• سه‌شنبه / ۵ تیر ۱۴۰۳ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: نانو‌ فناوری
  • کد خبر: 1403040503050
  • خبرنگار : 71134

طراحی و ساخت ساعت اتمی مینیاتوری/راه‌اندازی آزمایشگاه مقدماتی اینترنت کوانتومی

طراحی و ساخت ساعت اتمی مینیاتوری/راه‌اندازی آزمایشگاه مقدماتی اینترنت کوانتومی

ستاد توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم در پی فراخ وان توسعه فناوری از اجرای بیش از ۱۱۲ طرح از جمله توسعه ساعت اتمی بخار ربیدیوم، ساعت اتمی مینیاتوری، ساخت دستگاه آنژیوگرافی فلوئورسنت حین عمل، دستگاه ارتعاش سنج لیزری و راه‌اندازی آزمایشگاه مقدماتی اینترنت کوانتومی حمایت کرده است.

به گزارش ایسنا، ستاد توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم سال گذشته به منظور حمایت از فناوران و دانشگاهیان فعال در حوزه‌های مرتبط با ستاد، فراخوان‌هایی را در حوزه‌های توسعه فناوری و ترویج منتشر کرده است که از آن جمله می‌توان به فراخوان حمایت از آزمایشگاه‌های فعال در حوزه اپتیک و کوانتوم اشاره کرد. هدف از این فراخوان که در پی آن ۱۰ درخواست حمایت واصل شد، کسب اطلاعات از آزمایشگاه‌ها همچون تعداد اعضای شاغل، تجهیزات آن‌ها و پروژه‌های در حال اجرای آنان و همچنین حمایت، تجهیز و شبکه‌سازی بین آن‌ها بوده است.

«فراخوان زمستانی ترویج مبانی و کاربردهای کوانتوم و اپتیک» برای تولید محتوا و همکاری با دیگر کانال‌ها و گروه‌های فضای مجازی، «فراخوان شتابدهی به پژوهش‌های علوم و فناوری‌های کوانتومی» با همکاری بنیاد ملی علم که به دریافت ۳۳ طرح پژوهشی و ۱۳ طرح پسادکتری منجر شد، «فراخوان حمایت از طرح‌های توسعه فناوری در حوزه اپتیک و کوانتوم»، «فراخوان مسابقه تز من در سه دقیقه»، «فراخوان مشترک اپتیک و کوانتوم با صندوق نوآوی و شکوفایی» و «فراخوان‌های نوآفرین و بنیاد ملی علم»  از جمله این فراخوان‌ها بودند.

نشست‌ها و رویدادهای ترویجی از دیگر اقداماتی است که در ستاد توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم در سال گذشته پیگیری شد؛ دومین همایش ملی فناوری های نوظهور کوانتومی، رویداد کاشتن برای آینده با موضوع اپتیک، فوتونیک و لیزر، چهارمین کنفرانس ملی اطلاعات کوانتومی، سی و نهمین کنفرانس ملی فیزیک ایران، نشست پژوهشگران و متخصصین فعال حوزه علوم و فناوری‌های کوانتوم، اولین نمایشگاه ملی توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم، دومین نمایشگاه کاریابی فیزیک پیشگان و …. از جمله این نشست‌ها و رویدادهای ترویجی بود.

به گزارش ستاد نانو، در پی فراخوان توسعه فناوری ستاد بیش از ۱۱۲ طرح از فناوران و دانشگاهیان دریافت شد که ۴۵ طرح با اعتباری بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان تائید شده است. از جمله طرح‌های دردست اجرا می توان به رصد و مطالعه نقش کوانتومی در حوزه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم، توسعه ساعت اتمی بخار ربیدیوم، ساخت دستگاه آنژیوگرافی فلوئورسنت حین عمل، طراحی و ساخت دستگاه ارتعاش سنج لیزری، طراحی و ساخت ماشین سه محوره لیزر حکاکی در طول موج فرابنفش، ساخت دستگاه طیف نگاری گسیل الکتروفوتونی با اشعه ایکس یا XPS، ساخت و تولید دستگاه لیزر دندان پزشکی  سه طول موج، طراحی و ساخت دماسنج آهن مذاب، راه اندازی آزمایشگاه مقدماتی اینترنت کوانتومی، زیست حسگر نوری برای ارزیابی تراریختگی موادغذایی و ….. اشاره کرد.

از جمله پروژه های کلیدی تعریف شده در ستاد طی یک سال گذشته در حوزه کوانتوم می‌توان به مواردی از قبیل توسعه و پیشبرد هاب‌های کوانتوم واقع در دانشگاه‌های اصفهان و صنعتی شریف با اعتباری بالغ بر ۵۶ میلیارد تومان، راه‌اندازی مرکز نوآوری کوانتومی دانشگاه علم و صنعت با اعتباری بالغ بر پنج میلیارد تومان و همکاری در تشکیل «مرکز ملی آفرینش فناوری‌های کوآنتومی در کشور» در پارک پردیس اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha