حسین امامی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه دولت سیزدهم در بخشهای آب و فاضلاب خراسان رضوی طی مدت ۳ سال توانست کارنامه قابل قبولی از خود به یادگار بگذارد، اظهار کرد: با پایهریزی و عملیاتی کردن طرح «جهاد آبرسانی» همزمان استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و خیرین در دستور کار دولتمردان قرار گرفت.
وی افزود: در مدت ۳ سال فعالیت دولت سیزدهم ۲۰۳ پروژه آبرسانی در روستاها و تعدادی از شهرهای استان با ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل منابع محرومیتزدایی، استانی و ملی اجرا شد.
امامی اظهار کرد: پراکندگی روستاها، خشک شدن منابع سطحی که بخش عمدهای از آب شرب روستاها توسط این منابع تأمین میشود، محدودیت و کمبود شدید منابع آبی زیرزمینی در سطح استان و به خصوص تشدید آن در برخی از شهرستانها، افزایش هزینههای راهبری و اجرای پروژهها، تنشهای اجتماعی در خصوص انتقال آب از یک نقطه به دیگر نقاط و همچنین اجرای خطوط انتقال آب از املاک شخصی و ... مشکلات عدیدهای در حوزه آب شرب استان به وجود آورده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی تصریح کرد: در دور اول سفر هیأت دولت به خراسان رضوی هم ۹ مصوبه در دو حوزه آب و فاضلاب اختصاص یافت که تمام آنها با موفقیت اجرایی شد.
وی گفت: تکمیل تأسیسات فاضلاب شهرهای سبزوار و قوچان، اجرای طرح فاضلاب بافت قدیم شهر ریوش (مرکز شهرستان کوهسرخ)، تکمیل طرحهای آبرسانی به شهر تربتحیدریه، عملیات اصلاح خط انتقال و بهسازی تأسیسات آب شهر گناباد، تکمیل طرح آبرسانی به شهر فریمان، احداث مخزن ذخیره ۱۰ هزار مترمکعبی سبزوار، آبرسانی به شهرهای طرقبه و شاندیز و بجستان به ارزش حدود ۲۸ هزار میلیارد ریال از مصوبات سفر رئیس جمهور به این استان در فروردینماه سال ۱۴۰۱ است که تکمیل و بهرهبرداری از پروژههای این سفر ۸ هزار و ۳۹۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
امامی با اشاره به اینکه خیرین استان و کشور هم به مدد دولت خدمتگزار آمدند و با تهیه و تحویل لوله و لوازم مورد نیاز تأمین و انتقال آب به روستاها به نبرد با تنش آب شرب در روستاها برخواستند، خاطرنشان کرد: طی ۳ سال گذشته از مجموع ۸۸۸ روستای مورد تعهد افراد خیر و واقف آب،۳۷۲ روستای محروم استان با ۸۲۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری از آب شرب پایدار برخوردار شد.
عملیاتی شدن پروژه فاضلاب شهرهای نیشابور، تایباد و خواف
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی کارنامه دولت سیزدهم در بخش فاضلاب استان را قابل قبول دانست و گفت: جذب سرمایهگذاران بخش غیردولتی با هدف اجرا و تکمیل طرحها و پروژههای جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب در استان، تنها بخشی از فعالیتهای این حوزه است که میتوان از آن به عنوان «یادگار ابراهیم» نام برد.
وی بیان کرد: در مدت یاد شده قرارداد طرحهای سرمایهگذاری اجرا، توسعه و تکمیل پروژههای فاضلاب شهرهای نیشابور، تایباد و خواف در قالب بیع متقابل با مجموع سرمایهگذاری ۱۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال ابلاغ و عملیاتی شد که در قبال این سرمایهگذاری پساب حاصل از تصفیه فاضلاب برای مدت تعیین شده در اختیار سرمایهگذار قرار میگیرد.
امامی افزود: همزمان با بهکارگیری پیشرفتهترین فرآیند تصفیه فاضلاب، امکان تولید روزانه ۱۵ هزار مترمکعب پساب استاندارد در تصفیهخانه فاضلاب شهر تربتحیدریه فراهم شد که کاربرد صنعتی دارد.
وی یادآور شد: شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی به عنوان متولی آب ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت روستایی و شهری استان، همواره خود را متعهد به ارائه خدمات به کلیه ذینفعان میداند، بنابراین از هیچ تلاشی در کمک به دولتها در تأمین آب پایدار مناطق شهری و روستایی دریغ نکرده و نخواهد کرد.
امامی ادامه داد: از دولتها انتظار داریم شرکت آب و فاضلاب را در تأمین منابع مالی مورد نیاز اجرای طرحها و پروژههای آب و فاضلاب به عنوان یک مطالبه عمومی یاری دهند.
انتهای پیام
نظرات