«احمد ترکمانی» عضو شورای شهر یزد چندی پیش از وضعیت میدان میوه و تره بار یزد و چند نرخی بودن میوه گلایه کرده و عنوان کرده بود؛ حتی صدای خود بارفروشان این میدان در آمده و آنها نیز از این وضعیت گلایهمند هستند.
این عضو شورای شهر از اقدام نکردن جهادکشاورزی به عنوان ناظر نیز گلایه و اظهار کرده بود؛ یک رقم میوه در هر مغازهای در شهر یزد دارای یک نرخ متفاوت است.
ترکمانی در پایان این سخنانش نیز به شهرداری یزد پیشنهاد داده بود که غرفههایی در سطح شهر ایجاد کند تا مردم بتوانند میوه ارزان خریداری کنند.
مسئولان با آگاهی کامل اظهار نظر کنند
در همین رابطه مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان یزد از این اظهارات به عنوان فرافکنی و انداختن توپ در زمین دیگر ادارات یاد کرده است.
«یحیی شفیعی» گفته است که مدیریت و نظارت بازار میوه و ترهبار از وظایف ذاتی و قانونی شهرداری است و هیچ چیز تحویل جهادکشاورزی نشده است.
وی همچنین موضوع قیمت گذاری میوه و تره بار توسط افاغنه را کذب و غیرمنطقی خوانده و افزوده است؛ اگر مسئولین بجای فرافکنی و انداختن توپ در زمین دیگر ادارات وظایف شان را درست انجام دهند و با آگاهی کامل و درست، اظهار نظر کنند شاید بتوان در راستای آسایش و آرامش مردم شریف استان گامهای موثری برداشت.
شفیعی درخصوص تحویل هشت سکوی تنظیم بازار توسط شهرداری به جهادکشاورزی نیز بیان کرده است که این امر تاکنون تحقق نگرفته و به بعد از انتخابات موکول شده است.
میوه یزد ارزانتر از دیگر استانهاست
«محمدحسین غلامی» رئیس اتحادیه میوه و تره بار یزد هم در گفتوگو با ایسنا چنین اظهاراتی را نادرست و غیرتخصصی خواند و گفت: قطعاً کارگران افاغنه در میادین میوه و تره بار فعالیت دارند ولی هیچ یک دخالتی در امر فروش و قیمت گذاری اقلام ندارند.
وی افزود: البته امکان این که بار در میدان میوه و ترهبار به افاغنه فروخته شود و آنها در سطح بازار براساس قیمت گذاری خود آن را عرضه کنند، وجود دارد که خارج از محدوده اختیارات اتحادیه میوه و ترهبار است و باید متولیان بازار بر این امر نظارت و با متخلفان برخورد قانونی داشته باشند.
غلامی با بیان این استان یزد به دلیل خشک و کویری بودن مگر در برخی محصولات گلخانهای و آن هم در بازههایی که صادرات صورت نمیگیرد، به لحاظ تامین میوه وابسته به سایر استانهاست، گفت: قیمتگذاری میوه در استان توسط اتحادیه و براساس عرضه و تقاضا در بازار با مشورت کارشناسان و ستاد تنظیم بازار و پس از بررسی نرخ میوه در استانهای همجوار و لحاظ قیمت حمل بار به استان، تعیین و اعلام میشود.
وی اظهار کرد: با این حال قیمت میوه در میادین میوه و ترهبار استان نسبت به دیگر استانها اصلا گران نیست بلکه ارزان تر از برخی استانهای دیگر است و مغازه داران نیز مجاز هستند، میوههای خارجی و نیز هندوانه، خربزه و طالبی را با سود حداکثر ۲۰ درصد و مابقی میوهها ۳۰ درصد به مصرف کننده ارائه کنند و تخطی از این قیمتها تخلف محسوب میشود که همانند سایر صنوف از سوی متولیان امر نظارت بر بازار باید مورد بازخواست قانونی قرار گیرند.
رئیس اتحادیه میوهوتره بار استان با بیان این که از سوی اتحادیه برای میوه و تره بار سقف سود تعیین میشود، گفت: با این اقدام عملاً واسطهها نیز نمیتواند دخل و تصرفی در افزایش قیمت داشته باشند و دستگاههای نظارتی موظف هستند در سطح بازار تخلفات در این زمینه رصد و با متخلفان برخورد داشه باشند.
البته یادآوری این نکته نیز لازم به ذکر است که هم اکنون در سطح شهر شاهد فعالیت تعداد زیادی از وانت بارها و دست فروشان میوه در جوار معابر و رشد روز افزون این فروشندگان بدون هیچ گونه ساماندهی و نظارتی بر قیمتهای آنان از سوی متولیان امر هستیم.
این نوع عرضه میوه در یزد قائدتاً رقابتی ناسالم را با مغازهداران میوه و ترهبار سطح شهر که در قبال فعالیت قانونی باید هزینههایی مانند اجاره، قبوض و مالیات پرداخت کنند، ایجاد کرده و حتی با توجه به عدم برخورد متولیان سد معبر شهرداری با این وانتبارها در قیاس با برخوردهایی که با فروشندگان خیابانی سایر صنوف مشاهده میشود، میتواند در آینده تبعات بیشتری را به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات