• یکشنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۳ / ۱۶:۱۰
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403041711948
  • خبرنگار : 50046

/گزارش/

برافراشته شدن بیرق عزای حسینی در خراسان شمالی

برافراشته شدن بیرق عزای حسینی در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی بیرق عزای امام حسین (ع) و یاران با وفایش در مناطق مختلف خراسان شمالی برافراشته شده است تا امسال نیز هیئت‌ها برپا باشند و مراسم عزاداری با شکوه برگزار شوند.

جایگاه‌های عزاداری در شهرها برپا شده تا هم میزبان هیئت‌های عزاداری باشند و هم در طول روز و شب نوای سوگواری سرور و سالار شهیدان از طریق این جایگاه پخش شود.

مراسم مختلفی مانند پخت غذاهای نذری، برپایی مراسم عزاداری، اجرای آیین‌های مختلف مثل نخل‌گردانی، و برگزاری همایش شیرخوارگان حسینی (ع) و همایش احلی من العسل از جمله برنامه‌هایی است که در دهه اول ماه محرم در این استان برپا می‌شود.

ناصر هدایتی، معاون اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: برای ماه محرم و انجام امور تبیینی به ۸۰۰ نقطه خراسان شمالی مبلغ و مبلغه اعزام شده است.

وی ادامه داد: ارزاق مورد نیاز هیئت‌های مذهبی اعم از گوشت قرمز و سفید، شکر، برنج و ... تامین شده است و در این زمینه محدودیتی وجود ندارد. برپایی ایستگاه‌های صلواتی از دیگر اقداماتی است که در این استان انجام می‌شود.

هدایتی با اشاره به اینکه شعار امسال ماه محرم، آزادگان عالم در خیمه حسین‌اند، بیان کرد: محتوای مسائلی که امسال توسط مبلغان و مبلغه‌ها مطرح می‌شود، موضوع مقاومت است.

وی گفت: ۷۰۰ تا ۸۰۰ جلد کتاب در ارتباط با محتواهایی که باید مطرح شود، آماده و در حال توزیع است و امسال در هر هیئتی قاری قرآن به تلاوت قرآن کریم می‌پردازد. برپایی مراسم روضه‌های خانگی در محلات و به‌کارگیری مبلغان یا مبلغه‌ها در این مراسم از دیگر برنامه‌هایی است که در ماه محرم امسال انجام می‌شود.

د

برگزاری آیین‌هایی که با عنوان میراث معنوی از آن‌ها یاد می‌شود، یکی از اقداماتی است که در ماه محرم در این استان اجرا می‌شود که در این‌ زمینه، علی حسین‌پناه، کارشناس میراث معنوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: آیین نخل‌گردانی یکی از میراث‌های معنوی در این استان است که در شهرستان جاجرم اجرا می‌شود و چند قرن قدمت دارد.

وی گفت: این آیین در صبح روز عاشورا برگزار می‌شود و حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر در برداشتن نخل مشارکت دارند. این مراسم همراه با سینه‌زنی و نوحه‌خوانی اجرا می‌شود.

حسین پناه ادامه داد: سنگ‌زنی یکی دیگر از میراث‌های معنوی خراسان شمالی است که در دهه اول ماه محرم و در منطقه بام در شهرستان بام و صفی‌آباد اجرا می‌شود. در این مراسم به جای اینکه افراد به سینه‌زنی بپردازند هر فرد، دو سنگ کوچک دایره‌ای‌شکل در دست می‌گیرد و رو به روی یکدیگر قرار می‌دهد و با سنگ‌های در دستش یک ضرب جلوی پا، یک ضرب جلوی سینه و یک ضرب بالای سر می‌زند.

وی به برگزاری مراسم علم‌اندازی در روستای خراشا اشاره کرد و افزود: این مراسم به‌عنوان میراث معنوی به ثبت ملی رسیده و در روز تاسوعای حسینی که روایتگر به شهادت رسیدن حضرت ابوالفضل عباس (ع) و افتادن علم ایشان بر زمین است، انجام می‌شود.

ج

علی مستوفیان، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، بیان کرد: پخت غذای نذری و توزیع آن، بخصوص حلیم یکی دیگر از رسم‌هایی است که در این استان در ماه محرم انجام می‌شود.

وی افزود: در برخی نقاط خراسان شمالی، تعدادی از دامدارها یا روستاییان وقتی بره‌ای به دنیا می‌آید، آن را نذر امام حسین (ع) می‌کنند و با فرا رسیدن ماه محرم، آن بره را پروار می‌کنند، سپس با آغاز ماه محرم آن را برای پخت حلیم کشتار می‌کنند. از سوی دیگر، در برخی نقاط هر شخصی که بر سر دیگ حلیم می‌ایستد، دعاهای مخصوصی را می‌خواند. همچنین هر فردی که به آشپرخانه می‌رود، باید با وضو وارد شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha