• سه‌شنبه / ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403032919586
  • خبرنگار : 71498

کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری در نخستین مناظره درباره "انرژی" چه گفتند؟

کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری در نخستین مناظره درباره "انرژی" چه گفتند؟

شب گذشته نخستین مناظره کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ با موضوع اقتصادی برگزار شد و چهار نامزد درباره موضوع "انرژی" صحبت‌هایی را مطرح کردند.

به‌گزارش ایسنا، جولان ناترازی در حوزه برق، گاز، بنزین و گازوئیل در کشور شرایط خاصی را رقم زده هرچند که تاکنون بحران اساسی دامن‌گیر کشور نشده اما ادامه روند فعلی می‌تواند مشکلات بسیاری را ایجاد کند، از این رو می‌توان گفت دولت چهاردهم وظیفه سنگینی را برای گذر از شرایط ناترازی بر دوش دارد.

میزان ناترازی برق به طور متوسط حدود ۱۰ هزار مگاوات در تیرماه و مردادماه است، در حوزه گاز نیز  ۲۱ میلیارد مترمکعب، حجم ناترازی سالانه تخمین زده می‌شود. در حوزه بنزین نیز امسال به جمع واردکنندگان پیوسته‌ایم تا جایی که برای امسال حدود پنج میلیارد دلار برای واردات بنزین و گازوئیل پیش بینی شده که بخش زیادی از درآمدهای کشور را از بودجه عمومی کشور به خود اختصاص می دهد.

لزوم ورود تکنولوژی جدید برای افزایش بهره‌وری

مسعود پزشکیان یکی از نامزدهای ریاست جمهوری با انتقاد از بهره‌وری پایین در حوزه صنعت نفت اعلام کرد: ما نمی‌توانیم تکنولوژی جدید را وارد صنعت نفت کنیم، ما با تکنولوژی‌های غلط در حال از دست دادن مخازن زیر زمینی هستیم و بجای اینکه در حوزه نفت ۴۰ درصد بهره‌وری داشته باشیم، رقم بهره‌وری در این حوزه فقط ۱۲ الی ۱۳ درصد است.

راه رئیسی در صنعت نفت ادامه دارد

اما امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی با اشاره عملکرد دولت سیزدهم در حوزه نفت، اظهار کرد که در زمان دولت سیزدهم در فروش نفت تحریم‌ها بیشتر ولی فروش نفت چند برابر و روابط با همسایگان در قبل دچار مشکل و با برخی روابط قطع بود ولی این مسئله در دولت آقای رئیسی حل شد. رشد تورم در دولت آقای رئیسی کاهش یافته است. رشد اقتصادی کشور در گذشته در دولت قبل صفر بود ولی رشد ۶ درصدی در دولت آقای رئیسی ایجاد شد. تحریم‌ها بیشتر شد، ولی فروش نفت بیشتر شد؛ این کار با روابط همسایگان انجام شد. همچنین در دوره شهید رئیسی وارد باشگاه‌های بزرگ بین‌المللی شدیم و تراز جمهوری اسلامی و رئیس جمهور رشد کرد.

وی تاکید کرد: قول می‌دهم آرزوها و آرمان‌های شهید رئیسی را به دست بگیریم و به قله برسانیم.

دیگر خام فروشی نکنیم

علیرضا زاکانی نامزد دیگر انتخابات درخصوص اقداماتی که تا کنون برای دور زدن تحریم‌ها صورت گرفته و برنامه آینده گفت: می‌خواستند بنزین را تحریم  کنند اما ستاره خلیج فارس مانع شد. قضیه کرونا جلوی چشم ماست. من به دنبال ارتقای عدالت و پیشرفت هستم. در عدالت و پیشرفت هم چهار سر فصل تحولی عرض کردم. یکی اقتصاد خود را مستقل از ارز و بر پایه تقویت ارزش پول ملی طراحی کنیم. از سوی دیگر خام فروشی نکنیم. مبتنی بر دانش محصول نهایی را با یک ارزش فوق العاده بفروشیم. دیگر تحریم پذیر هم نیست. نفت خام را تحریم می کنند اما دیگر نمی توانند آن را تحریم کنند.

وی در بخشی دیگر از صحت‌های خود اعلام کرد: ما اگر می‌خواهیم مردم مشارکت سیاسی هم داشته باشند که دوستان اصرار داشته و ما هم اصرار داریم و اصرار ما واقعی است. مردم پای انقلاب بایستند، باید مردم را در اقتصاد شریک کنیم. فلذا معتقدیم که بند چهارم اصلاحات خود را عرض کردم ما اعتبار طلا را به جای یارانه به مردم دهیم. انرژی مانند طلا با ارزش است که ما بد مصرف می‌کنیم. علاوه بر اینکه افزایش تولید انرژی باید صورت بگیرد و به سمت بستن درهای خام فروشی برویم اما باید مصرف را نیز بهینه کنیم.

صرفه جویی کنید و اعتبار طلا بگیرید

وی معتقد است که برای شریک شدن مردم ما معتقد هستیم که باید اعتبار طلا را به جای یارانه به مردم داد. یارانه مردم در حوزه انرژی بدون تغییر قیمت انرژی صورت می گیرد. معادل قیمت طلای روز اعتبار طلای غیرقابل برداشت در حساب سرپرست خانواده به اندازه سهم خانوار از انرژی شارژ می‌شود؛ ماهانه شارژ می شود. این اعتبار دور از تلاطم تورم است. چون موضوع تورم بود اینجا بحث کردم. در پایان هر ماه میزان یارانه انرژی که معادل قیمت روز طلا محاسبه شده و ۵۰ درصد آن طبق قانون برنامه هفتم و ماده ۴۶ در حساب سرپرست خانوار شارژ می شود، قابلیت خرید اعتباری دارد.

وی در ادامه بیان کرد: هم کاهش نقدینگی و عدم افزایش نقدینگی را خواهد داشت. حفظ ارزش آن با طلا و دور از تورم است. امکان فروش اعتباری آن در بازار است. امکان پشتوانه  شدن اعتبار طلا برای وام و وثیقه وجود دارد. به قیمت دلار گره نمی خورد. همان تحول اول اقتصادی که استقلال اقتصادی را با دوری از وابستگی به دلار دنبال کنیم. محور هم خانواده و جمعیت است. صرفه جویی کنیم و اعتبار طلا بگیریم. اینطوری می توان مردم را در اقتصاد شریک کرد.

دولت چهاردهم ناچار به اتخاذ تصمیمات مهم در حوزه انرژی است

محمدباقر قالیباف نامزد دیگر انتخابات نیز به موضوع هدررفت انرژی پرداخت و گفت: هدررفت انرژی در نیروگاه‌ها و گازهای مشعل است. در شرایطی که درآمد حوزه پتروشیمی نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار است و فقط ۷.۵ درصد آن را استفاده می کنیم. ما ظرفیت‌های بزرگی داریم که هدر می رود و احتیاج به مدیر قوی داریم؛  مشکل دیگر این است که اقتصاد را پیش بینی پذیر نکرده‌ایم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اعلام کرد: امروز  در تامین برق، گاز، بنزین و سوخت به سرعت به سمت بحران حرکت می‌کنیم و دولت چهاردهم با هر رئیس جمهور ی ناچار از اتخاذ تصمیمات مهم خواهد بود؛ هر تصمیم باید هم مشکل کمبود را حل کند و به رفع فقر مطلق بینجامد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha