یحیی کریمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در زمینه پیشگیری از حریق در مراتع و منابع طبیعی شهرستان ۸۰ کیلومتر آتشبُر در مراتع ایجاد میشود.
وی خاطرنشان کرد: عوامل مختلفی در آتشسوزی مراتع دخالت دارد که سوزاندن مزارع بعد از برداشت محصول توسط کشاورزان یکی از این عوامل است که نیاز به آموزش و کار فرهنگی دارد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد ادامه داد: در خصوص اهمیت حفظ منابع طبیعی در قرآن، آیات فراوانی وجود دارد، اما با وجود تاکیدات دینی، متاسفانه باز شاهد عدم رعایت اصول مربوط به حفظ و نگاهداشت منابع طبیعی در کشور هستیم.
کریمی اضافه کرد: با توجه بارشهای فراوان، سطح پوشش گیاهی افزایش داشته و احتمال آتشسوزی در مراتع و جنگلها زیاد است. باید تلاش کنیم از وقوع آتشسوزی در مراتع جلوگیری کنیم.
وی بیان کرد: ارتفاع گیاهان در برخی قسمتها تا نیم متر رسیده است و باید پیشگیری لازم برای آتشسوزی انجام شود. تلاش میشود سطح حریق نسبت به سال قبل کاهش داشته باشد
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد تصریح کرد: عشایر بهتر است به مناطقی که پوشش گیاهی زیاد دارند، کوچ کنند تا از پوشش گیاهان اضافه برای چرای دام استفاده شود.
کریمی اظهار کرد: مناطق بحرانی حریق در مراتع شناسایی شدهاند و احداث آتشبر و گماردن دیدهبان برای رصد آتشسوزیهای احتمالی انجام شده است.
وی گفت: کسانی که اقدام به آتشافروزی در جنگلها و مراتع کنند، از ۳ تا ۱۰ سال حبس میشوند. آتش زدن کاه و کلش مزارع نیز باعث آتشسوزی در مراتع میشود. در صورت حریق همه باید کمک و از امکانات و تجهیزات استفاده کنند تا آتش کنترل شود. البته لازم است اعتبار برای ایجاد پاسگاه حفاظتی در بخش اشترینان لحاظ شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد یادآور شد: کشاورزان از آتش زدن کاه و کلش زمینهای زراعی خودداری کنند، چون به بافت خاک آسیب میزند.
انتهای پیام
نظرات