• پنجشنبه / ۱۷ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۶
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403031710935
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

انقلاب گازرسانی در سیستان و بلوچستان در دولت سیزدهم

انقلاب گازرسانی در سیستان و بلوچستان در دولت سیزدهم

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان از گازرسانی به ۹ شهر و ۱۳۰ روستای این استان از سوی دولت سیزدهم خبر داد.

محمدرضا میرشکاری در گفت‌وگو با ایسنا با تأکید بر اینکه ایفای نقش فعال شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان سبب رونق اقتصاد، تولید، اشتغال‌آفرینی و کمک به امنیت پایدار استان می‌شود، افزود: مصداق این موضوع می‌تواند بهره‌مندی ۱۳ شهر از مجموع ۵۵ شهر و ۱۴۴ روستا از مجموع ۳۲۸۰ روستای دارای قابلیت گازرسانی در سیستان و بلوچستان از نعمت گاز باشد که از این تعداد، ۹ شهر و ۱۳۰ روستا در دولت سیزدهم گازرسانی شده‌اند و عملیات اجرایی گازرسانی به ۲۰ شهر و ۳۵۰ روستا نیز در حال اجراست.

مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این در حالی است که در مجموع، ۵۵۸۶ کیلومتر شبکه گاز نیز در این استان اجرایی شده که ۲۳۱۵  کیلومتر آن در دولت سیزدهم انجام شده است.

میرشکاری در پاسخ به این پرسش که در این مسیر چه گروه‌ها یا افرادی می‌توانند یاری‌گر و کمک‌کننده باشند، گفت: جلب مشارکت و همراهی گروه‌های جهادی، سمن‌ها و بسیج عمومی مردم می‌تواند تأثیر بسزایی در پیشبرد اهداف این شرکت و تحقق شعار سال داشته باشد؛ به‌طوری که تسریع در اجرای پروژه‌ها به‌ویژه در مناطق روستایی و سخت‌گذر، حفاظت عمومی از تأسیسات و اماکن با مشارکت مردمی، مشارکت مردم در تحصیل اراضی و فرهنگ‌سازی با استفاده از ظرفیت‌های مختلف در زمینه بهینه‌سازی مصرف گاز با هدف کمک به رفع ناترازی تولید و مصرف گاز می‌تواند بخشی از دستاوردهای این همکاری باشد.

وی ادامه داد: گازرسانی به شهرک‌های صنعتی، واحدهای گلخانه‌ای، دام و طیور و کوره‌های آجرپزی و ...، ضمن جلوگیری از عرضه خارج از شبکه و قاچاق سوخت مایع، سبب رونق اقتصادی منطقه نیز خواهد شد که این موضوع، به‌عنوان اولویت اصلی این شرکت در دستور کار است.

مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: انتظار می‌رود با توجه به روند توسعه‌ای شبکه گاز و حل مسئله بسیار مهم انرژی واحدهای تولیدی در استان، استقبال بیشتری از سوی کارخانه‌ها و کارگاه‌های زیرمجموعه شهرک‌های صنعتی را شاهد باشیم که لازم است دستگاه‌های استانی ذیربط نسبت به این مهم، اقدامات لازم را در دستور کار قرار دهند.

میرشکاری افزود: این در حالی است که درصد کاهش حجم مصرف گاز در بخش نیروگاهی استان با افزایش بازده و بهسازی، به مراتب بیشتر از کاهش مصرف در بخش مشترکان جزء و تجاری (با هدف صرفه‌جویی و کنترل‌های بهینه) خواهد بود؛ به‌طوری که می‌توان صرفه‌جویی حاصل از بهسازی نیروگاه‌ها را در بخش‌های مختلف صنایع استفاده کرد.

وی تأکید کرد: این اقدام، سبب اشتغال‌زایی، تولید و رونق اقتصادی خواهد شد و در مقوله بهینه‌سازی و نوسازی نیروگاه‌ها نیز می‌توان از ظرفیت سرمایه‌گذاری و مشارکت مردمی استفاده کرد.

مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان گفت: یکی از اقدامات حائز اهمیت در این زمینه، احداث نیروگاه‌های CHP گازی با استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری مردمی در جای جای استان، خاصه در نوار مرزی است که ضمن کمک به امنیت پایدار، می‌تواند در کمک به ناترازی برق، ایجاد اشتغال، درآمدزایی برای مردم، صادرات برق و ... کمک کند. دیگر موضوع بااهمیت در این حوزه، مباحث آموزشی است که با اقدامات انجام‌ شده، شاهد آموزش تعداد قابل توجهی از نیروهای بومی در زمینه‌های جوشکاری، تفسیر فیلم‌های رادیوگرافی، آزمون و ... بوده‌ایم که لازم است در این زمینه اقدامات و اهتمام بیشتری در دستور کار قرار گیرد.

