• یکشنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403041006539
  • خبرنگار : 50416

معدوم‌سازی موش‌ها در محلات ملایر

معدوم‌سازی موش‌ها در محلات ملایر

ایسنا/همدان معاون خدمات شهری شهرداری ملایر به معدوم‌سازی موش‌ها و طعمه‌گذاری در محلات ملایر اشاره کرد و گفت: در حال حاضر اقدامات انجام شده در معدوم‌سازی موش‌ها موثر بوده اما انتظار داریم مردم نیز در این زمینه همکاری جدی داشته باشند تا به این معضل شهری فائق آییم.

مجتبی داوری در گفت‌و گو با ایسنا به طعمه‌گذاری طی دو سال گذشته در محلاتی که گزارش مردمی حضور موش داشتند، اشاره و اظهار کرد: با وجود طعمه‌گذاری‌ها، جمعیت موش در این محلات افزایش یافت بنابراین نیاز به کار تخصصی‌تر داشتیم و در نتیجه با یک شرکت دانش‌بنیان که تولیدکننده سم خاصی برای کنترل جمعیت موش‌هاست، قراردادی منعقد شد.

وی با بیان اینکه این شرکت از ابتدای اردیبهشت ماه سال‌جاری کار خود را در ملایر آغاز کرده است، افزود: این شرکت ابتدا در طول روز کلونی و لانه موش‌ها را رصد و شناسایی کرده و طعمه‌گذاری می‌کند و سپس طعمه‌ها را کنترل کرده و طی یک عملیات بهسازی، لانه موش‌ها را مسدود و مجدد لانه‌های مسدود شده را رصد می‌کند.

داوری ادامه داد: شب نیز اقدام به شکار موش با استفاده از اسلحه بادی می‌کنند و با ایجاد رعب و وحشت، سبب می‌شوند موش به لانه‌اش برود و از مواد غذایی که در لانه ذخیره کرده، تغذیه می‌کند اما چون ترسیده است، زاد و ولد نمی‌کند.

وی با تاکید بر اینکه اقدامات این شرکت در معدوم‌سازی موش‌ها در سطح شهر موثر بوده است، گفت: نحوه برخورد با موش مانند سگ‌های ولگرد نیست چرا که لانه موش خیلی در دسترس نیست علاوه بر اینکه حس بویایی موش ۲۰ برابر سگ است و ضریب هوشی نزدیک به انسان دارد به‌ طوری‌ که انسان‌ها را به ویژه فردی که به او آسیب زده باشد، شناسایی و هر زمان او را ببیند، از او فرار می‌کند.

داوری تصریح کرد: موش موجودی است که ظرف دو ماه بالغ شده و شروع به زاد و ولد می‌کند؛ یک موش نر و ماده ظرف یک سال می‌توانند ۱۸۰۰ موش تولید کنند؛ جمعیت ویرانگری که سلامت مردم و بهداشت جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

معاون خدمات شهری شهرداری ملایر با تاکید بر اینکه در حال حاضر کنترل جمعیت موش‌ها در ملایر شبانه‌روزی شده است، گفت: طی دو محور در طول روز طعمه‌گذاری و در طول شب رعب و وحشت ایجاد می‌شود و همین سبب شده که جمعیت موش‌ها در محلاتی که مشکل داشتیم، فروکش کند.

وی با تاکید بر ضرورت تداوم این روند و مشارکت مردم در این زمینه، مطرح کرد: اگر محیط زندگی موش ناامن باشد، زاد و ولد نمی‌کند یا به جای دیگری مهاجرت می‌کند.

داوری آب، غذا و پناهگاه را سه فاکتور اصلی برای ادامه حیات موش خواند و افزود: در سطح شهر موش غذای خود را از زباله‌ها تامین می‌کند و زیر پل‌ها و در خانه‌های فرسوده برای خود پناهگاه می‌سازد.

وی کیپ کردن لانه موش‌ها و جمع‌آوری دقیق‌تر زباله‌های سطح شهر را از دیگر اقدامات شهرداری در زمینه معدوم‌سازی موش‌ها برشمرد و بیان کرد: به مغازه‌ها اخطار دادیم که زباله‌های خود را به موقع بیرون بگذارند و انتظار داریم مردم نیز در این زمینه همکاری جدی داشته باشند تا به این معضل شهری فائق آییم.

داوری تاکید کرد: مردم زباله‌های خود را به موقع بیرون بگذارند و راه فاضلاب خود را ببندند چرا که اگر راه فاضلاب را ببندیم، محیط امن را از موش می‌گیریم پس بهتر است از دریچه‌های یک طرفه که موش نمی‌تواند از آنها عبور کند، استفاده کنیم.

معاون خدمات شهری شهرداری ملایر خاطرنشان کرد: زباله گردها نیز با بیرون ریختن زباله‌ها از مخزن، باعث افت شاخص‌های بهداشتی و نظافت شهر شده و محیط را برای حضور موش‌ها فراهم و کار ما را سخت می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha