریق سازمان دامپزشکی این واکسیناسیون را رایگان انجام می‌دهد.

موسوی با بیان اینکه مراکز دامپزشکی بخش خصوصی تحت نظارت اداره دامپزشکی شهرستان هستند، گفت: در حال حاضر ۵ مرکز دارای پروانه معتبر در شهرستان بندرانزلی فعالیت دارند.

وی افزود: افراد دارای حیوانات خانگی می‌توانند با مراجعه به این مراکز، خدمات دامپزشکی (برای طیف وسیعی از خدمات درمانی، جراحی، واکسیناسیون و… ) را با پرداخت تعرفه دریافت کنند البته در صورت مراجعه به اداره دامپزشکی شهرستان، واکسیناسیون هاری حیوانات به صورت رایگان انجام می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha