• شنبه / ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۰:۰۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403031911907
  • منبع : سازمان غذا و دارو

لزوم توجه به تداخلات دارویی با غذاها

لزوم توجه به تداخلات دارویی با غذاها

کارشناس اداره کل دفتر نظارت و پایش فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو در مورد تداخلات دارویی با برخی از خوراکی‌ها توصیه‌هایی ارائه داد.

به گزارش ایسنا، دکتر الناز ذوقی گفت: بیماران باید برای پیشگیری از تداخلات دارو با غذاها حتما به توصیه‌های داروسازان در خصوص نحوه صحیح مصرف داروها به لحاظ مصرف آن همراه غذا یا با معده خالی توجه کنند.

وی یکی از تداخلات دارویی با خوراکی‌ها را علف چای یا گل راعی معرفی کرد و گفت: از علف چای در ایران فرآورده‌هایی با نام‌های تجاری پرفوران، هایپران یا نروکسین جهت کنترل اختلالاتی مانند اضطراب وجود دارند که در صورت مصرف هم‌زمان با برخی داروهای ضد اضطراب و افسردگی دیگر مانند داروهای مهار کننده انتخابی سروتونین مانند سیتالوپرام، داروهای ضد افسردگی مانند نورتریپتیلین، داروهای مهارکننده مونوآمین‌اکسیداز مانند سلژیلین می‌تواند باعث بروز سندرم سروتونینی شود.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، ذوقی افزود: سندرم سروتونین طیفی از علائم بی‌قراری، گیجی، تعریق، لرز، اسپاسم عضلانی، تغییرات فشار خون یا عوارض شدیدتر است و بیمارانی که داروهای اعصاب و روان مصرف می‌کنند بدنبال بروز علائم مشکوک بویژه بعد از شروع داروی جدید باید پزشک خود را مطلع کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha