مهری محمدی خواه مسئول ترویج و آموزشهای کشاورزی جهاد کشاورزی داورزن در گفت و گو با ایسنا از این شهرستان به عنوان قطب تولید خاکشیر در استان نام برد و افزود: شهرستان داورزن با سطح زیر کشت ۳۰۰ هکتار و با میانگین عملکرد ۴۵۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار از شهرستانهای شاخص و قطب تولید خاکشیر در خراسان رضوی است.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰۰ کشاورز داورزنی از طریق کاشت و برداشت خاکشیر امرار معاش میکنند، بیان کرد: امسال برداشت خاکشیر در شهرستان داورزن نسبت به سال گذشته حدود ۲۰ درصد افزایش داشته است.
مسئول ترویج و آموزشهای کشاورزی جهاد کشاورزی داورزن با اعلام اینکه کار کشت خاکشیر در این شهرستان از اوایل آبان ماه آغاز و با گذشت ۶ ماه از میانه فروردینماه به مرحله برداشت میرسد، گفت: با توجه به آب و هوای گرمی که شهرستان داورزن دارد خاکشیر با کیفیتی تولید میشود.
وی با توجه به بحران منابع آبی از خاکشیر به عنوان یکی از گیاهان کم آب طلب نام برد و افزود: خاکشیر به عنوان یکی از گیاهان معروف دارویی مصارف بسیاری دارد.
محمدی خواه با بیان اینکه برخلاف گذشته کشاورزان کار برداشت را با ماشینآلات مخصوص انجام میدهند، اظهار کرد: گرچه در گذشته محصول با دست درو و برداشت میشد اما اکنون میزان بیشتر و در مدتزمانی کمتری برداشت میشود.
عدم خریداری محصول خاکشیر توسط دولت به یکی از مشکلات جدی کشاورزان این شهرستان تبدیل شده به طوری که مجبور هستند محصولشان را با قیمت بسیار پائین به دلالان بفروشند.
حدود ۴۰۰۰ بهرهبردار در بخشهای کشاورزی، باغداری و دامپروری داورزن فعالیت دارند.
این شهرستان دارای ۲۰ هزار هکتار عرصه کشاورزی شامل ۱۷ هزار هکتار کشتزار و ۳۰۰۰ هکتار باغ است.
انتهای پیام
نظرات