داود میرشکار در گفتوگویی رسانهای با اشاره به ورود فاضلاب به رودخانه کارون اظهار کرد: در شورای عالی حفاظت رودخانه کارون که مصوبات آن لازم الاجرا است، موضوع جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه کارون بررسی شد و چندین نشست در این خصوص در استان خوزستان داشتیم. یکی از دستگاههای اجرایی که باید در این حوزه باید پاسخگو باشد شرکت آبفا است که برنامههای زمانبندی برای اقدام و حذف ورود فاضلاب در کل مسیر رودخانه کارون و دیگر رودخانهها را ارائه داد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: اقدمات لازم احصا شد و در حال رصد هستیم که کدام کار انجام شده و کدام انجام نشده است تا مشکلات احتمالی رفع شوند.
تصمیمگیری شورای حقوق عامه برای آتشسوزی مزارع خوزستان
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره آتشسوزی اخیر درختان در مسیر اهواز -اندیمشک گفت: متاسفانه بیشترین آتشسوزیها در خوزستان عمدی رخ میدهند و این مساله موجب شده است بسیاری از جنگلها و مناطق و درختان در آتش بسوزند.
وی با اشاره به گلایهمندی مردم و کسانی که به حوزه محیط زیست در مهار آتش کمک میکنند از این آتشسوزیها افزود: متاسفانه برخی متخلفان مزارع را آتش میزنند و آتش به جنگلها، درختان و باغهای مجاور و حتی جاده سرایت میکند. طبق دستور دادستان در شورای حفظ حقوق عامه خوزستان، دستگاههای اجرایی مانند سازمان جهاد کشاورزی موظف شدهاند هم در حوزه ترویج فرهنگ برای جلوگیری از این مساله، اقدامات موثرتری انجام دهند و هم از حوزه فناوریهای نوین در جلوگیری و کنترل آتش استفاده کند.
میرشکار گفت: دستگاه قضا نیز شعبه ویژهای برای رسیدگی به تخلفات آتشسوزیها تشکیل داده است و فرمانداران، بخشدارن و دهیاران موظف شدهاند متخلفانی که اقدام به آتش زدن مزارع میکنند را شناسایی و به مراجع قضایی معرفی کنند.
پیگیری دیپلماتیک آتشسوزیهای تالاب هورالعظیم
وی افزود: با توجه به بارندگیهای اخیر شرایط مخازن یک، دو، سه و چهار مناسب است اما نگرانی ما از آتشسوزی بخش عراقی تالاب هورالعظیم است که در این زمینه با سازمان حفاظت محیط زیست و مدیریت بحران استانداری نامهنگاری شده است تا دستگاه دیپلماسی حضور یابد و با طرف عراقی وارد مذاکره شود تا در صورت وقوع آتشسوزی در آن سوی مرز، اجازه داده شود ما برای مهار آتشسوزی اقدام کنیم.
جمعآوری همه فلرها تا سال ۱۴۰۴
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در خصوص اقدامات انجامشده برای جلوگیری از فلرسوزی بیان کرد: وزیر نفت در جلسه هیات دولت قول داد تا سال ۱۴۰۴ به طور کل فلرها از مداز خارج شوند و دیگر شاهد فلر سوزی نباشیم. در حال حاضر هم اقدامات موثری برای جمعآوری گازهای فلر در حال اتفاق افتادن است.
وی با اشاره به فعالیت واحدهای جمعآوری فلر بیان کرد: این واحدها توانستند بیش از ۵۸ درصد برنامههایی که در استان خوزستان برای جمعآوری فلرها داشتیم را پیادهسازی کنند. همچنین چهار پروژه جدید با وزارت نفت در حوزه جمعآوری گازهای فلر از میادن نفتی داریم که امیدواریم سریع آغاز به کار کنند.
میرشکار عنوان کرد: گازهای فلر جزو سرمایههای کشور هستند و حوزه نفتی هم این نگاه را دارد که زودتر این اتفاق را رقم بزنیم.
لزوم انجام مسئولیتهای اجتماعی صنایع آلاینده
وی گفت: منابع آلاینده هر فصل معرفی می شوند و باید عوارض آلایندگی را پرداخت کنند. سازمان امور مالیاتی وظیفه دارند مالیات های این صنایع را اخذ و به حساب شهرداری ها واریز کند که ۵۰ درصد این عوارض آلایندگی باید در حوزه محیط زیست هزینه شوند.
انتهای پیام
نظرات