• یکشنبه / ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1403031308654
  • منبع : مطبوعات

اتفاق بزرگ در شیرخوارگاه‌ها

اتفاق بزرگ در شیرخوارگاه‌ها

 «با افتخار اعلام می‌کنیم،  بسیاری از شیرخوارگاه‌های ما خالی از فرزند است.» به گفته «علی محمد قادری»، رئیس سازمان بهزیستی  با تلاش‌های صورت‌گرفته ، غیر از آن روال جاری که فرزندان سالم به سرپرستی و فرزندخواندگی می‌رفتند، کودکان دارای معلولیت هم به فرزندخواندگی می‌روند.

 به گزارش ایسنا، روزنامه شهروند در گزارشی از تسهیل روند اعطای فرزندخواندگی به متقاضیان در دولت سیزدهم و نتایج افتخارآمیز آن نوشته است:

قادری با اشاره به اینکه یکی از مسائل حساس در نظام بهزیستی، فرزندانی هستند که به دلایل مختلف ژنتیکی و معلولیتی در شیرخوارگاه‌ها می‌ماندند و گاه تا بزرگسالی مجبورند در مراکز بهزیستی زندگی کنند، از طرح «آغوش سیمرغ» گفت: «در این طرح، فرزندان یتیم و دارای معلولیت هم فرزندخوانده شدند که اتفاق بزرگی بود. 

تا پایان ١٤٠٢ تنها ٦١٢ کودک در سراسر کشور در شیرخوارگاه‌ها حضور داشتند
بنابر گفته‌های «سعید بابایی»، مدیرکل مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور، به «شهروند»، بالا رفتن آمار کودکان یک شیرخوارگاه یا متاثر از آسیب‌های اجتماعی یا حوادث غیرمترقبه است.
 بنابرنظر «سعید بابایی»، طبق آمارها، در آغاز سال ١٤٠٠، ١٢٠٠ کودک در شیرخوارگاه‌های کشور حضور داشتند. البته این آمار  در پایان اسفند سال گذشته به ٦١٢ کودک در شیرخوارگاه‌های سازمان بهزیستی در سراسر کشور  رسید.
در استان تهران در پایان سال ١٤٠٢ تعداد کودکان به زیر ١٠٠ کودک کاهش یافت
مدیرکل مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه  تعداد کودکان در شیرخوارگاه‌های استان تهران در آغاز سال ١٤٠٠ حدود ٢٥٠ کودک بوده که در پایان سال ١٤٠٢ به زیر ١٠٠ کودک کاهش یافته است، می‌گوید:  «پایین آمدن آمار یک شیرخوارگاه به دلایل مختلفی برمی‌گردد؛ بالا رفتن سرعت مددکاری جهت باپیوند، ورود کودک به خانواده خویشاوند، و فرزندخواندگی از دلایل پایین آمدن آمار یک شیرخوارگاه می‌شود.» به باور بابایی،  طرح ورود کودک به خانواده موقت که به‌تازگی اجرایی شده هم در پایین آمدن این آمارها تاثیرگذار بوده است. او ادامه می‌دهد: «این چهار عامل مدیون تحرک مددکاری و البته همراهی دستگاه قضایی بوده است. درواقع، همه این عوامل دست‌به‌دست هم داده‌اند تا شیرخوارگاه‌هایی که زمانی از ده‌ها کودک نگهداری می‌کردند، در برهه‌هایی از سال خالی از کودک شوند.»

شیرخوارگاه ترکمانی از کودکان زیر ٣سال خالی شد
بنابر گفته‌های مدیرکل مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور، براساس آمارها، بیشترین میزان کودک در شیرخوارگاه‌های حضرت ولی‌عصر (عج) استان فارس، شیرخوارگاه مادر استان کرمان، شیرخوارگاه شبیر و شیرخوارگاه حضرت آمنه (س) استان تهران و شیرخوارگاه امام علی (ع) استان البرز بوده است.
 «سعید بابایی» در پاسخ به این سوال که در بازه ٢،٣سال اخیر کدام شیرخوارگاه‌ها خالی از کودک شدند؟ به «شهروند» می‌گوید: «در سه سال گذشته شیرخوارگاه ترکمانی از حضور نوزادان و کودکان زیر ٣سال خالی شد. شیرخوارگاه حضرت علی‌اصغر(ع) استان خراسان رضوی نیز که گاهی تعداد کودکان آن به بالای ١٠٠کودک می‌رسید هم در دو، سه برهه خالی از کودک شد. استان‌های مرکزی و چهارمحال و بختیاری هم شاهد خالی شدن برخی از شیرخوارگاه‌هایشان بودند و در برهه‌هایی از سال خالی از کودک شدند.»  

بیش از ٥٠ درصد کودکان زیر ٣ماه وارد شیرخوارگاه‌ها شده‌اند
«سعید بابایی» با تاکید بر این مساله که هدف سازمان بهزیستی تعیین‌تکلیف همه کودکان ورودی به شیرخوارگاه‌هاست. او ادامه داد: «کودکان مقیم شیرخوارگاه‌ها در مرحله نخست زیر ٦ماه هستند . بخشی از این کودکان هم  زیر ٣ماه هستند. البته از این آمار،  بیش از ٥٠درصد کودکان حال حاضر مقیم شیرخوارگاه‌ها زیر ٣ماه هستند  که وارد شیرخوارگاه‌ها شده‌اند که نشان از تحرک مددکاری در مراکز دارد:«هر کدام از این شیرخوارگاه‌ها در برهه‌ای خالی از کودک می‌شوند، اگرچه در این مدت نیروهایی که در شیرخوارگاه حضور دارند، فرصت پیدا کردند تا در زمان حضور مجدد کودکان، با توان بیشتری به مراقبت از این بچه‌ها بپردازند چون موج آسیب متوقف نشده است و ادامه دارد.»

بیش از ٦٠٠ خانواده در طرح خانواده میزبان ثبت‌نام کرده‌اند

بر اساس گزارش معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، تا کنون ٨٧ کودک در ١٣ استان اردبیل، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، تهران، قزوین، اصفهان، خوزستان، کرمان، مازندران، کرمانشاه، سمنان، مرکزی و همدان وارد طرح خانواده میزبان شده‌اند (طرح خانواده میزبان ویژه مراقبت موقت از کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر در خانواده‌ است) البته  بیش از ٦٠٠ خانواده برای حضور کودکان در خانواده خود ثبت‌نام کرده‌اند. بنابر گزارش معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، صلاحیت این خانواده‌ها در کارگروه‌های شهرستانی و استانی مورد بررسی قرار گرفته و پس از آن با طی کردن دوره آموزشی، در صورت آمادگی میزبان، کودکان به صورت موقت تا زمان تعیین‌تکلیف آنان برای ورود به خانواده دائمی خود (بازپیوند به خانواده زیستی، نگهداری در خانواده خویشاوندان یا فرزندخواندگی) به عنوان مهمان در خانواده میزبان حضور خواهند داشت.

این طرح تکمیل‌کننده سایر طرح‌های خانواده‌محور است
«علی‌محمد قادری»، رئیس سازمان بهزیستی کشور، در واکنش به طرح خانواده میزبان گفته بود: «باید روند اجرایی مرحله به مرحله طرح در جلساتی ماهانه، متشکل از نمایندگان حوزه‌های اجرایی و نظارتی سازمان، مورد بررسی قرار گیرد و گزارش جزئیات به وی ارائه شود.» به گفته وی، این طرح به دنبال اصلاح آیین‌نامه اجرایی ماده ۲۲ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر (مصوب ۱۳۹۲) به تصویب رسید. البته پس از ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی توسط وزیر دادگستری، در مهر سال ١٤٠٢، به سازمان بهزیستی ابلاغ شد.
بنابر گفته‌های «قادری»، این طرح تکمیل‌کننده سایر طرح‌های خانواده‌محوری است که در سال‌های گذشته در کشور اجرا شده است. به باور رئیس سازمان بهزیستی کشور، اجرای طرح خانواده میزبان، مکملی برای بازپیوند کودکان به خانواده، ورود کودکان به خانواده جایگزین خویشاوندان و همچنین فرزندخواندگی است، البته این طرح از ورود کودک به مراکز نگهداری شبانه‌روزی جلوگیری می‌کند: «این طرح جایگزین طرح فرزندخواندگی نیست و شیوه جدیدی از فرزندپذیری برای بهره‌مندی کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر از نعمت خانواده است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha