علیرضا صادقی، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، به تعریف پوکی استخوان پرداخته و اظهار کرد: پوکی استخوان بیماری است که در آن استخوانها، تراکم معدنی و تودهای خود را از دست میدهند و لاغر و ضعیف میشوند و به دنبال آن خطر شکستگی در آنها افزایش مییابد به گونهای که ممکن است بدون ضربه یا با ضربات بسیار جزئی دچار شکستگی شوند.
وی با بیان اینکه پوکی استخوان علامت ندارد و با عنوان بیماری خاموش شناخته میشود، افزود: بخش عمدهای از مبتلایان به پوکی استخوان تا زمانی که به مراحل نهایی بیماری برسند و استخوانهایشان دچار شکستگی شود، از بیماری خود اطلاع ندارند.
این فوقتخصص روماتولوژی، پوکی استخوان را جزو بیماریهای شایع دنیا عنوان کرد و گفت: این بیماری جزو ۵ بیماری شایع از نظر ایجاد عوارض و ناتوانی و حتی مرگ و میر و همچنین جزو ۵ بیماری است که باعث ایجاد هزینه برای مردم و سیستمهای بهداشتی میشود.
او خاطرنشان کرد: زمانیکه یکی از استخوانها به دلیل پوکی استخوان شکسته شود، خطر شکستگیهای بعدی چند برابر میشود و هر چه تعداد شکستگیها بیشتر شود، خطر از کارافتادگی و مرگ و میر افزایش مییابد.
صادقی با بیان اینکه شکستگیهای مهم ناشی از پوکی استخوان شامل گردن استخوان ران و استخوان مهره است که شکستگیهای خطرناکی هستند و تا ۸۰ درصد باعث وابستگی این بیماران به دیگران میشوند، اظهار کرد: شکستگیهای ناشی از پوکی استخوان ممکن است با یک زمین خوردن ساده، اتفاق بیفتد و افراد مبتلا به پوکی استخوان باید بسیار مراقب باشند که هنگام راه رفتن خصوصاً در سرویسهای بهداشتی و همچنین در محیطهای تاریک، زمین نخورند.
وی غربالگری و بیماریابی برای شناسایی مبتلایان به پوکی استخوان را بسیار مهم دانست و افزود:در سنین بالای ۵۰ سال، پوکی استخوان در زنان حدود ۳ الی ۴ برابر مردان است و در سنین پایینتر، در جوانان، نوجوانان و حتی کودکان ممکن است در اثر بیماریهای زمینهای مثل روماتیسم و بیماریهای غددی از جمله پرکاری تیروئید و پاراتیروئید، دیابت، نارساییهای کلیه یا کبد، بیماریهای رودهای و سندرومهای سوءجذب ایجاد شود و همچنین مصرف کورتونها یا شیمیدرمانی به علت سرطان در ابتلا به آن تاثیرگذار است.
انتهای پیام
نظرات