• یکشنبه / ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1403032718170
  • منبع : سازمان هواشناسی

رئیس سازمان هواشناسی کشور خبر داد

تلاش برای تاسیس نخستین مرکز منطقه‌ای اقلیم غرب آسیا در تهران

تلاش برای تاسیس نخستین مرکز منطقه‌ای اقلیم غرب آسیا در تهران

رئیس سازمان هواشناسی کشور آخرین وضعیت فرآیند تاسیس نخستین مرکز منطقه ای اقلیم غرب آسیا در تهران را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا سحر تاج بخش مسلمان در حاشیه نخستین کارگروه پیش‌بینی فصلی سازمان هواشناسی کشور اظهارکرد: سال گذشته در جلسه اتحادیه منطقه ۲ (آسیا) سازمان جهانی هواشناسی، مجوز اولیه تاسیس مرکز منطقه‌ای اقلیم سازمان جهانی هواشناسی در تهران به عنوان نخستین مرکز منطقه‌ای اقلیم غرب آسیا صادر شد البته این مجوز در مرحله نمایش یا فاز ارائه عملی قرار دارد که پس از ارزیابی نهایی به وسیله سازمان جهانی هواشناسی به‌صورت رسمی مجوز تاسیس آن صادر می شود.

رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: در حاضر مرکز ملی اقلیم سازمان هواشناسی کشور و معاونت فنی سازمان در حال تکمیل فرایند ایجاد پورتال اینترنتی این مرکز برای ارائه خدمات اقلیمی منطقه ای هستند که به محض آماده‌سازی، اطلاعات مربوطه برای ارزیابی نهایی به سازمان جهانی هواشناسی ارسال می‌شود.

تاج بخش مسلمان تصریح کرد: در صورت صدور مجوز نهایی، این دومین مرکز بین المللی سازمان هواشناسی کشور است که در ۶۴ سال اخیر تاسیس می شود. نخستین مرکز منطقه‌ای اقلیم موسوم به RCC در غرب آسیا و پنجمین مرکز منطقه‌ای اقلیم قاره آسیا پس از حدود ۱۲ سال از ارائه درخواست ایران به سازمان جهانی هواشناسی در شرف تاسیس است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور در ادامه گفت: ظرفیت‌های زیرساختی و علمی قابل توجهی در سازمان هواشناسی ایران و مرکز ملی اقلیم سازمان وجود دارد که می‌تواند خدماتی در مقیاس منطقه‌ای ارائه کند.

تاج بخش مسلمان توضیح داد: در سال ۲۰۱۹ برای نخستین بار در منطقه، پیش بینی دهه‌ای بر اساس استانداردها و پروتکل‌های سازمان جهانی هواشناسی در پژوهشکده اقلیم شناسی سازمان هواشناسی کشور تولید شده است. علاوه بر این سال‌هاست مدل‌های فصلی و زیرفصلی در سازمان هواشناسی کشور در مقیاس‌های منطقه‌ای اجرا می‌شود که همه این موضوعات موید وجود ظرفیت‌های علمی و زیرساختی این حوزه در کشور است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور افزود: با راه اندازی این مرکز، خدمات اقلیمی متنوعی از جمله پایش و پیش‌بینی های فصلی، زیرفصلی و دهه‌ای به همراه آموزش‌های مرتبط برای کشورهای غرب آسیا تولید و ارائه می‌شود.

تاج‌بخش مسلمان در پایان گفت: تا پیش از این مراکز اقلیم موجود در آسیا تنها در کشورهای چین، ژاپن، کره جنوبی و هند راه اندازی شده بود و منطقه غرب آسیا از این ظرفیت بی‌بهره بوده است.

از پیش‌بینی‌های فصلی نباید انتظار دقت پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت را داشت

در ادامه این نشست احد وظیفه - رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور- گفت: نخستین مصوبه اجرایی کارگروه پیش بینی فصلی سازمان هواشناسی کشور تصویب و مقرر شد تا چارچوب خدمات اقلیمی سازمان جهانی هواشناسی در ایران عملیاتی شود. این چارچوب ملی تلاش می‌کند ضمن تولید محصولات کاربردی در حوزه اقلیم و پیش‌بینی‌های اقلیمی، هماهنگی، همکاری و ارتباط مستمر با نهادهای مختلف مرتبط با اقلیم ایجاد کند تا در مدیریت‌های مرتبط با این حوزه به‌ویژه در شرایط حساس، تصمیم گیری‌ها و اقدامات صحیح و به‌موقعی انجام شود.

وی افزود: سال‌هاست سازمان هواشناسی کشور در حوزه تولید محصولات اقلیمی به ویژه پیش‌بینی های فصلی فعالیت دارد و از نظر صحت پیش‌بینی‌های فصلی نیز موفقیت‌های خوبی به دست آورده است.

وظیفه با بیان اینکه برخی‌ها از پیش‌بینی فصلی انتظاراتی زیاد و غیر واقعی دارند، تصریح کرد: بسیاری از پیش‌بینی‌های فصلی سازمان همان انتظاری را دارند که از پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت می‌رود که این نادرست است و در کل دنیا نیز چنین پیشرفتی به دست نیامده است.

وی ادامه داد: نباید انتظارات دقت پیش‌بینی‌های دو هفته‌ای، ماهانه و فصلی به اندازه پیش‌بینی‌های کوتاه مدت و پنج روزه باشد چراکه در هیچ جای دنیا اینگونه نیست.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: پیش‌بینی‌های کوتاه مدت و بلند مدت جایگاه ملی در مدیریت کلان کشور به‌ویژه در حوزه‌های انرژی، مدیریت منابع آب، بهداشت و سلامت و.... پیدا کرده است و بسیاری آن‌ها را محور تصمیم گیری‌های خود قرار می‌دهند.

وظیفه در بخش دیگری وظایف و ساختار کارگروه پیش‌بینی فصلی سازمان هواشناسی کشور را تشریح کرد و گفت: مقرر شد زیرساخت‌های جدیدی برای تحول در ارائه خدمات اقلیمی سازمان هواشناسی در سال جاری تامین شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور، وی گفت: کارگروه پیش‌بینی فصلی یک گروه کاری کارشناسی برای سیاستگذاری و کمک به اجرای سیاست های اقلیمی سازمان هواشناسی کشور است که دو سال قبل با ابتکار مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی تشکیل شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha