• چهارشنبه / ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۶:۳۶
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403032315950
  • خبرنگار : 50046

دام عید قربان را از مکان‌های تحت نظر دامپزشکی تهیه کنید

دام عید قربان را از مکان‌های تحت نظر دامپزشکی تهیه کنید

ایسنا/خراسان شمالی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: خیران دام، نذری روز عید قربان را از مکان‌های تحت نظارت دامپزشکی بخرند.

علی‌اکبر دلیرصحرایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، تاکید کرد: افراد باید دام نذری خود را در کشتارگاه‌ها کشتار کنند. تشخیص بیماری در دام، یک امر علمی و فنی است و باید آن را به دامپزشک سپرد، دام‌هایی که در میادین دام هستند، توسط دامپزشکی معاینه پیش از کشتار شده‌اند و از سلامت آن دام اطمینان وجود دارد.

وی ادامه داد: اگر فردی دام را در خانه ذبح کرد حتماً محل را با مواد ضدعفونی‌کننده بشوید و از هدایت خون حاصل از کشتار به سیستم فاضلاب خودداری کند. ضایعات بعد از کشتار به هیچ‌وجه رها نشود، ترحم به سگ‌های ولگرد و گربه وجود نداشته باشد و از دادن لاشه و آلایش خوراکی دام به آن‌ها خودداری شود.

دلیرصحرایی گفت: لاشه دام ذبح‌شده به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه در یخچال نگهداری شود، در این صورت بسیاری از عوامل بیماری‌زا غیرفعال می‌شود.

وی افزود: هاری بیماری اختصاصی سگ‌ها نیست، عامل بیماری شاربن تا ۱۰ سال در منطقه‌ای که دام آلوده ذبح شده است، باقی می‌ماند. بنابراین باید به رعایت نکات بهداشتی مانند خودداری از کشتار دام در معابر عمومی و کشتار در کشتارگاه تاکید شود.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha