کیا عاشوری امروز، ۲۲ خردادماه در جلسه شورای بهداشت شهرستان رشت که در فرمانداری برگزار شد، اظهار کرد: بهداشت و سلامت مولفه مهم جوامع است، تلاش دولتها این است که بتواند این مقوله مهم را به نوعی فراهم کند تا موقعیت اجتماعی و تعادل روانی جامعه حفظ شود.
فرماندار شهرستان رشت افزود: بی توجهی در برخی از افراد نسبت به بهداشت، سلامت جامعه را تهدید میکند، به لحاظ پیشرفت و رشد علم و دستکاری برخی ژنتیکها و ویروسها خسارات جبران ناپذیری به سلامت جامعه وارد و یکسری عوامل سوئی را ایجاد میکند که جوامع را به خطر میاندازند.
وی ادامه داد: مهم است که با نظارت دستگاهها و آموزش شهروندان و آگاه سازی نسبت به موضوعات از وقوع عواملی که سلامت و بهداشت جامعه را تهدید میکند، پیشگیری کنیم؛ ساماندهی گاریکبابها از موضوعات مهمی است که همواره مورد توجه است.
عاشوری تصریح کرد: ساماندهی گاری کبابیها کم اهمیتتر از احداث تقاطعهای غیر همسطح در شهر نیست، زیرا در بی نظمیها و عدم نظارتها، سلامت جامعه به خطر میافتد و از طرفی چون این افراد فاقد مجوز فعالیت هستند، کارشناسان بهداشت نمیتوانند نظارتی داشته باشند.
فرماندار شهرستان رشت بیان کرد: سگهای بلاصاحب از دیگر مواردی که در سطح شهر افزایش یافته، پارکها مملو از جمعیت است که ورود این حیوانات سلامت همشهریان را تهدید میکند؛ شهرداریها به عنوان متولی باید نسبت به ساماندهی سگهای بلاصاحب اهتمام جدی داشته باشند.
وی در خصوص ساماندهی زباله و پسماند بیان کرد: یکی از ثمرات دولت آیتالله رئیسی این بود که در استانها و شهرستانها مشکلات را احصا کرد، مدیریت زباله یکی از مواردی بود که به چالش استانهای شمالی تبدیل شده بود، وسعت سرزمینی ما محدود است و پوشش جنگلی هم باعث محدودیت دفن زباله شده، آیت الله رئیسی در سفر اول به استان بر دو موضوع ساماندهی زباله و احیای گوهررود و زرجوب تاکید داشتند که انصافا اقدامات خوبی در این مدت انجام گرفت.
فرماندار رشت تصریح کرد: از ۱۰۵ نقطه آلوده که وارد این دو رود میشد، حدود ۱۷ نقطه با تاسیس تصفیه خانهها در زندان لاکان، شهر صنعتی، بیمارستانها اقدامات بسیار خوبی در راستای احیای رودخانههای رشت در حال انجام است. شرکت آب و فاضلاب هم با انعقاد قراردادی به اعتبار یکهزار و ۱۵۹ میلیارد تومان به دنبال تسری پروژه است. در بحث مدیریت زباله در روستاها دچار مشکل هستیم، لندفیل هم ۸۵ درصد پیشرفت داشته است.
وی با اشاره به در پیش بودن دهه امامت و ولایت و عید قربان ادامه داد: سال گذشته وقتی پشه آئدس مطرح شد باعث ایجاد رعب و وحشت شد، در برخی کشورها شیوع این بیماری بدتر از کرونا بود اما با مدیریت حوزه بهداشت و درمان در کشور کنترل شد. در بحث عید قربان و غدیر هم یکی از دغدغهها ذبح دام در منازل است که عدم نظارت بهداشت و دامپزشکی میتواند باعث بروز بیماریهایی شود لذا باید از ظرفیت رسانهها در این حوزه بهرهمند شویم.
انتهای پیام
نظرات