محمد خالدی، ۲۳ خرداد در آیین تجلیل از بهره برداران برتر بخش کشاورزی استان مرکزی با اشاره به مظلومیت بخش کشاورزی اظهار کرد: با وجود مسائلی که در حوزه کشاورزی وجود دارد، در سالیان اخیر مشکل خاصی در بخش کشاورزی ایجاد نشده است.
وی افزود: به دلیل حساسیت بخش کشاورزی، این امکان وجود ندارد که قیمتها متناسب با هزینه تولید کننده افزایش پیدا کند و این مهم، به ماهیت بخش کشاورزی برمیگردد.
خالدی با اشاره به ریسکهای بخش کشاورزی تصریح کرد: بارندگی زیاد یا کم و شرایط اقلیمی متعدد باعث ضررهایی برای بهره برداران خواهد شد.
وی با اشاره به ضرورت تامین مالی در بخش کشاورزی افزود: قانون صراحتا اعلام میکند که باید ۱۰ درصد منابع صندوق توسعه ملی به بخش کشاورزی اختصاص پیدا کند ولی هنوز این موضوع محقق نشده است. طبق قانون بایستی حدود ۱۵ درصد منابع بانکی به بخش کشاورزی اختصاص یابد ولی کمتر از ۷.۵ درصد به این حوزه اعطا شده است.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی و برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: افزایش عملکرد و جهش تولید در استان نشان دهنده این است که میتوانیم با مدیریت صحیح و با کمک دانش روز، جهش تولید را در سطح کشور رقم بزنیم.
وی با بیان اینکه ما باید به سمتی حرکت کنیم که توانمندها را توانمندتر کنیم گفت: حرکت از کشاورزی تولید محور به کشاورزی تجاری محور از ضرورتهاست. همچنین ما اعتقاد داریم که چارهای جز وصل کردن شرکتهای پیشرو بخش خصوصی به تولیدکنندگان بخش کشاورزی نداریم.
خالدی با تاکید بر ایفای نقش پشتیبانها در تکمیل زنجیرههای ارزش بخش کشاورزی افزود: تکمیل حلقههای زنجیره ارزش افزوده میتواند منجر به افزایش صادرات و بهرهوری شود.
انتهای پیام
نظرات