• یکشنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403041006253
  • خبرنگار : 30147

مدیر آموزش و پرورش کلات:

دانش آموزان بازمانده از تحصیل در کلات به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد

دانش آموزان بازمانده از تحصیل در کلات به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد

ایسنا/خراسان رضوی مدیر آموزش و پرورش کلات گفت: خوشبختانه با پیگیری‌های صورت گرفته تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد، در مقطع متوسط اول هم بازمانده از تحصیل نمی‌گوییم و عمدتاً ترک تحصیل کرده‌اند.

رمضان پروانه در گفت و گو با ایسنا با اشاره به وضعیت مدارس شهرستان افزود: بر اساس اعلام اداره کل نوسازی مدارس خراسان رضوی کلات طی ۳ تا ۴ سال گذشته رتبه یک مدارس سنگی فرسوده استان را داشته است.

وی از وجود حدود ۱۰ مدرسه سنگی فرسوده در شهرستان خبر داد و افزود: با توجه به اینکه مدارس با جمعیت بیش از ۱۰ نفر در اولویت قرار دارند اکنون دیگر مدرسه کانکسی با جمعیت بیشتر از این تعداد در شهرستان نداریم.

مدیر آموزش و پرورش کلات با بیان اینکه هنوز تعدادی از مدارس سنگی باقی مانده و خطرساز هستند که در این خصوص نیازمند همراهی خیرین هستیم، بیان کرد: خیرین پای کار بیایند طی ۲ سال این مدارس در شهرستان جمع‌آوری خواهند شد.

وی اظهار کرد: اگر خیرین بتوانند ۵۰ درصد هزینه‌های مورد نیاز را تأمین کنند الباقی اعتبار مورد نیاز توسط دولت اختصاص خواهد یافت. برای پروژه‌های ۶ کلاسه حدود ۲ میلیارد تومان و در پروژه‌های سه کلاسه یک میلیارد تومان نیاز داریم.

۱۵ درصد مدارس شهرستان فرسوده هستند

پروانه همچنین به وضعیت کمبود کلاس‌های درس در شهرستان پرداخت و گفت: بیشتر مدارس شهرستان فرسوده بوده و نیاز به بهسازی و مقاوم‌سازی دارند.

وی با اعلام اینکه حدود ۱۵ درصد مدارس شهرستان فرسوده هستند، به اقدامات صورت گرفته در جذب دانش آموزان بازمانده از تحصیل اشاره و اظهار کرد: در مقطع ابتدایی جزو رتبه‌های برتر استان در جذب دانش آموزان بازمانده از تحصیل هستیم.

دانش آموزان بازمانده از تحصیل در کلات به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد

وی گفت: عمده دانش‌آموزانی که در مقطع متوسط اول ترک تحصیل کرده‌اند دخترانی هستند که پس از ازدواج دیگر ادامه تحصیل نداده‌اند، البته با کمک روحانیون و معتمدین محلی تلاش می‌شود تا ازدواج دختران از مقطع متوسطه اول به یک دوره بالاتر برده شود که در برخی از روستاها این اتفاق افتاده است.

توجه به مناطق مرزی

مدیر آموزش و پرورش کلات با بیان اینکه در مجموع ۵ درصد دانش آموزان متوسطه اول به دلیل ازدواج ترک تحصیل می‌کنند، به اقدامات صورت گرفته در تحقق عدالت آموزشی در شهرستان اشاره و بیان کرد: عدالت آموزشی مؤلفه‌های مختلفی دارد که ساخت فضاها، توزیع نیروی انسانی و ... از آن جمله است.

وی گفت: سعی شده به مناطق مرزی نیروی کیفیت‌بخشی داده شود و یا نیروی تخصصی در بین مدارس توزیع کنیم تا کمبود نیرو نداشته باشند.

پروانه با اشاره به اینکه عمده ساخت و سازها در مناطق مرزی بوده است، گفت: در روستاهای چهچه، سیرزار، پساکوه و بام چنار و...که مناطق مرزی هستند مدرسه احداث شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه عمران، نیروی انسانی و تجهیزات به مناطق کم برخوردار توجه ویژه‌ای شده است، گفت: خوشبختانه با اقدامات و تدابیر اتخاذ شده هیچ مدرسه دو شیفته‌ای در شهرستان نداریم.

مدیر آموزش و پرورش کلات در ادامه به مهمترین برنامه‌های امسال اشاره کرد و گفت: ارتقاء کیفیت و کمیت آموزشی و تربیتی از مهمترین برنامه‌ها برای سال تحصیلی جدید است.

وی احداث فضاهای جدید و جمع‌آوری فضاهای سنگی فرسوده را از دیگر برنامه‌های مهم آموزش و پرورش کلات اعلام کرد و افزود: به جد پیگیر اجرایی سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در شهرستان هستیم.

دانش آموزان بازمانده از تحصیل در کلات به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد

پروانه با اعلام اینکه در هیچ مقطعی با کمبود نیروی انسانی مواجه نیستیم، به مهمترین آسیب‌هایی که به تهدیدی برای دانش آموزان شهرستان تبدیل شده اشاره کرد و گفت: گرچه آسیب‌ها مختلف هستند اما در شهرستان با مشکل خاصی مواجه نیستیم.

وی بیان کرد: اکنون در شهرستان کلات بیشتر ناسازگاری در خانواده‌ها و برخی مسائل دیگر را داریم که هسته مشاوره آموزش و پرورش به موقع ورود می‌کند.

کمبود مشاور در مدارس کلات

مدیر آموزش و پرورش کلات در ادامه از کمبود مشاور در مدارس شهرستان خبر داد و افزود: تاکنون فقط ۵۰ درصد مشاوران مورد نیاز تأمین شده است.

وی در ادامه اظهار کرد: هیچ مدرسه‌ای در شهرستان نداریم که از نعمت برق و گاز برخوردار شده باشد و سیستم گرمایشی نفتی داشته باشند، تمامی سیستم‌های گرمایشی نفتی از سطح مدارس شهرستان جمع‌آوری شده است.

اکنون ۷۶۷۰ دانش‌آموز در ۱۴۵ واحد آموزشی کلات تحصیل می‌کنند که ۴۳۸۹ دانش‌آموز دختر و پسر در ۹۳ آموزشگاه ابتدایی، ۱۸۵۹ دانش‌آموز در ۳۱ مدرسه مقطع متوسطه اول، ۴۹۶ هنرجو در ۹ هنرستان فنی و حرفه‌ای و کاردانش و ۸۷۱ دانش‌آموز در ۹ مدرسه مقطع متوسطه دوم نظری‌ مشغول به تحصیل هستند. در مجموع ۳۹۶۹ نفر از دانش‌آموزان پسر و ۳۷۰۱ نفر دیگر نیز دختر هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha