• یکشنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403041006406
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

معاون سازمان مدیریت استان مطرح کرد

اجرای اسناد آمایش سرزمین توسعه پایدار را به دنبال دارد

اجرای اسناد آمایش سرزمین توسعه پایدار را به دنبال دارد

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی گفت: عملیاتی کردن اسناد آمایش سرزمین، استفاده کارآمد از قابلیت‌های اقتصادی، اجتماعی و در نهایت توسعه پایدار کشور، منطقه و استان را به همراه دارد.

کریم عابدینی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در سطح دنیا با هدف ایجاد تعادل بین محیط زیست، فعالیت و جمعیت، اسناد آمایش سرزمین تهیه می‌شود، چرا که عدم تعادل و عدم توازن فضایی در استقرار و پراکنش جمعیت و فعالیت‌های اقتصادی(کشاورزی، صنعت و خدمات) طی مسیر توسعه را با دشواری روبرو خواهد کرد. 

وی افزود: بر این مبنا، از سال ۱۳۷۶ مطالعات ملی و استانی آمایش سرزمین شروع و با تلاش کارشناسان سازمان و مشاور تحقیقاتی، در سال ۱۳۹۹ مطالعات نهایی و به تصویب رسید که چارچوب‌های قانونی دولت را مکلف کرد تا به منظور توزیع متناسب جمعیت و فعالیت‌ها در پهنه، اسناد آمایش سرزمین عملیاتی شوند.

وی تشریح کرد: بدیهی است که عملیاتی کردن این اسناد منتج به ارائه برنامه‌های اجرایی ملی، منطقه‌ای و استانی می‌شود که استفاده کارآمد از قابلیت‌های اقتصادی، اجتماعی و در نهایت توسعه پایدار کشور، منطقه و استان را به همراه دارد. 

معاون برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی اعلام کرد: در حال حاضر و با استناد به اختیارات قانونی، کلیه طرح‌های توسعه‌ای بخش دولتی و غیردولتی استان با سیاست‌ها و الزامات اسناد آمایش سرزمین تطبیق داده می‌شود که در این فرآیند، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان نقش راهبری و هماهنگی را بر عهده دارد.

وی توضیح داد: در سال گذشته نیز این سازمان ۳۲ طرح توسعه‌ای، سرمایه‌گذاری، خدماتی و طرحهای ملی مسکن را از بُـعد تطبیق با اسناد آمایش سرزمین مورد بررسی قرار داد و در مواردی با هماهنگی سایر دستگاه‌های اجرایی بازدید میدانی نیز صورت پذیرفت و در نهایت این طرح‌ها در ۲ گروه «مطابقت با اسناد آمایش و توافق با  اجرای طرح »، «عدم تطبیق با الزامات آمایش و اهداف توسعه‌ای استان و عدم توافق با اجرای طرح» قرار گرفتند.

وی افزود: همچنین با پیگیری‌های امور آمایش و برنامه‌ریزی منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه کشور مقرر شده است که الزامات آمایش سرزمین با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها و سایر دستگاه‌های دخیل در صدور مجوزها در درگاه ملی صدور مجوزها نیز عملیاتی شوند که این مورد از گام‌های مهم، اجرایی و ساختاری سند ملی و استانی آمایش سرزمین در برنامه‌ریزی‌ها محسوب می‌شود. 

عابدینی ابراز کرد: در نهایت، از سامانه‌های کاربستی اسناد آمایش سرزمین می‌توان به سامانه «پایش و ارزیابی توسعه فضایی کشور» نام برد که در آن، اطلاعات جغرافیایی و مکانی بخش‌های مختلف زیر بنایی، اجتماعی و اقتصادی، بارگذاری شده است تا از قابلیت‌های اجرایی  سامانه در تدوین برنامه‌های ملی و استان استفاده شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی، وی خاطرنشان کرد: در تکمیل داده‌ها و اطلاعات مکانی سامانه «پایش و ارزیابی توسعه فضایی کشور»، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان آذربایجان شرقی با بهره‌گیری از پشتوانه کارشناسی و تخصصی، از سازمان‌های پیشرو در سطح سازمان‌های استانی سازمان برنامه و بودجه کشور محسوب می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha