به گزارش ایسنا، «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان در مصاحبهای گفت امیدوار است در انتخاباتی که قرار است در پایان ماه جاری میلادی در فرانسه برگزار شود، احزابی غیر از حزب راست افراطی مارین لوپن موسوم به حزب «اجتماع ملی» به موفقیت برسند.
صدراعظم آلمان نسبت به دستاوردهای انتخاباتی راستگرایان در کشور خودش نیز اظهار تاسف کرد.
او به شبکه خبری «آ.ار.د» آلمان گفت: «من نسبت به انتخابات فرانسه نگران هستم.»
اخیرا «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه بعد از متحمل شدن شکستهایی از حزب اجتماع ملی مارین لوپن در انتخابات پارلمان اتحادیه اروپا فراخوان برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در کشورش را صادر کرد.
ماکرون حین صدور این فراخوان گفت: «فرانسه نیازمند یک اکثریت واضح است تا عملکردی در آرامش و هماهنگی داشته باشد.» با این وجود ناظران و تحلیلگران بسیاری خردمندانه بودن این تصمیم ماکرون را زیر سوال برده و هشدار دادهاند که قمار انتخاباتی او ممکن است نتیجه عکس بدهد.
تایج یک نظرسنجی که روز یکشنبه منتشر شد، نشان داد حزب راست افراطی اجتماع ملی فرانسه و متحدان آن با کسب رای ۳۵.۵ درصدی در دور نخست انتخابات پارلمانی در جایگاه نخست قرار میگیرند.
این نظرسنجی که از سوی شرکت افکارسنجی «ایپسوس» برای روزنامه «لوپاریزین» و «رادیو فرانس» برگزار شد، نشان داد ائتلاف چپگرای موسوم به جبهه مردمی جدید با کسب رای ۲۹.۵ درصدی در جایگاه دوم قرار میگیرد. در ادامه نیز ائتلاف میانهروی ماکرون با رای ۱۹.۵ درصدی در جایگاه سوم است.
در صورتی که حزب اجتماع ملی مارین لوپن حائز اکثریت پارلمانی شود، همچنان ماکرون خواهد توانست سیاست خارجی و دفاعی فرانسه را هدایت کند، اما قدرت وضع دستور کار داخلی در حوزههای مختلف از اقتصاد گرفته تا امنیت را از دست خواهد داد.
شولتس در این مصاحبه خاطر نشان کرد در صورتی که این پیروزی اتفاق بیفتد او همچنان به همکاری خود با ماکرون ادامه خواهد داد ولی با در کنترل گرفتن پارلمان توسط راستگرایان افراطی «به هر حال یک تغییر روی خواهد داد.»
شکست سوسیال دموکراتها در اروپا
شولتس در پی شکست تحقیرآمیزی که حزب خودش یعنی سوسیال دموکرات در انتخابات پارلمان اروپا متحمل شد، تحت فشار قرار گرفت تا در یک قمار انتخاباتی مشابه، برای برگزاری انتخابات در آلمان فراخوان دهد اما او در برابر این فشارها مقاومت کرد. این حزب بدترین نتیجهای که تاکنون در یک انتخابات کسب کرده را با ۱۳ درصد رای به دست آورده و در جایگاه سوم قرار گرفت.
در انتخابات پارلمان اروپا در آلمان حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» (آ.اف.د) در جایگاه دوم قرار گرفت و ائتلاف محافظهکار متشکل از «اتحاد دموکرات مسیحی» و «اتحاد سوسیال مسیحی» رتبه اول را به دست آوردند.
حزب راست افراطی آ.اف.د در اکثر بخشهای شرق آلمان در صدر قرار گرفت. طبق برخی نظرسنجیها این حزب در انتخابات محلی که پاییز آتی در آلمان برگزار خواهد شد نیز در همین حوزه در جایگاه نخست قرار میگیرد.
شولتس تاکید کرد: «روی کار آمدن وزیر اول انتصابی حزب آ.اف.د در ایالات آلمان بسیار غمانگیز خواهد بود.» او گفت اطمینان دارد که احزاب دیگر با همکاری و ائتلاف با یکدیگر نخواهد گذاشت که آنها کنترل دولتهای ایالتی را به دست بگیرند.
شولتس خود را برای پست صدراعظمی انتخابات ۲۰۲۵ مناسب دانست
اولاف شولتس در بخش دیگری از گفتوگویش با شبکه آ.ار.د گفت، با وجود نتایج ضعیف حزبش در انتخابات پارلمان اروپا، قاطعانه معتقد است که او کاندیدای مناسبی برای پست صدراعظمی در انتخابات پارلمانی ۲۰۲۵ است.
صدراعظم آلمان گفت: «من قاطعانه معتقدم که برای سمت صدراعظمی در انتخابات ۲۰۲۵ مناسب هستم.» وی ادامه داد: «ما یک مسیر برای حل تمامی مشکلات در آلمان داریم برای همین هم برای این سمت کاندیدای مناسبی هستم.»
در آلمان، حزب حاکم سوسیال دموکرات به رهبری شولتس در انتخابات اخیر پارلمان اتحادیه اروپا سوم شد و حدود ۱۴ درصد آرا را کسب کرد. بلوک اپوزیسیون یعنی دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی با ۳۰ درصد اول و بعد از آن آلترناتیوی برای آلمان ۱۶ درصد کسب کردند.
از سوی دیگر صدراعظم آلمان روز یکشنبه با «خاویر میلی» رئیسجمهور آرژانتین که به برلین سفر کرده است، دیدار کرد.
«اشتفن هبستریت» سخنگوی رسمی شولتس گفت این صدراعظم آلمان خطاب به میلی بر ضرورت محافظت از انسجام اجتماعی تاکید و درخواست کرده که رئیسجمهور آرژانتین سیاستهای مقبول اجتماعی را در ضمن اجرای اصلاحات اقتصادی رادیکال در آرژانتین به کار بگیرد.
سفر میلی به آلمان با اعتراضاتی در برلین و هامبورگ مواجه شد. دهها معترض با تجمع در برابر دفتر صدراعظم آلمان در برلین به سفر میلی که خود را یک «کاپیتالیست-آنارشیست» معرفی کرده، اعتراض و او را دیکتاتور معرفی کردند.
شولتس در مصاحبه با آ.ار.د انتقادها از تصمیم خود برای میزبانی کردن از میلی را رد و بیان کرد: «شغل من این است که با صاحب منصبان دولتی گفتوگو کنم. چندین دهه است که آلمان و آرژانتین روابط بسیار خوبی داشتهاند و البته من با رئیسجمهور این کشور که به شکل دموکراتیک انتخاب شده، ملاقات میکنم.»
انتهای پیام
نظرات