به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، احمد رحمانیان در یازدهمین اجلاس هیأت مدیره انجمن آمبودزمانهای سازمان همکاری اسلامی (OICOA) در مراکش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آیتالله شهید رئیسی رئیسجمهور مردمی، انقلابی و خستگی ناپذیر گفت: بیش از 9 ماه است که همه روزه شاهد جنایات وحشیانه ،نسل کشی ،ارتکاب جنایت علیه بشریت و انسانیت توسط رژیم صهیونیستی و جعلی اسرائیل علیه مردم مظلوم، صبور و مقاوم فلسطین و قتل عام ددمنشانه و بیرحمانه فلسطینیان به ویژه کودکان، زنان، افراد سالمند و بیماران و کوچ اجباری آنها از وطن اصلی هستیم.
وی با توجه به نقض گسترده و بی سابقه جنبههای مختلف حقوق بشر در فلسطین از سوی رژیم صهیونیست خواستار صدور بیانیه ای در محکومیت اعمال ضد حقوق بشری این رژیم شد.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه اشتراکات فرهنگی میان کشورهای اسلامی بستر بسیار خوبی برای تبادل تجربیات در زمینه های آمبودزمانی است، بیان کرد: اشتراک گذاری تجربیات میان آمبودزمانهای کشورهای اسلامی در خصوص مبارزه با فساد و رسیدگی به شکایات مردمی میتواند به ارتقاء صداقت و سلامت ملی و تقویت پیوندهای بین دولتها با شهروندان خود، کمک کند.
وی در ادامه سخنان خود به بخشی از وظایف سازمان بازرسی جمهوری اسلامی بعنوان عالی ترین مرجع نظارتی اشاره کرد و افزود: این سازمان به موجب قانون اساسی در زمینه آمبودزمانی و حفظ و ارتقاء حقوق شهروندی نقش موثری دارد.
رحمانیان با اشاره به نقش آمبودزمانی و حفظ حقوق شهروندی بیان کرد: آمبودزمانها نقش واسطه بین دستگاههای دولتی و شهروندان را ایفا می کنند و علاوه بر رسیدگی به تظلمات و شکایات افراد؛ در مواردی هم به مقابله با فساد اداری میپردازند. یکی از وظایفی که بهموجب قانون بر عهده سازمان بازرسی قرارگرفته رسیدگی به شکایات و اعلامات مردمی است.
وی با بیان اینکه این سازمان طبق قانون اساسی، وظیفه نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاههای اداری مقابله و پیشگیری از فساد را عهدهدار است، ادامه داد: سازمان بازرسی به عنوان آمبودزمان جمهوری اسلامی ایران به شکایات مردمی از دستگاههای اداری نیز رسیدگی می کند بر همین اساس مرکزی با عنوان «مرکز نظارت همگانی و رسیدگی به شکایات مردمی» در سازمان بازرسی کل کشور فعال است که به شکایات، گزارشها و اعلامات شهروندان در حوزه های مختلف دریافت و رسیدگی میکند.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه تا قبل از ظهور فناوریهای نوین و گسترش فضای مجازی، شکایات، گزارشها و اعلامات شهروندان به روشهای سنتی همچون مراجعه حضوری، ارسال پستی و اعلام از طریق سامانه تلفنی 136 دریافت و رسیدگی می شد، افزود: با تحولات اخیر، علاوه بر اینکه ارسال الکترونیکی شکایات، جای روش های مرسوم گذشته را گرفته در پیگیری شکایات نیز فرایندها کاملاً الکترونیکی شده اند این تحولات در حال حاضر باعث شده که بخش زیادی از شکایات، گزارشها و اعلامات به روش الکترونیکی و از طریق «سامانه اینترنتی رسیدگی به شکایات و اعلامات» دریافت و مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه با راه اندازی این سامانه امکان ارسال الکترونیکی شکایات مردمی به دستگاههای طرف شکایت و دریافت پاسخ آنها فراهم شده، اظهار کرد:علاوه بر سامانه شکایات، در سالهای اخیر سازمان بازرسی کل کشور «سامانه گزارشگران فساد» را با هدف بهرهمندی از ظرفیتهای مردمی در مقابله با جریانهای فساد راه اندازی کرده که با استفاده از این سامانه، شهروندان میتوانند نسبت به ارائه گزارشهای فساد اقدام کنند.
رحمانیان به برخی دیگر از اقدامات و ابتکارات سازمان بازرسی با بهره گیری از هوش مصنوعی در زمینه دریافت و رسیدگی به شکایات اشاره کرد و راه اندازی ربات هوشمند تلفنی و امکان ثبت شکایت به صورت شبانهروزی؛ پالایش اولیه شکایات توسط ربات هوشمند؛پیگیری شکایات شهروندان از دستگاههای اجرایی توسط ربات پیگیری؛تشکیل پرونده بعد از 45 روز از عدم پاسخگویی دستگاه اجرایی و اقدامات عملیاتی بازرسان سازمان؛قراردادن امکان نظرسنجی برای شهروندان جهت سنجش میزان رضایت آنها از نحوه رسیدگی به شکایات؛ارائه معاضدت و مشاوره حقوقی به شکایات ،در صورت خارج بودن موضوع شکایات از حیطه صلاحیت قانون سازمان بازرسی کل کشور و تهیه گزارشهای آماری و تحلیلی در خصوص موضوعات شکایات و فراوانی آنها در دستگاه های اجرایی مختلف با استفاده از داشبورد مدیریتی سامانه رسیدگی به شکایات مردمی از جمله آنها دانست.
پیشنهادات سازمان بازرسی کل کشور به اعضای هیات مدیره انجمن آمبودزمان های سازمان همکاری اسلامی و استقبال آنها
وی در بخش دیگری از سخنان خود در این اجلاسیه پیشنهاد داد که دبیرخانه آمبودزمان پیش نویس کارگروه های مختلفی را در ذیل آمبودزمان های کشورهای عضو از قبیل کارگروه حقوقی، آموزشی، مالیاتی و... همراه با شرح وظایف و نحوه ارتباط کارگروه ها تهیه کند تا پس از تصویب در هیات مدیره، با توجه به تجارب آمبودزمانی کشورها این کارگروه ها از طریق فضای مجازی نسبت به تبادل تجارب و انتقال دانش آمبودزمانی اقدام کنند.
یکی دیگر از پیشنهادات رحمانیان به هیات مدیره انجمن آمبودزمان های سازمان همکاری اسلامی این بود با توجه به اشراکات اعضای هیات مدیره از جمله اشتراکات دینی و آموزه های دینی پیامبر(ص) به منظور مقابله با ادعای کشورهای غربی مبنی بر اینکه خاستگاه آمبودزمان کشورهای غربی است نسبت به استخراج اصول و مفاهیم حقوق بشر اسلامی از قرآن و رهنمودهای اسلام اقدام و در اختیار کشورهای عضو قرار گیرد که این پیشنهاد مورد استقبال اعضای هیات مدیره به ویژه دبیر کل انجمن قرار گرفت.
انتهای پیام
نظرات