• پنجشنبه / ۱۷ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403031711196
  • خبرنگار : 50558

یک تحلیلگر مسائل منطقه تشریح کرد

تقویت محور مقاومت؛ محوری‌ترین بخش سفر نخست سرپرست وزارت خارجه

تقویت محور مقاومت؛ محوری‌ترین بخش سفر نخست سرپرست وزارت خارجه

ایسنا/خراسان رضوی صبح روز دوشنبه ۱۴ خردادماه «علی باقری» نخستین سفر خود به عنوان سرپرست وزارت خارجه را کلید زد و عازم بیروت شد. پس از آن سه‌شنبه ۱۵ خردادماه برای دیدار و رایزنی با مقامات دولت سوریه، به دمشق پایتخت این کشور عزیمت کرد. در این سفر سرپرست وزارت امور خارجه با مقامات ارشد دو کشور عربی و اسلامی لبنان و سوریه دیدار و رایزنی داشت.

چندی پیش باقری در جمعی از خبرنگاران گفته بود تلاش ما طی  ۸ ماه گذشته بر پایان دادن به جنایت صهیونیست‌ها و نسل‌کشی آن‌ها در غزه متمرکز بوده است‌. اکنون سرپرست وزارت امور خارجه قصد دارد پس از شهادت آیت‌الله رئیسی و دکتر امیرعبداللهیان که سکان‌دار دستگاه دیپلماسی کشور در منطقه و فرامنطقه بودند، تاکیدی بر استمرار و استحکام سیاست جمهوری اسلامی ایران در ثبات بخشیدن به منطقه داشته باشد.

«علیرضا مجیدی»، تحلیلگر مسائل منطقه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به نخستین سفر علی باقری کنی به عنوان سرپرست وزارت خارجه، اظهار کرد: هدف از این سفر به‌طور خاص تاکید بر ظرفیت‌های سیاسی محور مقاومت خصوصا در مذاکرات بود. پالس اصلی که در این سفر دنبال می‌شد، بحث غزه بوده است. در کنار این موضوع، طرح ایده‌ای که فرانسه برای لبنان داده و دست خالی برگشته بود نیز در سفر به لبنان بررسی شد. 

وی ادامه داد: بر اساس طرح فرانسه، در ابتدا مقرر شده بود حزب‌الله فقط تا رود لیتانی لبنان حضور داشته باشد، اما سپس تصمیم بر آن شد حداقل تا ۸ کیلومتری مرز نباید حضور یابد که آن هم اساسا غیرممکن است. در این سفر بر موضع سیاسی محور مقاومت لبنان تاکید شد. البته بحث انتخاب رئیس‌جمهور هم به عنوان محور سوم این سفر در اولویت‌های بعد قرار گرفت، اما چندان در دستور کار نبود و آن دو هدف اصلی باید دنبال می‌شد که صورت گرفت.

این تحلیلگر مسائل منطقه با اشاره به همگرایی ایران و محور مقاومت در لبنان و سوریه، عنوان کرد: شهید امیرعبداللهیان از همان ابتدای طوفان‌الاقصی سفری به سوریه و لبنان داشت و در نتیجه مسیر یک سری رایزنی‌ها از گذشته باز شده بود. تاکنون لبنان در قالب مقاومت اسلامی به صورت جدی به پرونده جنگ غزه ورود کرده و باعث شده ۳۰ درصد ارتش رژیم صهیونیستی در شمال مستقر شود و این رژیم نتواند با تمام توان به سمت غزه حرکت کند، همچنین در نتیجه حملات حزب‌الله به شمال سرزمین‌های اشغالی، پس از گذشت ۸ ماه نزدیک به ۶۰ شهرک صهیونیست‌نشین تخلیه شده و فشار سیاسی و اقتصادی قابل توجهی به دولت نتانیاهو وارد می‌شود.

تقویت محور مقاومت؛ محوری‌ترین بخش سفر نخست سرپرست وزارت خارجه
کنفرانس خبری باقری در سفارت ایران در بیروت

وی خاطرنشان کرد: در پرونده غزه، یمن و مقاومت اسلامی لبنان در مشارکت با ایران حضور بسیار فعالی داشتند. مقاومت اسلامی عراق هم تا به الان نقشی پررنگ و تاریخی نشان داده و اقدامات جدیدی کلید زده است. 

این تحلیلگر مسائل منطقه با اشاره به هماهنگی محور سوریه و عراق در دوره اول جنگ غزه، گفت: در سوریه وضعیت به کلی متفاوت است. در این خصوص نگاه همدلانه‌ای که نسبت به دمشق وجود داشت، این بود که دمشق نگران به خطر افتادن امنیت خود به دلیل تجاوزات رژیم صهیونیستی است، اما واقعا اگر به جمع‌بندی برسد ماشین جنگی این رژیم در حال متوقف شدن است و عملیات در غزه رو به اتمام است، در آن هنگام بزرگترین مانعش برچیده شده و مشارکت فعال‌تری به نمایش خواهد گذاشت.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha