• سه‌شنبه / ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۸:۲۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403032919276
  • خبرنگار : 71402

توافق‌های جدید ارمنستان و فرانسه در زمینه همکاری نظامی

توافق‌های جدید ارمنستان و فرانسه در زمینه همکاری نظامی
از راست، وزرای دفاع ارمنستان و فرانسه

وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد، وزرای دفاع ارمنستان و فرانسه در پاریس با یکدیگر دیدار کرده و به توافق‌های جدیدی در زمینه همکاری نظامی بین ۲ کشور دست یافتند.

به گزارش ایسنا، این وزارتخانه روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: در این دیدار میان «سورن پاپیکیان» و «سباستین لکورنو» وزرای دفاع ارمنستان و فرانسه، وضعیت فعلی همکاری‌های دفاعی بین ارمنستان و فرانسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. وزیر دفاع ارمنستان در مورد پیشرفت اصلاحات دفاعی در کشورش و فعالیت‌های انجام شده در چارچوب همکاری‌های دفاعی با فرانسه در این زمینه اطلاعاتی را ارائه کرد. هر ۲ طرف بر اهمیت همکاری‌های نظامی-فنی در این زمینه تاکید کردند.

به‌ویژه، وزارت دفاع ارمنستان قرارداد همکاری با شرکت دفاعی فرانسوی-آلمانی KNDS امضا کرد، اما جزئیات این معامله فاش نشده است.

به گزارش اسپوتنیک، ایروان در سال ۲۰۲۳ دریافت کمک‌های نظامی از پاریس را آغاز کرد.

اوایل ماه جاری میلادی روسای ستادهای کل ارتش‌های فرانسه و ارمنستان با یکدیگر در آلمان دیدار کردند تا به بحث در مورد برنامه‌ها برای همکاری در حوزه مانور پرسنل نظامی و به اشتراک گذاشتن تجربیات ارتش‌های ۲ کشور بپردازند. مقام‌های ارمنستان اعلام کرده‌اند قصد متنوع ساختن منابع خود برای خرید تسلیحات را داشته و علاقمند به تعمیق همکاری‌ها با فرانسه و هند در حوزه صنایع نظامی هستند.

ماه مارس گذشته دبیر شورای امنیت ارمنستان گزارش داد سهم روسیه در همکاری‌های ارمنستان با کشورهای خارجی در حوزه صنایع نظامی از ۹۶ درصد به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است.

سفر وزیر دفاع ارمنستان به فرانسه در شرایطی انجام می‌شود که ایروان تلاش دارد بعد از تحولات سال گذشته به غرب نزدیک‌تر شود.

جمهوری آذربایجان سال گذشته منطقه قره‌باغ را طی عملیاتی کوتاه از ارمنستان پس گرفت و به سه دهه کنترل جدایی‌طلبان ارمنستان پایان داد. کل جمعیت ارمنی منطقه - بیش از ۱۰۰۰۰۰ نفر - پس از آن به ارمنستان گریختند.

این درگیری روابط بین ۲ متحد سنتی، روسیه و ارمنستان، را تیره کرده و ایروان کرملین را متهم می‌کند که در محافظت از آن در برابر جمهوری آذربایجان شکست خورده است. «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان هم به‌تازگی گفت از ائتلاف تحت رهبری روسیه - سازمان پیمان امنیت جمعی - خارج می‌شود اما چارچوب زمانی مشخصی اعلام نکرد. پس از از دست دادن قره‌باغ، ایروان به دنبال ایجاد اتحادهای امنیتی جدید از طریق تعمیق روابط با غرب بوده است.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha