• سه‌شنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1403041913190
  • منبع : سازمان حفاظت محیط زیست

تفاهمنامه تکثیر و پرورش در اسارت مارهای زهرآگین به امضا رسید

تفاهمنامه تکثیر و پرورش در اسارت مارهای زهرآگین به امضا رسید
افعی جعفری

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تفاهمنامه جند جانبه تکثیر و پرورش در اسارت و استحصال سم به منظور حفاظت از گونه‌های مارهای زهرآگین در کشور به امضا رسید.

به گزارش ایسنا غلامرضا ابدالی با اعلام این خبر گفت: دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش بر اساس وظایف قانونی و رسالت حفاظت از گونه‌های در معرض خطر انقراض و در راستای بهره برداری پایدار از جمعیت مارهای سمی کشور، از سنوات قبل اقدامات مورد نیاز جهت تصحیح فرآیند برداشت و زنده گیری مارهای سمی و استحصال سم جهت تولید پادزهر را در دستور کار قرار داده است و مقدمات آن با انجام طرح‌های پژوهشی همچون امکان تکثیر در اسارت و پرورش گونه های مارهای سمی و مقایسه کیفیت پادزهر تهیه شده از آن با پادزهر تهیه شده از زهر مارهای صید شده از طبیعت به مرحله اجرا درآورد.

وی افزود:  در پی حصول نتایج ارزشمند تحقیقاتی، در مرحله بعد با همکاری دانشگاه منابع طبیعی تهران، طرح مرکز تکثیر و پرورش مارهای سمی با اخذ مجوزهای قانونی و نظارت های کامل احداث و مورد بهره برداری قرار گرفت تا ضمن فراهم آوردن فرصت‌های آموزشی و پژوهشی برای دانشجویان و پژوهشگران با تکثیر در اسارت و تولید زادگانی با شایستگی ژنتیکی، زمینه احیای جمعیت‌های طبیعی و تولید زهر مورد نیاز موسسات و سازمان‌های متولی تولید پادزهر کشور را فراهم کند.

ابدالی تصریح کرد: با ورود یک شرکت دانش‌بنیان که مورد قبول وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفت فعالیت‌های آن در زمینه تولید سرم بیولوژیک به عنوان یکی از مراکز تامین کننده عمده پادزهر ادامه یافت.

وی افزود: خوشبختانه تلاش سازمان حفاظت محیط زیست پس از گذشت بیش از یک دهه با انعقاد تفاهمنامه میان دانشگاه منابع طبیعی دانشگاه تهران و این شرکت دانش بنیان به ثمر نشست.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط‌زیست، ابدالی کاهش برداشت گونه‌های مارهای زهر آگین از طبیعت، ارسال نمونه‌های‌های ژنتیکی جهت تکمیل بانک ژن گونه های مارهای سمی کشور و استحصال زهر از مارهای زهرآگین متناسب با اعلام نیاز سالیانه وزارت بهداشت را از جمله اهداف این طرح ذکر و اظهارکرد: پیشبرد اهداف حفاظتی از گونه‌های مارهای زهر آگین در کشور و گسترش تحقیقات مراکز آموزشی نیز از جمله دیگر اهداف ما در انعقاد این تفاهم نامه است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha