به گزارش ایسنا، ضمیر کابلوف، مدیر بخش آسیایی وزارت امور خارجه روسیه به اسپوتنیک گفت: درست است که آنها [مقامات افغانستان] به طور کامل [در مبارزه با تروریسم در قلمرو خود] موفق نمیشوند، اما این تقصیر آنها نیست! واقعیت این است که غرب به رهبری آمریکا، فرصتهای مالی و اقتصادی را به حداقل رسانده است. برای مقامات فعلی تقویت تواناییها در زمینه مبارزه با تروریسم و نابودی اردوگاههای تروریستی سختتر است، در حالیکه چنین همکاریهایی امنیتی با مسکو ادامه داشته است.
کابلوف گفت: از زمانی که طالبان در افغانستان به قدرت رسیدهاند، برای مدت طولانی، روسیه در درجه اول بر کمک به افغانستان در آموزش پرسنل در این زمینه متمرکز شده است.
این دیپلمات افزود که طالبان «دشمنان داعش هستند و در راستای پتانسیل و تواناییهای خود تمام تلاششان را برای مبارزه و خنثی کردن این پدیده خطرناک و مخرب برای کل منطقه به کار میگیرند.»
کابلوف گفت: ما از این منظر حرکت رو به جلو داریم. از این نظر، افغانستان امروز نه تنها شریک روسیه در مبارزه با تروریسم، بلکه شریک همه کشورهای منطقه است.
جنبش طالبان در اوت ۲۰۲۱ با سرنگونی دولت وقت به قدرت رسید. نیروهای ناتو پس از تقریبا ۲۰ سال حضور نظامی این کشور را ترک کردند. دولت طالبان توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته نشده است. بسیاری از کشورها و سازمانهای بینالمللی کمکها و روابط خود را با کابل قطع کردهاند. در ماه مه، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت که روسیه در نظر دارد تصمیمی در مورد حذف طالبان از فهرست سازمانهای تروریستی اتخاذ کند. کابلوف دو هفته پیش گفت که وزارتهای خارجه و دادگستری روسیه کار مربوطه را نهایی کردهاند و این پیشنهاد به کرملین ارسال شده است.
انتهای پیام
نظرات