شریف مهرابی فهمیم در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از این میزان باغات پسته موجود شهرستان ۱۹ هکتار آن به صورت عمده و حدود یک هکتار آن به صورت پراکنده در سطح باغات این شهرستان دارای پراکنش هستند.
وی تصریح کرد: از ۱۹ هکتار باغات عمده پسته شهرستان به ترتیب ۱۰ هکتار آن به صورت عمده در بهار، دو هکتار در بخش صالحآباد و هفت هکتار آن در روستای هارونآباد واقع شده است.
مهرابی فهمیم با اشاره به اینکه در حال حاضر یک خانم نیز متقاضی ایجاد باغ پسته به صورت عمده در شهرستان است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر پسته بین هفت تا ۱۰ سال بارور میشود و محصولی دیربازده و البته سودآور است ضمن اینکه بخش وسیعی از باغات سطح شهرستان هنوز به مرحله باردهی نرسیدهاند و از حدود شش یا هفت سال پیش این باغات در سطح شهرستان احداث شده است.
وی پسته را محصولی کم آببر دانست و افزود: به مرور هر سال که از کشت پسته میگذرد، یک هفته از میزان آبیاری آن کمتر و از سال چهارم به بعد ماهیانه یک دوره آبیاری انجام میشود.
مهرابی فهمیم با بیان اینکه متوسط تولید پسته در هر هکتار در کشور یک تُن است، افزود: دوره نونهالی پسته از زمان کاشت تا زمان باردهی هشت تا ۱۰ سال طول میکشد و هنگام باردهی ۴۰ تا ۵۰ سال دارای میوهدهی خواهد بود.
به گزارش ایسنا، تغییر در الگوی کشت در حوزه محصولات باغی شامل ترویج کشتهای جدیدی نظیر پسته، زعفران و گل محمدی بوده که این گیاهان علاوه بر مقاوم بودن در برابر کمآبی و کیفیت پایین خاک، بازار خوبی دارند و جزء محصولات با درآمد مناسب محسوب میشوند و کشت آنها طی سالهای اخیر در منطقه مورد توجه قرار گرفته است.
انتهای پیام
نظرات