توکل آبشناس در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: کشاورزان شهرستان نهاوند مرغوبترین گندم استان را تولید میکنند و قطب تولید غلات استان هستند.
وی با بیان اینکه امسال سطح زیر کشت گندم آبی در شهرستان ۱۳هزار هکتار و گندم دیم چهارهزار و ۷۰۰ هکتار است و پیشبینی میکنیم ۸۳هزار تن محصول گندم برداشت شود، افزود: سطح زیر کشت جو آبی ۱۱هزار هکتار و جو دیم ۱۳هزار هکتار است که پیشبینی میکنیم ۴۷هزار تن محصول جو توسط کشاورزان نهاوندی برداشت شود.
آبشناس با اشاره به اینکه سطح زیر کشت گندم و جو جمعاً ۴۱هزارو ۷۰۰ هکتار است و در مجموع برآورد ما برداشت ۱۳۰هزار تن گندم و جو است، از آغاز خرید تضمینی گندم و راهاندازی چهارمرکز خرید در این شهرستان از تیرماه خبر داد و گفت: از ۱۰ تیرماه خرید تضمینی گندم در شهرستان با راهاندازی چهار مرکز خرید تضمینی بهطور رسمی آغاز بهکار خواهد کرد.
رئیس جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه شهرستان نهاوند در حال حاضر دارای ۹۰ هزارتن ظرفیت سیلوی خالی برای نگهداری گندم است، سیلوی شرکت کوثر خزل، سیلوی تعاون روستایی نهاوند و سیلوی گندم داران زرین کارخانه آرد نهاوند را مراکز راهاندازی شده برای خرید تضمینی گندم در شهرستان برشمرد.
آبشناس با تأکید براینکه این مراکز از اوایل تیرماه فعالیت خود را آغاز کرده و تا اواسط مردادماه فعالیت آنان ادامه خواهد داشت، در خصوص مبارزه با آفات غلات هم گفت: سطح مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم هزار و ۸۶۰ هکتار و سطح مبارزه با پوره سن غلات تاکنون سههزارو ۸۶۰ هکتار است.
وی با بیان اینکه سمپاشی و مبارزه با این آفات همچنان ادامه دارد و کارشناسان و مروجان کشاورزی در مراکز خدمات بخشهای چهارگانه بر این کار نظارت کرده و راهنماییهای لازم را انجام میدهند، یادآور شد: توصیه اکید میشود کشاورزان عزیز هرچه سریعتر از فرصت طلایی مبارزه با پوره سن غلات (پوره سن ۲ و ۳) استفاده کنند و مزارع گندم و جو خود را علیه سن غلات سمپاشی نمایند.
این مقام مسئول تاکید کرد: این مبارزه با آفات باعث تولید محصول باکیفیتتر میشود و ضرر و زیان به کشاورزان را کاهش میدهد؛ بنابراین از کشاورزان عزیز درخواست داریم با مراجعه به خدمات جهاد کشاورزی و این اداره راهنماییها و مساعدتهای لازم را از کارشناسان دریافت کنند.
انتهای پیام
نظرات