• چهارشنبه / ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403032315756
  • خبرنگار : 50107

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی:

باید به سمت الکترونیکی کردن و شفاف‌سازی پیش برویم

باید به سمت الکترونیکی کردن و شفاف‌سازی پیش برویم

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: باید امضاهای طلایی را از دست کارشناسان و مدیران بگیریم و به سمت الکترونیکی کردن و شفاف‌سازی پیش برویم.

محمدامین بابایی امروز ۲۳ خردادماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: در خصوص امر به معروف و نهی از منکر بیشتر موضوع عفاف و حجاب به ذهن متبادر می‌شود، اما رویکرد جدیدی که ستاد امر به معروف و نهی از منکر دارد، این است که باید با سالم‌سازی محیط، اصلاح فرآیندها، رفع تبعیض و مبارزه با مصادیق فساد و رشوه کمک شود.

وی افزود: رویکرد این است که باید به سمت اصلاح فرآیندها و شناسایی چالش‌ها و گلوگاه‌های فساد در دستگاه‌های خود و پیگیری رفع این گلوگاه‌ها برویم. باید امضاهای طلایی را از دست کارشناسان و مدیران بگیریم و به سمت الکترونیکی کردن و شفاف‌سازی پیش برویم.

بابایی بیان کرد: در بیش از ۲ سال گذشته برای اصلاح فرآیندها ابتدا از خودمان شروع کردیم. اقدام اول ما این بود که نحوه دسترسی مردم به مدیرکل را آسان‌تر کردیم و روزهای دوشنبه ملاقات عمومی داریم. اقدام بعدی این بود که در ورودی اداره کل، سامانه‌ای قرار دادیم که کد ملی و شماره موبایل ارباب رجوع را ثبت می‌کند، در زمان ورود خیر مقدم برای ارباب رجوع ارسال می‌شود و در پایان بعد از دریافت خدمت، نظرسنجی ارائه خدمات گرفته می‌شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی ادامه داد: پایان هر ماه نظرسنجی‌ها جمع‌بندی می‌شود و در هر معاونتی که ارباب رجوع ناراضی باشد، معاون مربوطه باید پیگیری کند و به ما گزارش دهد. تا الان رویکرد ما در کمیته و شورای امر به معروف و نهی از منکر اداره کل اینگونه بوده و مدل کار را به این سمت بردیم و تقریبا جواب گرفتیم. بسیاری از موارد را اصلاح کردیم و فرآیندها را به سمت رضایت‌مندی ارباب رجوع بردیم.

وی در خصوص نرخ بیکاری سال ۱۴۰۲ عنوان کرد: نرخ مشارکت اقتصادی استان در سال ۱۴۰۲، ۴۳.۱ بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱ تغییری نداشتیم. نرخ بیکاری از ۷.۳ به ۶.۳ کاهش پیدا کرده است. نرخ مشارکت اقتصادی نسبت به کشور ۱.۸ بالاتر و نرخ بیکاری نیز ۱.۸ کمتر است. ما پایین‌ترین نرخ بیکاری را در کشور با رتبه دوم داریم و در نرخ مشارکت اقتصادی رتبه ما نهم است.

بابایی خاطرنشان کرد: خالص اشتغال استان در سال گذشته ۵۰ هزار و ۴۰ نفر بوده که ۶.۵ درصد خالص اشتغال کشور را محقق کرده‌ایم. عملکرد ما در سامانه رصد اشتغال در سال ۱۴۰۲ معادل ۸۷ هزار و ۸۸۸ نفر یعنی ۱۱۸.۵۸ درصد بوده است. ۷۹ هزار و ۷۳۲ نفر تعهد اشتغال تعیین شده بود که تاکنون ۳۴۳۷ نفر ثبت شده است. میزان اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ۱۵.۶ درصد این میزان است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به اینکه برای اشتغال فارغ‌التحصیلان باید برنامه‌ریزی ویژه‌ای انجام دهیم، تصریح کرد: دانشگاه فردوسی و جهاد دانشگاهی متولی این موضوع در نظر گرفته شده‌اند. در این راستا با دانشگاه شهید منتظری، خیام، عطار و دانشگاه جامع علمی کاربردی تفاهم‌نامه امضا کردیم.

۷۰۰۰ فرصت شغلی در سامانه جست‌وجوی شغل

وی در خصوص سامانه جست‌وجوی شغل گفت: تاکنون ۲۲ هزار و ۵۰۹ کارجو در این سامانه ثبت نام کردند که ۳۵۲۰ کارجو به کار گمارده شدند. نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان بالاتر از تمام جامعه است، بنابراین وزارت کار از امسال این موضوع را در برنامه‌های استراتژیک خود مد نظر قرار داده است. در سامانه جست‌وجوی شغل ۷۲۰۲ نفر از کارجویان، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بودند که ۱۱۸۸ نفر به کار گمارده شدند و ۳۲ درصد ثبت نامی‌ها را به خود اختصاص می‌دهند.

بابایی اضافه کرد: ۴۰ هزار و ۹۳۵ فرصت شغلی در سامانه ثبت شده و در حال حاضر ۷۰۰۵ فرصت شغلی در سامانه وجود دارد. از این تعداد ۱۲۶۷ فرصت شغلی متعلق به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است. اگر اداره کل فنی‌وحرفه‌ای، بیکاران یا کارجویانی را که در این سامانه ثبت نام کردند،  از طریق سامانه جذب کند، آموزش دهد و آموزش منجر به اشتغال شود، هزینه آموزش فنی‌وحرفه‌ای توسط وزارت کار پرداخت می‌شود. از کارفرمایان می‌خواهیم فراخوان نیروی کار خود را در این سامانه انجام دهند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با بیان اینکه سال گذشته تسهیلات در حوزه مشاغل خانگی در دو مرحله شارژ شد، عنوان کرد: تسهیلات در مجموع این دو مرحله ۲۳۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بود که ما ۱.۲ برابر معادل ۲۳۷ میلیارد تومان طرح معرفی کردیم و ۷۸ درصد پرداخت شده است.

ایجاد بیش از ۱۴ هزار اشتغال در نتیجه صدور مجوز 

وی بیان کرد: در سال گذشته ۷۹۷۲ مجوز صادر و در نتیجه آن ۱۴ هزار و ‌۱۸۷ اشتغال ایجاد شد. اعتبار امسال استان ۱۹۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ‌تومان در مرحله اول است که ۱۵ درصد تسهیلات مشاغل خانگی حتما باید ویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی باشد. تعهد اشتغال سال جاری در استان ۷۹۰۰ است. ما ۱۵۰ مرکز کاریابی فعال، ۴۰ مرکز مشاوره کارآفرینی فعال، ۲۱ شتاب‌دهنده، ۱۷ فضای کاری اشتراکی و هفت کافه کارآفرینی داریم.  

بابایی در خصوص اشتغال اتباع خارجی تصریح کرد: براساس توافق ما با اداره کل اتباع استانداری، تمام گزارشات و اقدامات توسط این اداره کل ارائه می‌شود. برای اتباع بر مبنای اینکه کارفرمای فرد مشخص است، کارت کار برای شغل خاص صادر می‌شود و اتباع نمی‌توانند در سامانه جست‌وجوی شغل ثبت نام کنند. ما در حالی پایین‌ترین نرخ بیکاری استان را در سطح کشور داریم که اتباع هم حضور دارند و با وجود حضور این اتباع باز هم فرصت‌های شغلی خالی داریم که پر نمی‌شوند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بسیاری از واحدهای صنعتی ما بالاتر از قانون کار پرداخت می‌کنند. ۷۰ درصد شکایت‌های ما در حوزه روابط کار مربوط به صنوف و ۳۰ درصد مربوط به واحدهای صنعتی است. واحدهای صنعتی ما ریزش کمتری نسبت به صنوف دارند. آنچه باعث خالی ماندن واحد صنعتی شده، مهارت است که باید این خلأ را پر کنیم. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha