• یکشنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403041006560
  • خبرنگار : 50355

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

«تب استخوان شکن» را جدی بگیریم

«تب استخوان شکن» را جدی بگیریم

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تب دنگی به عنوان «تب استخوان شکن» نیز شناخته می‌شود؛ چراکه به دلیل درد شدید حاصل از آن بیمار تصور می‌کند استخوان‌هایش در حال شکستن است.

حمیدرضا قربان‌زاده  اظهار کرد: تب دنگی (Dengue fever)  نام یک بیماری ویروسی است که به آن تب دنگ، تب دانگ و تب استخوان‌شکن هم گفته‌ می‌شود.

قربان‌زاده افزود: این بیماری از طریق نیش پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود و انتقال آن از طریق انسان به انسان امکان پذیر نیست.

وی تصریح کرد: علائم این بیماری که بیشتر در کشورهای حاشیه خلیج فارس و همسایگان شرقی مشاهده شده، شامل سردرد، کمردرد و پشت درد، تب معمولاً شدید و در برخی موارد خارش و جوش در قسمت‌های مختلف بدن بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: تب دنگی به عنوان «تب استخوان شکن» نیز شناخته می‌شود، چراکه به دلیل درد شدید حاصل از آن بیمار تصور می‌کند استخوان‌هایش در حال شکستن است.

دکتر قربان‌زاده با اشاره به اینکه میزان آزمایش‌های حشره شناسی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سال گذشته چند برابر شده است، بیان کرد: نظارت‌ها و کنترل‌های بهداشتی لازم در خصوص کالاهای وارداتی هم انجام می‌شود و تاکنون پشه آئدس مهاجم ناقل در محدوده استان شناسایی نشده است.

وی با اشاره اینکه تاکنون ١١١ مبتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شدند، بیان کرد: همه این افراد دارای سابقه سفر به کشورهای آلوده بوده و از این تعداد سه نفر فوت شده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تاکنون سه بیمار مشکوک به تب دنگی در مشهد شناسایی شدند که هر سه نفر آنها سابقه سفر به مناطق آلوده در سایر کشورها را داشتند، خاطرنشان کرد: تا به این لحظه یک بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شده و تحت مراقبت و پیگیری است و منتظر پاسخ آزمایش دو نفر دیگر هستیم.

 قربان‌زاده همچنین در خصوص علائم بیماری تب دنگی، گفت: تب بالا و افزایش درجه حرارت بدن، دردهای عضلانی و استخوانی، درد پشت حدقه چشم و ضعف در حوزه بینایی، حالت تهوع، اسهال و استفراغ از جمله علائم این بیماری است و در صورتی که فردی دچار این علائم می‌شود باید بلافاصله به پزشک مراجعه کند.

 به گزارش وبدا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به کسانی که به مناطق پر خطر آلوده به پشه آئدس، سفر داشته‌اند توصیه می‌کنیم که تا مدت زمان ١۴ روز درجه حرارت بدنشان را به طور مستمر اندازه‌گیری کنند تا در صورت بروز علائم به سرعت درمان شوند .

وی افزود: به افرادی که مبتلا به تب دنگی شده‌اند نیز  توصیه می‌کنیم که تا زمان بهبود بیماری در جمع‌های شلوغ حاضر نشوند، گرچه این بیماری از انسان به انسان قابل انتقال نیست، اما بهتر است که توصیه‌ها و نکات بهداشتی بیان شده در راستای بهبودی هرچه سریع‌تر خود این افراد رعایت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha