• چهارشنبه / ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403031610336
  • خبرنگار : 30147

یک باغدار نمونه:

 قوانین پرداخت خسارت بیمه کشاورزی نیازمند بازنگری است

 قوانین پرداخت خسارت بیمه کشاورزی نیازمند بازنگری است

ایسنا/خراسان رضوی یکی از تولیدکنندگان نمونه بخش کشاورزی جنوب خراسان رضوی قوانین پرداخت خسارت بیمه کشاورزی را نیازمند بازنگری دانست.

مهدی میرزایی که در کنار تحصیل در رشته حقوق توانسته به عنوان انگور کار نمونه هم معرفی شود در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: باتوجه به تجربه ۳۰ ساله‌ای که در بخش کشاورزی داشتم، توانستم علیرغم تمامی مشکلات و محدودیت‌ها، میزان برداشت را افزایش دهم.

وی با اشاره به اینکه این افزایش تولید با اراده و مشیت الهی و با مشورت و همکاری مهندسان و کارشناسان محترم اداره کشاورزی و شرکت در کلاس‌های ترویج وتحقیق محقق شده است، بیان کرد: میزان برداشت انگور تقریبا ۸۰ تن در هکتار است که در مقایسه با سال قبل ۲۰ درصد افزایش عملکرد داشته است.

وی همچنین استفاده بهینه ازکود و سموم در وقت مناسب را از دیگر علل افزایش تولید نسبت به سال قبل دانست و گفت: اگر کود و سم در زمان مناسب و به میزان نیاز استفاده نشود، تأثیر منفی در عملکرد و مرغوبیت انگور یا کشمش دارد.

این باغدار نمونه در ادامه نگاه مثبت همراه با احترام و پاسخگویی مسئولان دولتی به کشاورزی را الزامی دانست و تصریح کرد: علیرغم اینکه بخشی از سرمایه صندوق‌ها متعلق به روستاییان و دامدارن و کشاورزان است، اما اینکه چرا برخی از صندوق‌ها و بانک‌ها پروانه کشاورزی را برای ضمانت ‌قبول ندارند، جای پرسش دارد؟

وی در ادامه قوانین پرداخت خسارت بیمه کشاورزی را نیازمند بازنگری دانست و گفت: مدیریت بیمه کشاورزی شهرستان باید به طور ویژه پیگیر خسارت کشاورزان منطقه باشد.

میرزایی اظهار کرد: گرچه خسارت وارد شده به برخی از باغات ۲۰ تا ۹۰ درصد بوده، اما عمدتا بیمه ۳۰ میلیون تومان برای انگور و ۵۰ میلیون تومان برای پسته جبران می‌کند که رقم بسیار ناچیزی است.

وی با تاکید بر اینکه باید در خصوص مبالغی که به عنوان خسارت به کشاورز و باغدار از سوی بیمه پرداخت می‌شود بازنگری صورت گیرد، گفت: خشکسالی‌های متوالی ۱۵سال گذشته و تغییر اقلیم، کشاورزان منطقه را با چالش جدی مواجه کرده است.

وی خشک شدن قنوات و خاموشی چاه موتورهای کشاورزی را از مهمترین مشکلات دانست و اظهار کرد: عمده مطالبات کشاورزان در خصوص عدم قطعی چاه موتورها است.

این باغدار تصریح کرد: امیدواریم مسئولان مربوطه پیگیر مطالبات کشاورزان و باغداران در سطح استان و کشور باشند؛ چراکه کشاورزان در سال فقط مجوز استفاده ۶ ماه از آب را دارند و چون در تابستان هر روز قطعی داریم، خسارت بسیاری را باید متحمل شویم.

وی همچنین بیان کرد: بر اساس دستورالعمل شرکت برق که در حال اجراست از ساعت ۱۱تا ۵ بعدازظهر به مدت ۶ ساعت برق چاه موتورهای کشاورزی قطع می‌شود، این‌کار باعث اتلاف وقت کشاورزان و صدمه جدی به باغات شده که امیدوارم صدای ما کشاورزان به گوش مسئولان به خصوص در مجلس برسد همانگونه که قبل از انتخابات به سراغ کشاورز می‌آیند بعد از انتخاب شدن هم پیگیر مشکلات کشاورزان باشند.

میرزایی گفت: امسال با توجه به سرمای فروردین و بادها و طوفان شدید و بعد آن تگرگ و باران‌های سیل‌آسا، خسارت‌های سنگینی به کشاورزان منطقه وارد آمد.

وی در ادامه از کشاورزان و مردم خواست به حفظ محیط‌زیست توجه بیشتری داشته و  استفاده بی‌رویه از پلاستیک و مانچ و ماندن بقایای آن در زمین پرهیز کنند؛ چراکه آب و زمین میراث ماندگار برای نسل‌های بعدی بوده و متعلق به مانیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha