• سه‌شنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۷
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403041913207
  • خبرنگار : 50622

استان چهار میلیونی البرز فقط برای ۷۰۰ هزار نفر ظرفیت دارد!

استان چهار میلیونی البرز فقط برای ۷۰۰ هزار نفر ظرفیت دارد!

ایسنا/البرز رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز اظهار کرد: براساس برآرود ظرفیت‌ها، جمعیت استان البرز باید ۷۰۰ هزار نفر باشد ولی امروزه نزدیک به چهار میلیون نفر در استان زندگی می‌کنند.

به گزارش ایسنا، عبدالرضا بازدار روز سه شنبه ۱۹ تیرماه در گردهمایی سراسری مدیران آب و خاک کشور در کرج گفت: یکی از بخش‌های ‌مهم‌ استان‌ها حوزه آب و خاک است و از لحاظ اعتبارات دریافتی و نیز افرادی که در این حوزه در حال فعالیت هستند باید مورد توجه قرار گیرند. ولی متاسفانه این موضوع از لحاظ چارتی، در سطوح بالاتر هنوز جا نیافتاده است.

وی افزود: حساسیت کار در حوزه آب و خاک بالاست اما هنوز نتوانستیم این مقوله را در استان‌ها آن طور که باید و شاید جا بیاندازیم و شرایط مناسبی را در این زمینه برای فعالین این حوزه به وجود آوریم، در استان البرز این چارت بسیار ضعیف است و باید علاوه بر استان در سایر استان‌ها نیز تقویت شود.

بازدار ادامه داد: استان البرز کوچکترین استان کشور و حدود ۵۰۰ هزار هکتار مساحت آن است. یکی از موضوعاتی که در کشور با آن مواجه هستیم، بارگذاری جمعیتی بدون در نظرگرفتن ظرفیت‌های منطقه‌ای است. این ظرفیت و آمایش زیستی در کشور اصلا رعایت نمی‌شود و هر جا که جمعیتی ساکن شده است، خدمات می‌آوریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی بیان کرد: با توجه به مساحت موجود، استان تهران و البرز تا چه حد می‌توانند جمعیت در خود جای دهند، در حال حاضر حدودا بالای ۲۰ میلیون نفر در این دو استان ساکن هستند و باید به این موضوع فکر کرد که این جمعیت تا چه زمانی می‌تواند همچنان افزایش یابد، در حالی که برای ظرفیت‌های خدماتی آن باید تدابیر لازم هم اندیشیده شود.

وی اظهار کرد: بر اساس مطالعه‌ای که سال‌های قبل انجام شد، چشم انداز جمعیت در استان البرز در این ۵۰۰ هزار هکتار باید ۷۰۰ هزار نفر و بلند مرتبه سازی ممنوع باشد و بر این اساس کل تحقیقات کشاورزی در این استان بارگذاری شود.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز خاطرنشان کرد: در حالی که امروزه نزدیک به چهار میلیون نفر در استان زندگی می‌کنند. در برخی مناطق ظرفیت زیستی ۱۹ برابر ظرفیتی است که برای آن تعریف شده است. در این بین فردیس پرتراکم ترین منطقه در کشور به لحاظ جمعیتی است.

وی ادامه داد: بنابراین یکی از مشکلاتی که در استان البرز وجود دارد تراکم جمعیتی است که متاسفانه ضرورت تامین آب مورد نیاز این جمعیت به بخش کشاورزی آسیب می‌زند و منابع آبی در حال تهدید هستند. این جمعیت متناسب با ظرفیت نیست و وقتی جمعیتی بارگذاری می‌شود باید ضریب خود اتکایی را برای آن تعریف کرد.

وی در ادامه گفت: در دهه ۹۰ در حوزه گوشت مرغ ۷۸ درصد نیاز استان را تامین کردیم، اما در حال حاضر این میزان با توجه به جمعیت موجود ۱۴ درصد است. چون با وجود تلاش برای احیاء واحدهای تولیدی که سیاست حال حاضر جهاد کشاورزی است، طی سال‌های قبل تمام فضاهای تولیدی و مرغداری‌ها تعطیل و به باغ و ویلا تبدیل شده‌اند.

بازدار یادآور شد: توسعه شهری و جمعیتی باعث شده بخشی از واحدهای تولیدی و کشاورزی در معرض تهدید قرار گیرند و این نگران کننده است. یکی از برنامه‌های ما این است که در همین سطح محدود نیازهای استان را تامین و فعالیت‌های کشاورزی را ادامه دهیم.

