• یکشنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403041006712
  • خبرنگار : 50649

مدیرکل میراث فرهنگی فارس:

‌ اجرای ۲۰ طرح فاخر میراث فرهنگی در «منظر باستان‌شناسی ساسانی فارس»

‌ اجرای ۲۰ طرح فاخر میراث فرهنگی در «منظر باستان‌شناسی ساسانی فارس»

ایسنا/فارس مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس از اجرای ۲۰ طرح فاخر میراث فرهنگی در منظر باستان‌شناسی ساسانی فارس خبر داد و گفت: ترسیم سیمای جدید این محور جهانی با انجام این طرح‌ها از محل اعتبارات ملی، استانی و مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت در دستور کار قرار گرفته است.

محمد ثابت اقلیدی امروز، ۱۰ تیرماه در نشست میراث فرهنگی فارس، گفت: بهسازی و مناسب‌سازی مسیرهای دسترسی،  نورپردازی آثار منتخب مجموعه ساسانی، ایجاد فضای خدماتی گردشگری و ایستگاه معرفی همچنین مرمت و استحکام‌ بخشی آثار از جمله اقداماتی است که برای این منظر جهانی در نظر گرفته شده و امسال اجرا می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس افزود: تعدادی از ۲۰ طرح در نظر گرفته شده  به مرحله قرارداد رسیده و مقدمات لازم برای انجام بقیه طرح‌ها در حال انجام است. 

وی به تشریح این طرح‌ها پرداخت و افزود: در کاخ ساسانی سروستان اجرای پوشش حفاظتی بر روی گنبدهای آجری و اجرای مسیر بازدید و دسترسی ایمن به فضاهای معماری و پیرامونی کاخ، آماده‌سازی و بهسازی فضای ساختمان میراث جهانی سروستان و همچنین احداث سرویس بهداشتی در محدوده مجاز کاخ  از طرح هایی است که امسال اجرا می‌شود.

ثابت اقلیدی همچنین در خصوص اجرای طرح‌هایی در مجموعه جهانی بیشاپورهم گفت: اجرای مسیر بازدید و دسترسی ایمن به فضاهای معماری، اجرای پوشش حفاظتی بر روی لایه‌ها و تزئینات وابسته به معماری و نواحی در معرض خطر مجموعه بیشاپور، بهسازی و ایمن‌سازی مسیر دسترسی به غار شاپور، بهسازی و ساماندهی مسیر دسترسی به نقوش صخره‌ای تنگ چوگان و همچنین احداث و نوسازی سرویس‌های بهداشتی در مجموعه بیشاپور انجام خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس گفت: ایجاد فضای خدماتی گردشگری و ایستگاه معرفی در محدوده کانونی شهر گور، ساماندهی و مناسب‌سازی شرایط نمایشگاهی ترانشه آرامگاهی شهر گور، ساماندهی و مناسب‌سازی مسیر بازدید و دسترسی ایمن  و مرمت و استحکام‌بخشی بدنه‌های معماری قلعه دختر، اجرای مسیر بازدید و دسترسی ایمن به فضاهای معماری و پیرامونی بنای کاخ اردشیر و مرمت و استحکام‌بخشی بدنه‌های معماری  این کاخ هم از جمله اقداماتی است که در دستور کار است.

ثابت اقلیدی ادامه داد: بهسازی و محوطه‌سازی فضای پارکینگ کاخ اردشیر و ایجاد ایستگاه معرفی، اجرای پوشش حفاظتی بر روی نقش برجسته ساسانی دره تنگاب، بهسازی و مناسب‌سازی مسیر دسترسی به نقش برجسته ساسانی دره تنگاب، تهیه و نصب عناصر مبلمانی جدید برای مجموعه ساسانی همچنین نورپردازی آثار منتخب مجموعه ساسانی از قبیل منار شهر گور، کاخ اردشیر، ارگ حکومتی بیشاپور و نقوش صخره‌ای تنگ چوگان از دیگر اقداماتی است که در این محور اجرا می‌شود.

 به گزارش ایسنا، «منظر باستان‌شناسی ساسانی فارس» عنوان بیست و سومین اثر تاریخی کشور در نهم تیرماه سال ۱۳۹۷  در فهرست میراث جهانی قرار گرفت.

مجموعه آثار «منظر باستان‌شناسی ساسانی فارس» از شهرستان‌های  فیروزآباد آغاز می‌شود و تا شهرستان‌های کازرون  و سروستان در این  استان ادامه دارد. این منطقه مجموعه‌ای وسیع شامل کاخ، شهر، نقوش برجسته و غار است که در واقع سندی برای مدیریت، نظارت و بررسی بهتر این منطقه به شمار می‌رود. 

با ثبت این محور در فهرست جهانی آثار ساسانی قلعه دختر، شهر گور و کاخ اردشیر در شهرستان فیروزآباد، شهر بیشاپور، نقوش برجسته تنگ چوگان و غار شاپور در شهرستان کازرون همچنین کاخ ساسانی در شهرستان سروستان جهانی شدند.

هم اکنون فارس رکورد ثبت میراث جهانی را در کشور دارد. شاخص‌ترین آثار باستانی حکومت ساسانی شامل شهرهای مهمی نظیر بیشاپور، فیروزآباد، سروستان و داراب و وجود ۳۰ نقش برجسته و همچنین مهم‌ترین محورهای ارتباطی امروز منطقه فارس، در دوره ساسانی شکل گرفته است.

در حال حاضر ۵ اثر شاخص میراث فرهنگی  فارس است شامل مجموعه جهانی تخت جمشید، پاسارگاد، باغ ارم و باغ پاسارگاد  و منظر باستان‌شناسی ساسانی فارس است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۴-۱۱ ۰۹:۳۸

سلام چهارطاقی منطقه جبل انارویه فیروزآباد متاسفانه وضعیت خوبی ندارد و هیچ توجهی به آن نمیشود

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۱۱ ۱۳:۱۴

کازرون بسیار شهر سبز و قشنگیه...آثار باستانی های قشنگی دارد ولی چه حیف ک به آن رسیدگی نمیشود...بهار سفر به شهر کازرون و مردم خون گرم کنید لذت خواهید برد..غذا هاش محرکست...بیشتر از شهری غذاهاش میپسندم

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۱۲ ۱۳:۲۶

فیروزآباد منطقه ی گردشگری بسیار زیاد وزیبا یی داره ولی رسیدگی نمیشه وگرنه بهترین شهر توریستی میشه از هرلحاظ عالی ولی کسی نیست بتونه از این سرمایه ها برای شهرش سود آوری کنه