آیتالله مصطفی محامی امروز یکشنبه در دیدار جمعی از اعضای هیأتهای مذهبی استان بیان کرد: هیئتهای مذهبی در راستای احیای امر اهلبیت (ع) تلاش میکنند که کار ارزشمندی است و در حدیثی از امام رضا (ع) آمده است: خداوند رحمت کند کسی که امر ما را زنده نگه میدارد و از ایشان سؤال شد که چگونه امر شما را زنده نگه میدارند و حضرت در پاسخ فرمودند: جمع میشوند و سخن و کلام ما را بیان میکنند و یاد، نام و معارف پیامبر اکرم (ص) و اهلبیت (ع) را نقل میکنند و لذا این معارف در طول تاریخ ماندگار شده و مورد فراموشی قرار نمیگیرد و در واقع احیای امر آنهاست.
وی افزود: کار هیئتهای مذهبی از جهات متعدد دارای حساسیت و اهمیت است که جهت اول آن انتساب به امام حسین (ع) است و این برای شما افتخارآفرین و مسئولیتآفرین است.
آیتالله محامی بیان کرد: بر اساس روایات، ائمه نور واحد و وابسته به رسول خدا هستند؛ اما صحنهای که برای امام حسین (ع) پیش آمد و کاری که ایشان انجام داد یک اقدام ویژه بود و لذا خداوند متعال نیز برای ایشان حساب ویژه باز کرد.
وی تصریح کرد: امام حسین (ع) همه هستی و عزیزان خود را در کمتر از یک روز از دست داد و حال اگر خداوند نیز همه چیز خود را پای ایشان بریزد از لطف او بهدور نیست.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: جدای از انتساب به امام حسین (ع) کار هیئتهای مذهبی احیای امر دین است و در واقع معارف ناب مکتب اهلبیت (ع) به برکت خون شهدا و نیز امتدادی است که در طول تاریخ توسط شیعیان حضرت صورت میگیرد.
وی گفت: مردمیبودن از دیگر ویژگیهای هیئتهای مذهبی است و هر کدام از مردم بر اساس عقیده خود از مال و جان سرمایهگذاری میکنند.
آیتالله محامی مشارکت همه طیفها در دستگاه امام حسین (ع) را از ویژگیهای شاخص هیئتهای مذهبی عنوان کرد و افزود: در دستگاه امام حسین (ع) از هر سنوسال و جنسیتی حضور دارند و اختصاص به صنف و قشر خاصی ندارد و البته از حیث جغرافیایی نیز فراگیر است و اختصاصی به کشورها و مرزها ندارد.
وی ادامه داد: این یک ظرفیت بزرگ برای دستگاه اسلام و مکتب اهلبیت (ع) فراهم کرده و باید از این ظرفیت حداکثر بهرهوری را داشته باشیم و مبانی اسلام و انقلاب اسلامی را به مردم منتقل کنیم چرا که آشنایی بسیاری از افراد با اسلام و معارف اسلامی از همین هیئتها و مراسمات است.
آیتالله محامی عنوان کرد: مقام معظم رهبری بهعنوان یک شخصیت فرزانه توصیه و بیاناتی در خصوص هیئتهای مذهبی داشتهاند که اگر دستگاههای مربوطه مجموعه بیانات ایشان را تحت عنوان منشوری در اختیار جامعه مخاطب قرار دهند مطلوب است.
وی به بیان اولویتهای کاری هیئتهای مذهبی پرداخت و گفت: تلاش برای خلوص نیت و پاک بودن کار از هر گونه آلودگی مهم است و در دستگاه امام حسین (ع) باید منیتها و رقابتها را کنار بگذاریم تا خداوند به کار برکت دهد.
امامجمعه زاهدان بر لزوم جذب حداکثری و مشارکت همه اقشار تأکید و اظهار کرد: پدران و مادران ما زحمات زیادی را متقبل شدند و ما را با این مکتب آشنا کردند و حال ما باید تلاش کنیم و نسل جدید را همینگونه تربیت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر به دنبال احیای امر اهلبیت (ع) هستیم باید برنامهریزی کنیم که شور و شعور پابهپای هم رشد کند چرا که گاهی دچار افراطوتفریط میشویم و در مواردی تنها به برگزاری کلاس و سخنرانی میپردازیم درحالیکه شور حرکت ایجاد میکند و در مقابل گاهی هم تنها به شور پرداخته و از شعور غافل میشویم و از آموزش مفاهیم قرآنی و معارف دینی غافل میشویم که این یک نقص است.
امامجمعه زاهدان اذعان کرد: باید از فرصتهای پیشآمده مثل ماه محرم برای افزایش معرفت و آگاهی مردم نسبت به مبانی دینی، اخلاق اسلامی، ارزشهای اسلامی، مبانی و بصیرت انقلابی و سبک زندگی اسلامی تلاش کنیم چرا که با بخشی از این مخاطبین تنها در همین ایام ارتباط داریم.
وی ادامه داد: کار ما دارای حساسیت و ظرافتهایی است که هم باید از حقایق دین و مذهب دفاع کنیم و هم به وحدت و تقریب لطمه نزنیم که این کار شدنی اما حساس و دقیق است.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: باید تلاش کنیم و مبانی دینی و معارف مکتب اهلبیت (ع) را بیان کنیم بدون اینکه دعوا و درگیری ایجاد شود و برای این کار نیاز به آموزش معارف و مهارت برای سخنرانان، مرثیهسرایان و مداحان نیاز داریم تا سطح علمی و معرفتی و مهارتی آنها افزایش یابد و در این جهت باید از تجربیات پیشکسوتان و شور و اشتیاق جوانان نیز استفاده کنیم.
وی افزود: انتخابات از مصادیق همین کار است و اهمیت شرکت در انتخابات و انتخاب اصلح را تبیین کنیم تا اوضاع کشور سامان پیدا کند.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان بیان کرد: انتظار این است که سازمان تبلیغات اسلامی به مشکلات هیئتهای مذهبی رسیدگی کنند و پیشکسوتان نیز حضور داشته و با ریشسفیدی مسائل را حل کنند.
وی ادامه داد: تصمیمگیری در خصوص محل عزاداری و دسته روی هیئتها در سطح شهر باید باخرد جمعی صورت گیرد و در حوزه کمکهای دستگاههای مختلف هم باید پس از تجمیع، توزیع عادلانه و درستی در بین هیئتها انجام پذیرد.
آیتالله محامی گفت: نکته مهم دیگر این است که متولیان امر باید در راهاندازی ایستگاههای صلواتی بهگونهای برنامهریزی کنند که برای همشهریان مزاحمت ایجاد نشود و با ایجاد ترافیکهای شهری مردم دچار مشکل نشوند.
انتهای پیام
نظرات