وی گفت: در سطح کشور توسعه جمعیتی متناسب با ظرفیت‌های آمایشی نیست اما در حال بارگذاری خدمات برای استقرار جمعیتی هستیم. در حالی که ما باید این را مدیریت کنیم و جمعیت را به جایی هدایت کنیم که خدمات وجود دارد. خیلی از استان‌ها ظرفیت بسیار بالایی دارند، اما ظرفیت‌های آب و خاک به تدریج در حال مفقود شدن است، چون در یک منطقه خاص جمعیت استقرار پیدا کرده و ما درحال عرضه بیش از ظرفیت زیستی آن خدمات هستیم.

رییس جهاد کشاورزی در ادامه بیان کرد: سطح تکنولوژی و دانش کشاورزی و راندمان تولید و بهره برداری در استان البرز نسبت به استان‌های دیگر بالاتر است، چون از همین ظرفیت‌های موجود استفاده شده است. شاید محدودیت در عرصه و آب باعث شده از امکانات موجود به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.

بازدار بیان کرد: با استفاده از این ظرفیت‌هاست که استان در تولید شیر و گندم و محصولات باغی در واحد سطح در رتبه‌های اول کشور قرار دارد و این دستاوردها به دلیل برخورداری از دانش کشاورزی و وجود موسسات کشاورزی، شرکت‌های دانش بنیان و کشاورزان پیشرو در استان حاصل شده که باعث شده علی رغم محدودیت در عرصه در اکثر بخش‌های تولیدی رکورددار باشیم.

بازدار در ادامه این مراسم گفت: در استان راندمان آب و آبیاری بالاتر از ۵۲ درصد است و خوشبختانه به لحاظ مشارکت اجرایی مردمی و خود اجرایی در حوزه آب و خاک و سیستم‌های آبیاری مشارکت مردم درصد بالایی دارد و این از ویژگی‌های مثبت کشاورزی استان است.

 وی ضمن تاکید بر اختصاص یارانه و اعتبارات به فعالیت‌های زیربنایی کشور و حوزه آب و خاک گفت: در این زمینه نگرانی‌هایی وجود دارد چون این بخش در حال ضعیف شدن است. در کشورهای دیگر در خصوص یارانه‌ای که به بخش کشاورزی اختصاص می‌دهند با کشور ما غیر قابل مقایسه است و از این طریق به بخش کشاورزی به خصوص در حوزه آب و خاک کمک زیادی می‌کنند. بنابراین در خواست می‌کنیم که در دولت جدید و نمایندگان امکانات و اعتبارات مورد نیاز را در این حوزه تقویت کنند تا بتوانیم امنیت غذایی را تامین کرده و پایداری امنیت غذایی با توجه به تغییرات اقلیمی و آب و هوا ایجاد شود.

گردهمایی سراسری مدیران آب و خاک کشور با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رونمایی از نرم افزار کاربردی نمایه مطالعات خاک کشور در معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۱۳:۴۲

اگر برخی کارخانه های تولیدی و صنعتی را در شهرهای دیگر می ساختید خانواده ها بدنبال کار و‌ موقعیت بهتر زندگی کرج نمی آمدند.از طرفی گرانی خانه در تهران سبب شد اغلب به کرج مهاجرت کنند.ساکنان کرج بیشتر دو منزله هستند هم شهر خودشان هم کرج یعنی جمعیت در حال گردش هستند.ای کاش موقع تقسیم امکانات و بودجه برای شهرهای مرزی و ضعیف تر هم بودجه بهتر در نظر گرفته می شد تا آنجا آباد شده و اینقدر شاهد کوچ نبودیم

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۱۳:۴۵

وجود این همه کارگاه و‌کارخانه در کرج حتی اتباع را هم جذب این شهر و استان کرده و اغلب در ترافیک جمعیتی آن گیر هستیم. لااقل دولت در صورت امکان برخی کارگاه ها و‌کارخانه ها را به شهر دیگر منتقل کند ، جمعیتش مقداری کم می شود.

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۱۴:۵۲

باسلام ساخت و سازهای غیر مجاز و ساخت ویلا ها و نابودی اراضی کشاورزی فقط و فقط با همکاری عوامل صورت می‌گیرد و گرنه افراد بی بضاعت حتی یک آجر نمی‌توانند بنا کنند به امید روزی که ریشه فساد در استان البرز ریشه کن شود

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۱۷:۴۸

واقعا نصف بیشتر کارگران از استانها دیگه اومدن، کرج کار میکنن، واین یعنی، ،ایجاد فساد وخلاف،

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۲ ۰۰:۰۰

تورو‌خدا کرج‌رو خلوت‌تر کنید داره‌منفجر میشه به‌آینده هم‌اهمیت بدین‌توروخدا