میرشکاری تصریح کرد: از سویی استفاده از ظرفیت علمی شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز علمی در حوزه‌های مختلف مرتبط به گاز، به‌ویژه در بحث بهینه‌سازی استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه ظرفیت‌های ذخیره‌سازی گاز طبیعی (عمده اهمیت این بخش در کاهش مصرف سوخت مایع و قاچاق سوخت است) جذب سرمایه و مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌های گاز و پتروشیمی و ایجاد کارگاه‌های تولیدی تجهیزات و خدمات جانبی گاز (تولید لوله و اتصالات پلی‌اتیلن، ساخت علمک، تعمیر کنتور، تولید نوار خطر زرد و ...) موارد دیگری است که می‌تواند تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم را عینیت بخشد.

وی یادآور شد: شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان در کنار رسالت اصلی خود که توسعه شبکه گازی و گازرسانی به اقصی نقاط استان است، از انجام مسئولیت‌های اجتماعی خود غافل نبوده و به این منظور، از سال ۹۸ با همکاری با برخی از بانک‌ها، اقدام به پرداخت وام قرض‌الحسنه لوله‌کشی داخل منازل برای عموم مردم و خانواده‌های زیر پوشش نهادهای حمایتی (مددجویان کمیته امداد و بهزیستی) کرده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: بر این اساس، تاکنون ۴۸۵۶ انشعاب رایگان به ارزش تقریبی ۱۴ میلیارد ریال برای افراد زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی اجرا شده و به حدود ی۱۲۷۹ نفر کمک‌های بلاعوض به ارزش تقریبی ۵۷ میلیارد و ۶۹۰ میلیون ریال پرداخت شده است.

میرشکاری گفت: همچنین با معرفی مشترکان و متقاضیان اشتراک گاز طبیعی به بانک‌های عامل، این افراد می‌توانند از این تسهیلات بهره‌مند شوند که تاکنون ۲۴ هزار و ۸۳۳ نفر برای دریافت وام قرض‌الحسنه گازکشی خانگی معرفی شده‌اند؛ این در حالی است که پیگیری‌های لازم با هدف افزایش سقف این وام‌ها در حال اقدام است. از دیگر برنامه‌های این شرکت نیز می‌توان به پرداخت تسهیلات در مبحث بهینه‌سازی مصرف انرژی (نصب پنجره‌های دوجداره و ...) اشاره کرد.

میرشکاری افزود: هم اکنون شهرهای ادیمی، زهک، زابل، علی اکبر، محمدآباد، زاهدان، خاش، اسماعیل آباد، بمپور، بزمان، محمدان و ایرانشهر گازدار است. همزمان در ۱۶ شهر عملیات اجرایی گازرسانی از سوی شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان و شرکت‌های گاز استانی معین در حال اجراست.

مدیرعامل شرکت گاز استان گفت: حدود ۲۷ شهر باقیمانده استان در حال طراحی و پیمان‌سپاری برای آغاز عملیات اجرایی گازرسانی هستند.

وی خاطرنشان کرد: ۱۳۰ روستای گازدار داریم که ۳۰ روستا در حوزه شهرستان ایرانشهر و بمپور و ۱۰۰ روستا نیز در شهرهای خاش و اسماعیل آباد قرار دارند. همزمان با اجرای شبکه تغذیه و توزیع دیگر شهرها، عملیات گازرسانی به روستاها نیز انجام می‌شود.

وی اظهار کرد: به هر حال این پهناوری ممکن است از نظر سرانه گازرسانی باعث افزایش سرانه گازرسانی شود. با توجه به اینکه گازرسانی به این استان از اولویت‌های وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران است از لحاظ مسائل بودجه‌ای خوشبختانه مشکلی نداریم، به لحاظ اقلیم و شرایط جغرافیایی ممکن است یکسری مشکلات حین کار پیش بیاید.

مدیرعامل شرکت گاز استان افزود: بادهای ۱۲۰ روزه را در منطقه سیستان داریم که عملیات اجرایی را با چالش مواجه می‌کند، مشکلات مرتبط با عدم استقبال پیمانکاران از انجام کار در این استان نیز مطرح است.

وی تصریح کرد: متناسب با اجرای پروژه‌های گازرسانی، یکسری کارهای زیرساختی نیز پیگیری می‌شود. قسمت عمده این زیرساخت‌ها، احداث ساختمان نواحی در شهرهای جدید متصل به شبکه گاز است. در شهرهای زابل، زاهدان، خاش، ایرانشهر، نیکشهر و چابهار زمین مورد نیاز احداث پست امداد و نواحی خریداری و برای طراحی نیز مشاور در نظر گرفته شده است.

وی گفت: پیش‌تر نتیجه طرح ضربتی برای شهر زاهدان را عنوان کردم. اگر قرار بود طبق روال معمول این شهر را گازدار کنیم، حدود ۸ تا ۱۰ سال زمان نیاز بود در حالی که با اجرای طرح ضربتی گازرسانی این فرآیند طی حدود دو سال محقق شد و شاهد تزریق گاز شبکه این شهر بودیم.

مدیرعامل شرکت گاز استان گفت: امسال ۶ شهر به شبکه متصل شده است که تاثیر مستقیمی بر افزایش مصرف گاز استان دارد. به طور میانگین روزانه سه میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی مصرف می‌شود. نیروگاه‌های استان نیز در پیک مصرف حدود ۹میلیون مترمکعب گاز دریافت می‌کنند. مصرف گاز در این استان افزون بر کاهش هزینه‌های اقتصادی و کاهش آلاینده‌های زیست محیطی زمینه کاهش قاچاق سوخت را نیز فراهم می‌کند.

میرشکاری افزود: استان سیستان و بلوچستان به دلیل دارا بودن مرزهای مشترک گسترده با همسایه‌ها، به نوعی یکی از مناطق قاچاق سوخت است. خوشبختانه توسعه شبکه گازرسانی و کاهش مصرف فرآورده‌های نفتی در کاهش میزان قاچاق سوخت تاثیر بسزایی دارد. ارزش حرارتی ۹ میلیون مترمکعب گاز در نیروگاه‌ها معادل حدود ۹ میلیون لیتر فرآورده نفتی است. اگر این میزان را بخواهیم با تانکر منتقل کنیم به ۳۰۰ نفتکش جاده پیمای ۳۰ هزار لیتری نیازمندیم.

وی گفت: با توسعه گازرسانی از تردد این تعداد نفتکش برای تامین سوخت نیروگاه‌ها جلوگیری شده است. دو کارخانه سیمان نیز حدود ۵۰۰ هزار مترمکعب مصرف روزانه دارند. شهرک‌های صنعتی و صنایع کوچک نیز در مجموع روزانه ۵۰۰ هزار مترمکعب گاز مصرف می‌کنند.

مدیرعامل شرکت گاز استان افزود: گازرسانی به شهرها و روستاهای مکران در حال انجام است با این حال نسبت به توسعه گازرسانی به صنایع و واحدهای تولیدی مستقر در این منطقه نگاهی ویژه داریم.

وی خاطرنشان کرد: چابهار به لحاظ موقعیت خاص و به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور می‌تواند نقش عمده‌ای در صادرات محصولات پتروشیمی داشته باشد. فاصله دریایی عسلویه تا چابهار حدود یکهزار کیلومتر است. بر این اساس صادرات محصولات پتروشیمی از این بندر باعث کاهش این فاصله می‌شود که در هزینه حمل ونقل تاثیرگذار است.

وی ادامه داد: افزون بر آن، این موضوع باعث ایجاد اشتغال عمده در استان می‌شود. زمانی که این مجتمع‌های پتروشیمی به بهره‌برداری برسد، هر فردی در سطح استان که مهارت و مدرک تحصیلی داشته باشد، دیگر نگرانی بابت اشتغال نخواهد داشت.

میرشکاری خاطرنشان کرد: با اینکه تعداد کارکنان شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان به لحاظ نمودار سازمانی کم است، بهترین‌های شرکت ملی گاز ایران در این شرکت حضور دارند. در بخش مدیریت دارایی‌های فیزیکی، پایلوت شرکت‌های گاز استانی همجوار هستیم. در بخش استانداردها موفق شدیم گواهینامه های مدیریتی را با نسخه جدید تمدید کنیم و شرکت ممیزی کننده بر تمدید این گواهینامه ها صحه گذاشت. خوشبختانه در مدیریت امنیت اطلاعات به عنوان نخستین دستگاه اجرایی در استان موفق شدیم از مرکز افتای ریاست جمهوری گواهینامه دریافت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha