• چهارشنبه / ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403031610371
  • خبرنگار : 50604

مشاور تحصیلی مدارس گرگان پاسخ داد؛

امتحان نهایی یا کنکور سراسری؛ کدام مهم‌تر است؟

امتحان نهایی یا کنکور سراسری؛ کدام مهم‌تر است؟

ایسنا/گلستان این روزها امتحانات نهایی دوازدهم در سراسر کشور درحال برگزاری است و نگرانی و دغدغه داوطلبین نیز در خصوص شیوه مطالعه روز به روز بیشتر می‌شود، تقریباً چند روز بعد از اتمام امتحات نهایی داوطلبان باید خود را برای مرحله دوم کنکور آماده کنند، دانش‌آموزان باید بدانند مطالعه تشریحی و امتحانات نهایی اهمیت بیشتری دارد یا اینکه زمان خود را برای مهارت تست زنی بگذارند.

در زمان امتحانات نهایی دانش آموزان خود را برای این آزمون آماده می کنند اما از آنجایی که داوطلبان کنکوری در این بازه زمانی(امتحانات نهایی) در دوران جمع بندی کنکورشان هستند و خود را برای کنکور آماده می کنند این نهایی خواندن امتحانات براشان سخت بوده و زمان زیادی را از آنها می‌گیرد.

نهایی خواندن در مقایسه با کنکوری خواندن دو قطب کاملاً مخالف هستند، زیرا در امتحانات نهایی باید تمام راه حل و مطالب را جزء به جزء خواند و به طور کامل جواب سؤالات را داد و بارم بندی سؤالات برای جواب دادن به هر قسمت سوال در نظر گرفته شده است.

در واقع اگه شما جواب درست را هم بدست بیاورید و قسمتی از راه حل سوال را ننوشته باشید نمره کاملی نمی گیرید، در صورتی که در کنکور با توجه به زمان محدودی که دارید باید از کوتاه‌ترین روش استفاده کنید و سریع‌ترین راه حل را به کار ببندید.

حالا با همه این مسائل داوطلبان کنکور نمی‌دانند که چه کاری درست است، نهایی بخوانند  یا بی خیال امتحانات نهایی شده و زمانشان را برای کنکور بگذارند و به دنبال پیدا کردن سریع ترین و کوتاه ترین راه باشند؟ پس اگه شما هم جزو این داوطلبان هستید حتماً تا انتهای این گفت‌وگو با ما همراه باشید.

«پیام چوگان» مشاور تحصیلی مدارس گرگان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در کنکور سراسری ۱۴۰۳ که برگزار شد و کنکور ۱۴۰۴ و  ۱۴۰۵ امتحان نهایی اهمیت خیلی بیشتری دارد به طوری که در کنکور (۱۴۰۳) امسال، ۵۰ درصد نمره را به کنکور و ۵۰ درصد نمره را به امتحانات نهایی اختصاص دادند و این به معنی این است که دانش‌آموز همان وقت و اهمیتی که برای کنکور درنظر می‌گیرد را باید برای امتحانات نهایی نیز در نظر بگیرد.

امتحان نهایی یا کنکور سراسری؛ کدام مهم‌تر است؟
وی با بیان اینکه متأسفانه بسیاری از دانش‌آموزان وقت و تمرکز خود را برای فراگیری مهارت تست زدن می‌گذارند و از آمادگی برای پاسخ تشریحی امتحانات نهایی غافل می‌شوند، گفت: به زبان ساده اگر دانش‌آموزی معدل کمتر از ۱۸ کسب کند خصوصاً در رشته تجربی برای راهیابی به رشته‌های تاپ نظیر پزشکی، داروسازی و دندانسازی قبول شود کار سختی را پیش رو خواهد داشت.
مشاور تحصیلی مدارس گرگان ادامه داد: اگر دانش‌آموزان بتوانند در امتحانات نهایی که این روزها در حال برگزاری است و سطح سؤالات نیز کاملا استانداد است، معدل حداقل ۱۹ را کسب کنند که البته برای دانش‌آموزانی که خوب درس خوانده‌اند کار آسانی است موفقیت خوبی را در نتایج نهایی کنکور به دست خواهند آورد.    

دانش‌آموزان امتحانات نهایی را  جدی‌تر از کنکور دنبال کنند

چوگان با تأکید بر اینکه دانش‌آموزان امتحانات نهایی را باید جدی‌تر از کنکور دنبال کنند، گفت: بیش از ۶۰ درصد نمره نهایی کنکور دانش‌آموزان دهم و یازدهم در سال مربوط به امتحانات نهایی بوده و ۴۰ درصد نمره مربروط به امتحان کنکور است.

وی با بیان اینکه دانش‌آموزان نمره امتحانات نهایی را راحت‌تر می‌توانند کسب کنند و از طرفی طراح سؤالات نیز در حال حاضر آموزش و پرورش بوده که سؤالات را بسیار استاندار طراحی می‌کند، گفت: اگر دانش‌آموزان معدل حداقل ۱۹ را کسب کنند با یک میانگین ۳۰ تا ۴۰ درصد در کنکور می‌توانند حتی به راهیابی به رشته‌های پزشکی فکر کنند و این اتفاق در کنکور سال گذشته افتاده و بیانگر اهمیت بالای امتحانات نهایی است.

مشاور تحصیلی دانش‌آموزان مدارس گرگان با توضیح اینکه اگر دانش‌آموز به جای معدل ۱۹ معدل ۱۷ را در امتحانات نهایی کسب کنند، باید حداقل ۶۰ درصد سؤالات کنکور را درست پاسخ دهند تا بتوانند حداقل در یکی از دانشگاه‌های پزشکی پذیرفته شوند، گفت: بیان همین درصدها و نمرات تقریبی اهمیت این موضوع را برای دانش‌آموزان مشخص می‌کند پس دانش‌آموزان باید برای امتحانات نهایی اهمیت زیادی قائل باشند.

امتحان نهایی یا کنکور سراسری؛ کدام مهم‌تر است؟

چوگان تصریح کرد: درحال حاضر امتحانات دهم، یازدهم و دوازدهم به صورت نهایی برگزار می‌شود و دانش‌آموزانی که سال‌های آینده کنکور می‌دهند ۶۰ درصد نمره نهایی کنکور  آن‌ها مربوط به امتحانات نهایی و ۴۰ درصد متعلق به امتحان کنکور سراسری است و این به معنای آن است که اهمیت امتحانات نهایی از کنکور هم بیشتر خواهد شد.

چالش بزرگ دانش آموزان پشت کنکور

وی گفت: اگر دانش‌آموزی امسال پشت کنکور بماند چالش بزرگی را پیش رو خواهد داشت زیرا به طور مثال در خرداد ماه  سال بعد نیاز دارد که نمرات یازدهم و دوازدهم خود را ترمیم کند و این به معنای این است که بدون فرجه و پشت هم امتحانات مقاطع مختلف را سپری کند که کار سختی خواهد بود.

امتحان نهایی یا کنکور سراسری؛ کدام مهم‌تر است؟

مشاور تحصیلی مدارس گرگان در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که پشت کنکور ماندن دانش‌آموزان برای کسب نمرات بالاتر توصیه می‌شود یا خیر؟ گفت: پشت کنکور ماندن از روی اجبار خانواده به هیچ وجه توصیه نمی‌شود ولی اگر دانش‌آموزانی واقعاً عاشق راهیابی به رشته خاصی است توصیه می‌کنیم حتماً یک سال به خودش فرصت بدهد به شرط آنکه روش مطالعه و درس خواندن خود را هم تصحیح کند تا به موفقیت برسد زیرا اگر این فرصت را به خودش ندهد تا پایان عمر حسرت خواهد خورد.

چوگان ادامه داد: اگر دانش‌آموزی می‌خواهد پشت کنکور بماند قبل از هرچیز باید به این فکر کند چه اشتباهاتی داشته و آن اشتباهات را تکرار نکند و کیفیت مطالعه خود را بالا ببرد در این صورت حتماً می‌تواند در هر رشته‌ای که دوست دارد، موفق شود.

وی با اشاره به اینکه یک سال ریسک کردن و پشت کنکور ماندن برای دانش‌آموزی که هدف داشته و می‌تواند وقت و انرژی بگذارد، توصیه می‌شود در غیر این صورت به دانش‌آموزان توصیه می‌کنیم به سراغ رشته‌های غیر تحصیلی و هنرهای که علاقه دارند بروند و اهداف دیگری را در زندگی دنبال کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۷ ۱۰:۳۹

بسیار عالی ، توضیحات مختصر و مفید و راهگشای رسیدن به اهدافی مطمئن و آینده ای روشن.‌

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۳۹

ایا اموزش و پرورش به حجم استرسی که تو این سه سال به بچه ها و خانوادشون وارد میشه اگاهن تو رو خدا با روح و روان این بچه ها این کار رو نکنید

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۷ ۱۵:۳۱

فقط استرس و مشکلات روانی برای بچه هامون ایجاد شد

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۷ ۱۵:۳۹

آقایان آموزش وپرورش آیا میدونید تو هر امتحان چندین هزار نفر تقلب میکنن؟میدونیدهر۲۵صدم نمره چقدر با آینده کسی بازی میکنه؟میدونید مافیای معدلو هم به وجود آوردید که بسیار خطرناکتر و مخوف تر از مافیای کنکوره؟آیا میدونید که خرج کتابای تشریحی هم به تستی اضافه شده؟

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۷ ۱۶:۰۰

به نظرم تاثیر امتحان نهایی در سرنوشت نهایی دانش آموز بسیار عادلانه هست چون با این روش فرد در زمانها و امتحانات مختلف مهم زده میشود نه اینکه در یک جلسه ۴ساعته مسیر فرد مشخص شود

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۷ ۱۶:۱۸

بچه های که تو دوره ی کرونا گیر افتادند الان در امتحانات نهای هم به چالش افتاده اند به خدا این گروه از دانش اموزان از استرس ودرون نابود شدند انقدر با روح وروان این گروه بازی نکنید

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۷ ۱۷:۵۰

الان با دانش آموزان اینجوری سخت گیری می کنید بعد ده سال می فهمید که سطح سواد دانش آموزان چقدر پایین اومده دیگه دانش آموزان از درس زده شدن تا نهم درس می خونن بعد شما می افتین دنبال دانش آموزان میگین هر کی درس بخونه امکانات وتجهیزات میدیم مثل فرزند آوری میشه که دهه ۷۰و۶۰ گفتین فرزند کمتر زندگی بهتر بعد دیدین جمعیت رو به پیری هست برا فرزند آوری زمین میدین

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۷ ۱۸:۰۲

تاثیر معدل یک سری جنبه ی مثبت داره. مثلا باعث شده دانش آموزی که سال اول و دوم رو خوب خونده و سال آخر یه مشکلی براش پیش میاد یا کلا خسته و کسل شده، حقش به اندازه ی کنکوری که یک آزمون بود زیر سوال نره. اما از طرفی کافیه نگاهی به آمار تقلب بسیار بالای مدارس سراسر کشور بیندازید تا متوجه بشید این سری آزمون های نهایی به شدت بی نظمی و بی نظارتی دارن و قطعا برای آزمون های موثر باید حوزه ها سخت گیری بیشتری داشته باشند تا حق دواطلبین ضایع نشود.

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۸ ۱۴:۲۲

با نهایی کردن امتحانات استرس بسیییار زیادی به دانش آموزان وارد شده واز طرفی وقتی تقلب در امتحانات هست حق دانش اموزانی که وقت گذاشته ودرس خونده واقعا ضایع میشه

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۸ ۱۱:۴۶

خیلی به بچه ها و خانواده ها استرس وارد میشه

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۸ ۱۶:۲۱

امتحانات نهایی به ۳ دلیل اساسی نباید اجرا بشوند: ۱- مافیای معدل و ضایع شدن حق افراد کم وسعت(مهمترین دلیل) ۲- استرس شدید و فشار هوی روانی در طی ۳ سال متوالی ۳- تقلب هایی که بدلیل تعداد بسیار زیاد دانش آموزان تقریبا نمیشود جلویشان را گرفت

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۸ ۱۹:۰۲

بچه های سال دوازدهم با این طرح جدید کنکوری دچار سردرگمی و اصطراب شده اند.دانش آموزان هم باید مفهومی درس بخوانند هم تستی کار کنند و از همه غم انگیزتر اینجاست که باید به فکر ترمیم نمرات پایه های قبل خود هم باشند. من نمی دانم آیا شما با ربات طرف هستید؟؟؟؟؟

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۲۰ ۰۷:۱۱

سلام این چه بازی راه انداختین دارین با روح و روان بچه ها بازی میکنید باعث شدین بچه من از شدت استرس قلبش بدرد بیاد شدن موش آزمایشگاهی شما