• چهارشنبه / ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403033020400
  • خبرنگار : 71604

کشف یک جرم کهکشانی که به همتایان خود شبیه نیست!

کشف یک جرم کهکشانی که به همتایان خود شبیه نیست!

جرم جدیدی که در مرکز کهکشان راه شیری کشف شده، به هیچ کدام از معیارهای سایر اجرام کهکشان شباهت ندارد و دانشمندان را شگفت‌زده کرده است.

به گزارش ایسنا، دانشمندان یک جرم مرموز را در مرکز کهکشان راه شیری کشف کرده‌اند که با معیارهای هیچ جرم دیگری در کهکشان مطابقت ندارد.

به نقل از دیلی میل، این جرم امواج مایکروویو را از خود ساطع می‌کند که حاوی غبار و گاز بسیار سریع است. گاز و غبار به سرعت سفر می‌کند و از منطقه بسیار کوچکی در قلب کهکشان راه شیری به حرکت درمی‌آید.

ستاره‌شناسان طیف گسترده‌ای از گزینه‌ها را برای این جرم از سیاه‌چاله گرفته تا ابر در حال فروپاشی و ستاره تکامل‌یافته در نظر گرفته‌اند، اما دریافتند که ویژگی‌های آن به خوبی با ویژگی‌های هیچ نوع جرم نجومی شناخته‌شده‌ای مطابقت ندارد.

پژوهشگران در مقاله این پژوهش نوشتند: مرکز کهکشان ما شامل میلیاردها ستاره، ده‌ها میلیون جرم گازی، یک سیاه‌چاله کلان‌جرم، ستاره‌زایی و یک گورستان وسیع از بقایای ستاره‌هاست. بنابراین، محتمل‌ترین مکان برای یافتن اجرام جدید است. ما در این پژوهش فقط یکی از اجرام جدید را توضیح داده‌ایم.

این شیء موسوم به «G0.02467-0.0727» با استفاده از «آرایه میلی‌متری بزرگ آتاکاما» یا «آلما»(ALMA) در شیلی کشف شد.

پژوهشگران در ادامه نوشتند: ما چندین توضیح را از جمله جریان خروجی پیش‌ستاره‌ای، جریان انفجاری، ابر در حال فروپاشی، ستاره تکامل‌یافته، ادغام ستارگان، ابر فشرده با سرعت بالا، سیاه‌چاله با جرم متوسط و کهکشان پس‌زمینه برای این جرم در نظر گرفته‌ایم. بیشتر این مدل‌های مفهومی یا با داده‌ها ناسازگار هستند یا به طور کامل آنها را توضیح نمی‌دهند.

این جرم در حالی مشاهده شد که پژوهشگران با تلسکوپ آلما مشغول بررسی یک منطقه ویژه در مرکز کهکشان ما موسوم به «منطقه مولکولی مرکزی»(CMZ) بودند. منطقه مولکولی مرکزی با وسعت حدود ۷۰۰ سال نوری، تقریبا ۸۰ درصد از کل گازهای متراکم کهکشان را در بر دارد و خانه ابرهای مولکولی غول‌پیکر و خوشه‌های بزرگ ستاره‌ساز است که به درستی درک نشده‌اند.

کشف یک جرم کهکشانی که به هیچ چیز شبیه نیست!

ستاره‌شناسان امواج میلی‌متری ساطع‌شده از این جرم را با غبار اطراف آن شناسایی کردند که سیگنال‌های گسترده‌ای را نشان می‌داد. این جرم، تشعشعات پیوسته‌ای را نیز از خود ساطع می‌کرد که به نظر می‌رسید از گرد و غبار می‌آیند و سیگنال‌هایی را از مولکول‌های خاصی مانند مونو سولفید کربن و مونوکسید گوگرد منتشر می‌کنند.

مونو سولفید کربن در ابرهای مولکولی و مونوکسید گوگرد در اطراف قمر سیاره مشتری موسوم به «آیو»(Io) مشاهده شده است.

گاز بسیار سردتر از آن چیزی بود که معمولا در این قسمت از کهکشان دیده می‌شود. همچنین، پژوهش نشان داد که مولکول‌های گاز در یک حلقه ساده حرکت نمی‌کنند و این ثابت می‌کند که آنها می‌توانند از یک ستاره در حال انفجار دور شوند. با وجود این، مولکول‌های گاز امواج ضربه‌ای را از مواد شیمیایی خاصی ایجاد می‌کنند که جرم کشف‌شده فاقد آن است.

به نظر پژوهشگران، قابل قبول‌ترین توضیح برای این جرم، یک سیاه‌چاله با جرم متوسط ​​یا دو ستاره ادغام‌شده است که با غبار پوشیده شده‌اند، اما آنها خاطرنشان کردند که جرم جدید با هیچ کدام از این تعریف‌ها مطابقت ندارد.

پژوهشگران نتیجه گرفتند: این جرم در حال حاضر یک جرم منحصربه‌فرد است.

این پژوهش در «Astrophysical Journal Letters» به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha